De Alcohol Tag
Tags

Alcohol Tag | Wijn 4-life of bier all the way?

Teveel is nooit goed natuurlijk maar ik ben wel een liefhebber van een alcoholische versnapering hier en daar. Maar hoe zit dat eigenlijk bij mij, wat drink ik graag op vakantie, met een feestje of na een dag vol kleuterterreur? Ik bedacht de onverantwoorde Alcohol Tag en hou jij ook wel van een drankje hier en daar, dan is de Alcohol Tag misschien wel wat voor jou.

Alcohol Tag

Ja uiteraard weet ik best wel dat teveel alcohol niet goed is, dat steeds meer mensen aan onthouding doen want dat is zo goed voor je huid etc. Voor die mensen is deze tag dus niet, sorry not sorry. Maar geniet je wel van een drankje op z’n tijd en geniet je van een ijskoud biertje op een terras in de zon? Dan is de Alcohol Tag dus iets voor jou. Je bent van harte uitgenodigd om de tag over te nemen, laat je het me weten als je hem overneemt? Dan kom ik een kijkje bij je nemen.

De Alcohol Tag vragen

Op een terras drink ik graag

Het liefste drink ik een glas rosé wanneer ik op een terras zit. Maar dat is ook een beetje afhankelijk van mijn gezelschap. Drinkt mijn gezelschap witte wijn, dan doe ik daaraan mee. Vroeger dronk ik heel sporadisch een biertje maar de laatste keer dat ik een biertje dronk kan ik me eerlijk gezegd niet eens meer herinneren. Een kriekbiertje zal dat zijn geweest. Zo’n Belgisch biertje met fruit toegevoegd weet je wel, die vind ik wel lekker als het erg warm is. Daar eet ik dan graag wel wat snacks bij, welke lees je hier.

Wijn 4 life of bier all the way?

Zoals je eigenlijk wel al weet wanneer je mij ook volgt op Instagram hou ik wel van een wijntje op z’n tijd. Bier doet het niet voor mij, ik vind het te bitter en afgezien van speciale biertjes of alcoholvrije biertjes heb ik de laatste 10 jaar geen bier gedronken. Wijn lust ik over het algemeen in alle vormen en soorten, daar ben ik niet zo moeilijk in. Jaren dronk ik vooral rosé, tegenwoordig drink ik vooral Sauvignon Blanc.

Wat dronk je op je 16e?

Yep op mijn 16e dronk ik die ontzettend goedkope wijn uit een pak of Lambrusco. Sinds mijn 18e kan ik de laatste ook echt niet meer wegkrijgen, wat een ellende eigenlijk. En ja ook dronk ik graag een Breezer op mijn 16e. Wat kan ik ervan zeggen, Breezers waren hot zo’n 16 jaar geleden. Later dronk ik ook wel een Apfelkorn met ijs, het lag er een beetje aan waar ik zin in had en hoeveel geld ik had.

Het smerigste dat je ooit dronk?

Raki! Op een vakantie naar Kreta met Patrick kregen we deze sterke drank die je uit een shotglas drinkt. De Kretenaren brouwen het vaak zelf en zijn enorm trots op hun lokale drankje. Volgens mij mikken ze er pure spiritus in. Ik vond dit zo genadeloos goor!

Wat drink je op een feestje?

Op een feestje drink ik dus meestal gewoon wijn. Maar weet ik dat ik misschien wel wat meer dan 2 drankjes ga drinken en schenken ze Jillz? Dan drink ik dus wel liever Jillz omdat dat uiteindelijk wat minder zurig is. Daarnaast is de wijn gewoon meestal ruk in kroegen of op evenementen en is Jillz gewoon Jillz.

Op vakantie drink ik

Een lokale drank. Ik pas me aan qua drinken op het land waar ik ben. In Griekenland drink ik graag Ouzo, in Italië drink ik Proscecco. Ik vind het leuk om het vakantiegevoel te omarmen en doe dat op die manier dan ook nog een beetje voor mijn idee.

Alleen drinken met gelegenheden of ook thuis?

Nope, ik drink ook thuis weleens een wijntje. Als de kleuter een terrordag heeft gehad of gewoon in het weekend. Doordeweeks drink ik over het algemeen niet. Zelfs niet als de kleuter een terrordag had dus. Ik geniet wel echt van m’n wijntje en dat wil ik zo houden door het speciaal te houden. En ja koken met een wijntje vind ik ook verrukkelijk maar ik wil er echt voor waken dat het een gewoonte gaat worden.

Ik tag hierbij Merel, Lisette, Cassandra en Kimberley om de Alcohol Tag in te vullen, ben benieuwd naar jullie antwoorden dames 🙂

Liefs, Kimberly
De alchol tag

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

13 COMMENTS

 • Merel

  Haha die wijn uit pak. Brr!! Dropshot vind ik trouwens ook echt smerig, heb alweer genoeg inspiratie iig ????

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Hahaha oh ja dat is ook zo goor! Ik ben heel benieuwd naar je antwoorden ????

 • Kimberley

  Oooo lambrusco en breezers. Noooit! Haha! Ik was van de tequila. Niet goed voor je. 4=down. Ik ga hem overnemen.

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Hahaha ik ben benieuwd!

 • Sonja

  Ik begon op mijn 15e met Wodka en Tia Maria… stiekem in de keuken! Daarna was het Pisang Ambon… en toen ik eenmaal met de ‘boeren????’ op stap ging dronk ik rustig 20 pilsjes met ze mee!
  Op mijn 25e werd ik moeder en heb ik eigenlijk een tijdje heel rustig, zonder een drup gedaan. Tot ik weer alleen kwam te staan en om het weekend op stap kon… ik zoop toen wat Baco’s af! Tot de avond dat ik mijn man leerde kennen en mijzelf in coma zoop. Poeh… 30 en nog niet volwassen! Na de geboorte van mijn jongste ben ik echt zeer goed op gaan letten en drink ik alleen nog in het weekend.
  Nu drink ik het liefst de zoetste slobberwijn van de Chinees!

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Ah wat leuk om te lezen! Hele ontwikkeling ook doorgemaakt dus. Vind je het leuk om de tag in te vullen Sonja? Lijkt me heel tof om te lezen ????

 • Roelina

  Wat een leuke tag, ik neem hem van je over hoor, ben gék op wijn (en brier en, en, en…). Ik drink ook gerust door de weeks, wel met mate uiteraard, maar af en toe een glaasje… who cares!

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Yeah wat leuk dat je hem overneemt! Geef je me een seintje als je hem gepubliceerd hebt? Kom ik bij je lezen ????

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Pingback: Alcohol Tag: Wijn 4-life of bier all the way? on 9 februari 2018
 • Pingback: Alcohol tag | Over dropshot, Pisang Ambon en een speciale 'raketjesmix' - Lotus Writings on 9 februari 2018
 • Pingback: Alcohol Tag | Welke drankjes zijn mijn favoriet? - Breg Blogt on 9 februari 2018
 • Pingback: Alcohol Tag – Satur9's World on 9 februari 2018
 • Pingback: Het complete tag overzicht: 40+ blogtags - Bloggen Baart Kunst on 9 februari 2018