Tamara Mamavriendin zelfzorg #zelfzorgvrijdag
Column Moederschap

De wens voor een groot gezin

Van kleins af aan wist ik zeker dat ik later moeder wilde worden. Mijn toekomstdroom was wel echt huisje, boompje, beestje met een man en kinderen. Ik kan me alleen niet herinneren dat ik de wens had voor een groot gezin.

Ik wist het zeker: later word ik moeder

Ik wist zeker dat ik later moeder wilde worden. Hier fantaseerde ik ook al vaak over als ik in mijn kamer speelde. Ik was geen echt poppenmeisje dat aan het oefenen was voor het moederschap. Ik was vooral bezig met fantaseren over de toekomst en erover schrijven. Met een vriendinnetje speelde ik altijd VL (voor later) en dan deden we net alsof we met zijn tweetjes samenwoonden als beste vriendinnen. Daarin kwamen voor zover ik weet geen kinderen in voor, maar hieruit blijkt wel dat ik eigenlijk altijd bezig was met de toekomst. Ik wilde heel graag ouder worden toen ik klein was.

Jong moeder worden

Vanaf mijn puberteit wist ik al dat ik jong moeder wilde worden. Ik heb dat ook altijd geroepen: “Ik word moeder voordat ik vijfentwintig jaar ben” Dit is me uiteindelijk gelukt ook. Drie maanden voor mijn vijfentwintigste verjaardag werd ik voor het eerst moeder van Jamie.

Dankbaar voor die positieve zwangerschapstest

Dankbaar ben ik dat ik dan ook moeder ben geworden. Toen ik jong was dacht ik natuurlijk helemaal niet na over het feit dat dit ook weleens niet zou kunnen lukken. Ik stopte met de pil toen mijn ex-man en ik net samen waren gaan wonen. Het duurde toch nog bijna een jaar tot ik zwanger werd. Toen ik op het punt stond om toch maar eens naar de dokter te gaan, stond ik met een positieve test in mijn handen.

Snel zwanger na de pil?

Het gekke is dat ik bij alle andere zwangerschappen wel heel snel zwanger was, dus het zal bij mij echt zo zijn geweest dat mijn lichaam moest herstellen na al die jaren dat ik de pil slikte. Ik ben dankbaar dat het bij mij is gelukt en dat ik uiteindelijk zes kinderen heb mogen dragen. We hebben 1 kindje verloren, maar ook dit heb ik uiteindelijk ook als iets moois ervaren. Uit mijn omgeving weet ik dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is om zwanger te raken en om gezonde kinderen te mogen krijgen.

Groot gezin, altijd een wens?

Doordat ik ben gescheiden van de vader van mijn drie oudste kinderen, is mijn leven zo gelopen dat ik uiteindelijk moeder ben geworden van een groot gezin. Hier schreef ik al eerder over in een andere blog over het hebben van een groot gezin. Hoewel dit vroeger niet mijn toekomstdroom is ben ik nu heel dankbaar dat ik dit grote gezin heb.

Wilde jij vroeger altijd al moeder worden? En over hoeveel kinderen droomde je dan?

Liefs Tamara

Lees hier alle blogs van Tamara!

Tamara

Ik ben Tamara en ik ben moeder van 5 kinderen: van dreumes tot puber. Samen met mijn verloofde Johan wonen wij in Almere. Ik ben gek op: uitjes, kletsen met vriendinnen, wandelen, podcasts luisteren, lezen en schrijven. Ik schrijf graag over alles wat ik meemaak in mijn drukke leventje met mijn grote gezin.

«

»