Tamara Mamavriendin zelfzorg #zelfzorgvrijdag
Mindset Moederschap

De vijf leukste podcasts over moederschap

Twee jaar geleden heb ik de podcasts ontdekt op Spotify. Sindsdien luister ik er bijna iedere dag minstens eentje. Er bestaan podcasts met de meest uiteenlopende onderwerpen. In deze blog deel ik met jullie mijn favoriete podcasts over het moederschap.

Podcasts luisteren tijdens het wandelen

Vorig jaar was ik overspannen en zocht ik iets waar ik echt mijn ei in kwijt kon. Ik had al snel iets gevonden wat ik leuk vond. Ik ging veel wandelen en maakte dan minstens 10.000 stappen per dag. Ook nu ik weer lekkerder in mijn vel zit, wandel ik nog steeds heel graag. En het allerliefst luister ik dan naar een leuke, mooie, leerzame of inspirerende podcast. Vaak kies ik dan podcasts over het moederschap, omdat ik hier veel herkenning in vind. Ik vind het leuk om met jullie mijn vijf favoriete podcasts over het moederschap te delen.

Mama Podcast Kellycaresse

Deze podcast is van de populaire momfluencer Kelly Caresse. Haar podcast gaat niet alleen over het moederschap, maar ook over mindset, persoonlijke groei, spiritualiteit en heel veel meer. Kelly deelt in haar podcasts haar eigen ervaringen op een heel open en eerlijke manier. Ik vind het vooral leuk om naar haar blogs te luisteren, omdat ze vaak zo ontzettend herkenbaar zijn.  Ze heeft inmiddels al 84 podcasts online staan op het moment dat ik deze blog schrijf, dus genoeg te beluisteren. 

Mamablogcast met Marisca

Misschien wel de bekendste mamablogger van Nederland is een paar maanden geleden ook begonnen met haar eigen podcast. Mamablogger Marisca Kenter-van der Zwaan blogt sinds 2013 over het moederschap. Ze schrijft over alles wat hippe moeders bezig houdt. Deze podcast is daar een verlengstuk van. Marisca vertelt eerlijke, persoonlijke en herkenbare verhalen over het leven en ze wil ons vooral meegeven dat alles altijd weer goed komt. Heel inspirerend!

Mama Matties

Deze podcast wordt gehost door twee moeders: Diesna Loomans en Beau Hesling. Helaas is er al een paar weekjes geen nieuwe podcast meer online gekomen, maar er staan er genoeg op hun kanaal om te beluisteren. Diesna en Beau zijn een influencer en een voedingsdeskundige. Ze noemen zichzelf matties en loedermoeders. Op een luchtige manier en zonder veroordelingen praten ze met elkaar over het leven als moeder, maar ook over andere onderwerpen. Alles komt aan bod: onzekerheid, sex, liefde, eten, sporten, beauty, zwanger worden etc. Ik vind het vooral heel erg leuk dat ze het gesprelk met elkaar aan gaan. Zeker luisteren naar deze twee matties!

Podnataal

Podnataal is een podcast gemaakt door Simone Wijnands. Zij is radio- en podcastmaker. In het eerste seizoen kun je Simone volgen tijdens haar eigen zwangerschap. Je krijgt een inkijkje in haar leven en diverse experts komen aan het woord. Erg leerzaam! In het tweede seizoen draait de podcast grotendeels om bevallingen. In iedere aflevering deelt een bekende of onbekende vrouw open en eerlijk haar bevallingsverhaal. Ik ben er gek op. Vooral de persoonlijke verhalen van de bekende Nederlanders vind ik erg leuk om naar te luisteren. 

Mama doet ook maar wat

“Mama doet ook maar wat” is een tweewekelijkse podcast van Kek Mama. In iedere aflevering staat er een ander onderwerp centraal. Over dit onderwerp wordt dan een (ervarings) deskundige geinterviewd. Er zijn al heel veel leerzame en herkenbare onderwerpen voorbij gekomen. Niet alles interesseert me, maar er zitten ook heel veel podcasts tussen die ik heel erg inspirerend vind. Deze podcastshow raad ik zeker aan .

Luister jij weleens naar een podcast en kies je dan ook weleens voor een podcast over het moederschap? Ik ben heel benieuwd.

Uiteraard zal ook ik nog niet alle leuke en inspirerende podcasts ontdekt hebben, dus als jij nog leuke tips hebt hoor ik ze graag!

Liefs Tamara

Lees hier alle blogs van Tamara!

Tamara

Ik ben Tamara en ik ben moeder van 5 kinderen: van dreumes tot puber. Samen met mijn verloofde Johan wonen wij in Almere. Ik ben gek op: uitjes, kletsen met vriendinnen, wandelen, podcasts luisteren, lezen en schrijven. Ik schrijf graag over alles wat ik meemaak in mijn drukke leventje met mijn grote gezin.

«

»