Zelfzorg tag Beebs and Moms
Coach Moms Recente berichten Tags

De Zelfzorg Tag | Meer dan alleen mama

Als ik iets belangrijk vind is dat wel dat je als moeder niet vergeet dat je meer bent dan alleen mama. Dat houdt voor mij in dat je ook goed voor jezelf zorgt en je hart volgt wanneer dat kan. Er staan een aantal dingen voor mij centraal in mijn zelfzorg. Wat? Dat lees je in deze Zelfzorg Tag.

Goed voor jezelf leren zorgen?

Als coach voor moeders ondersteun ik moeders in het krijgen van meer zelfvertrouwen en balans. Voor mij ligt een goede zelfzorg daaraan ten beginne, wie goed voor zichzelf kan zorgen kan dat ook voor anderen. Alleen daarom is het al heel belangrijk om voor jezelf te leren zorgen. Zo leer je namelijk wat jij belangrijk vind, wat jouw prioriteiten zijn, wat je mooi vind aan jezelf en die mooie dingen geef je ook weer door aan je kind(eren). Zelfzorg is noodzakelijk dus volgens mij.

Hoe vaak per week neem jij een moment voor jezelf?

Iedere maandag probeer ik rustig aan in mijn eentje te ontbijten wanneer ik Evi naar school heb gebracht. Zo kan ik rustig omschakelen van het weekend naar de werkweek en in dat half uur beginnen de plannen vaak te borrelen bij me. Maar ook pak ik meerdere keren per week (4 á 5 x) de tijd voor mijzelf, dan ga ik bijvoorbeeld lang make-uppen, mijn haren doen, nagels lakken, wat lezen of mijn favoriete serie van dat moment kijken.

Waar laad jij nou echt van op?

Ik laad volledig op van alleen zijn en mij even niet bezig te hoeven houden met het reilen en zeilen van mijn gezin, bedrijf of huishouden. Vroeg naar bed gaan en rustig een serie kijken, even niemand in mijn directe omgeving. Heerlijk vind ik het! Maar ook de deur uitgaan en alleen winkelen zodat ik met niemand rekening hoef te houden vind ik heerlijk.

Investeer jij in jezelf?

Zeker! Ieder jaar probeer ik cursussen te volgen en dan kijk ik naar waar ik vooral behoefte aan heb. Eerder heb ik ook healings gehad nadat ik volledig vast zat in mijn emoties en dat terwijl ik verre van zweverig ben. Maar ook van de kapper kan ik enorm genieten of van een beautybehandeling. Al doe ik dat laatste echt veel te weinig.

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

Ik ben erg blij met mijn taille, borsten en ogen. Ook mijn haar doet meestal wel redelijk wat ik wil, zeker wanneer ik er krullen in zet of wanneer ik het stijl heb gemaakt. De vorm van mijn billen vind ik trouwens ook mooi, ik heb geen platte kont en dat vind ik zelf mooi. Misschien iets onverwachts maar wanneer ik lach krijg ik lachrimpels, ook die vind ik mooi want blijkbaar lach ik veel in mijn leven. Hoe kan ik dat nou niet mooi vinden?!

Zelfzorg Tag Beebs and Moms Meer dan alleen moeder

Wat wil jij graag dit jaar eens doen?

Dit jaar staat een weekend volledig met Patrick weg op de planning. Tot nog toe zijn we alleen een nachtje weggeweest dus het is voor ons een doel om samen erop uit te gaan. Geen idee nog wanneer dat gaat gebeuren of waar we heen willen maar dat komt vast goed.

Als je erop uit gaat, doe je dat dan het liefste alleen of met iemand?

Sommige dingen doe ik het liefste alleen en andere dingen samen met iemand. Winkelen vind ik het fijnste in mijn eentje omdat ik dan mijn eigen tempo kan aanhouden en nergens op hoef te wachten. Maar een wandeling maken, naar de bios of uit eten vind ik toch veel leuker samen met een ander.

Hoe laat ga jij ’s avonds naar bed?

Dat wisselt nogal. Ik heb fases dat ik tussen half 10 en 10 knock-out ga in bed. En dan weer een periode dat ik met moeite voor 12 uur slaap omdat ik nog van alles wil doen. Maar over het algemeen ga ik tegen half 11 naar bed en slaap ik hooguit half 12. Ik moet ook eerder mijn telefoon wegleggen want ik merk dat Social Media toch vaak nog een grote aantrekkingskracht op mij heeft.

De vragen van de Zelfzorg Tag op een rij:

 1. Hoe vaak per week neem jij een moment voor jezelf?
 2. Waar laad jij nou echt van op?
 3. Investeer jij in jezelf?
 4. Wat vind jij het mooiste aan jezelf?
 5. Wat wil jij graag dit jaar eens doen?
 6. Als je erop uit gaat, doe je dat dan het liefste alleen of met iemand?
 7. Hoe laat ga jij ’s avonds naar bed?

Hoe is jouw zelfzorg?

Ik ben ook heel erg benieuwd naar de zelfzorg momenten van Bregje – Bregblogt.nl, Charlotte – Aukjeswereld.nl en Monique – Moonoloog.nl .

Heb jij de Zelfzorg Tag gelezen en wil je hem ook graag invullen? Ik vind het erg leuk als je de Zelfzorg Tag overneemt en invult op jouw blog, geef je dan ook een linkje naar Beebs and Moms. Als je het me laat weten dat je hem hebt ingevuld, dan kom ik zeker weten even bij je kijken.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

1 COMMENT

 • Saskia

  Leuk om dit te lezen! Ik ga hem zeker over nemen op mijn blog inclusief credits 🙂
  Zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen…

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *