Weg met de wespenoverlast- wespennest verwijderen
Home en interieur Lifestyle Tips

Weg met de wespenoverlast

Vliegen er rondom jouw woning ongekend veel wespen? Of heb je onlangs in huis diverse wespen aangetroffen? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een wespennest. De aanwezigheid van een wespennest in huis is buitengewoon vervelend. De rondvliegende wespen zijn met hun gezoem niet alleen vervelend. De wespen kunnen ook heel gemeen steken. Een wespensteek is pijnlijk en kan zelfs gevaarlijk zijn. Het laten verwijderen van het wespennest is dan ook raadzaam.

Schakel een expert in

Een wespennest verwijderen kan niet iedereen. Het betreft namelijk echt een stukje vakmanschap. Sommige mensen denken dat ze een wespennest wel zelf met gemak kunnen verwijderen. Het verdrinken of in brand steken van het nest wordt weleens door mensen geopperd. Maar dit is ten zeerste af te raden. Voor het verwijderen van een wespennest is namelijk kennis én goed materiaal vereist. Wanneer je hier niet over beschikt, is het bestrijden van een wespennest levensgevaarlijk. Bij foutief handelen, komen duizenden wespen vrij. Het is dan onoverkomelijk dat deze wespen jou of omstanders zullen gaan steken. Er ontstaat op deze manier een hele gevaarlijke situatie. Dus heb je een wespennest in huis? Schakel dan een expert in voor de wespenbestrijding.

Locatie van het wespennest bepalen

Alvorens een wespennest verwijderd kan worden, moet het nest gelokaliseerd worden. Vaak ziet men op één bepaalde plek de wespen de woning invliegen. Het vermoeden van een wespennest is dan gegrond, maar het nest is daarmee nog niet daadwerkelijk gezien. Dit laatste is vaak ook lastig. Wespen kiezen namelijk doorgaans de spouwmuur uit als de basis voor hun nest. Dit maakt het lokaliseren van het wespennest voor een leek niet altijd even makkelijk. Gelukkig kan de wespenbestrijder vaak wel in een mum van tijd de precieze plek van het nest vaststellen. Als dit is gebeurt, kan de daadwerkelijke bestrijding van de wespen beginnen.

Zo wordt een wespennest verwijderd

Bij het bestrijden van een wespennest komt een hoop precisie kijken. Je wilt immers niet dat het nest kapot gaat en alle duizenden wespen alsnog rond kunnen vliegen. Voordat de wespenbestrijder met het secure werkt start, trekt hij een beschermend pak aan. Wanneer de expert goed beschermd is, kan het echte werk beginnen. Middels een speciale poederspuit brengt de wespenbestrijder het gif aan in het nest. Dit doet hij bij alle ingangen van het wespennest. De wespen verspreiden vervolgens zelf het gif verder door het nest heen. Het gif is hardnekkig en werkt snel. Binnen twee dagen zullen nagenoeg alle wespen dan ook gedood zijn. De professionele wespenbestrijding is dus dé manier om snel van een wespennest af te komen.

«

»