Tags

De #sosfamilietag | 10 vragen over mijn familie

Via de blog van Dochterlief kwam ik de #sosfamilietag tegen. Deze tag is bedacht door SOS kinderdorpen omdat niet iedereen familie heeft of op hen terug kan vallen. Het is daarom belangrijk om te weten dat familie niet altijd vanzelfsprekend is en dat familie ook mensen zonder biologische band kunnen zijn. Omdat familie voor mij belangrijk is leek het me leuk om deze tag in te vullen en dat jullie ook weer meer over mij te weten komen.

 

Kun je jouw familie omschrijven?

Ik heb wel eens eerder al geschreven over mijn gezin in de blogs over de borstkanker van mijn moeder. Mijn ouders zijn inmiddels al 44 jaar samen (mijn moeder was 15 en m’n vader 18 toen ze “verkering” kregen). Ik heb een leuke en gekke zus en inmiddels hebben mijn zus en ik allebei een partner. Zoals jullie ook al weten waarschijnlijk ben ik de mama van een enorm leuke dame van net 4 jaar en tot nog toe is zij de enige in ons gezin. Maar over de rest van mijn familie heb ik nog niet eerder geschreven dus hé dat is de uitgelezen kans.

Mijn familie is eigenlijk een beetje versplinterd. Met de kant van mijn moeder is niet zo veel contact, mijn tante woont in Duitsland, een oom is overleden en weer een andere oom is geen contact mee. Mijn opa en oma, en mijn overleden oom hebben wel altijd een grote rol in mijn leven gespeeld. Zij leven helaas niet meer. Met de kant van mijn vader is er veel meer contact en ook altijd wel goed contact. Iedereen woont redelijk in de buurt (Haarlem e.o.) en met verjaardagen etc. zijn de meeste wel van de partij. Ik heb zelf vooral met mijn nicht en mijn middelste neef contact. Ik heb aan die kant 4 neven 😉

De opa van mijn vaders kant is inmiddels 89 jaar en heeft een vriendin. Mijn oma van die kant is inmiddels 16 jaar overleden. De opa en oma van mijn moeders kant zijn inmiddels 11 jaar en 7 jaar geleden overleden. Mijn oom (met Down-syndroom) is vorig jaar in november overleden.

Ook heb ik natuurlijk een schoonfamilie. Ik heb natuurlijk de man…. Maar…. Het is mijn blog dus ik schrijf nu gewoon lekker over mijn familie 😉 En waar ik hele lieve vriendinnen heb die allemaal, stuk-voor-stuk geweldige vrouwen zijn hou ik deze tag gewoon bij mijn biologische familie. En daar is genoeg over te schrijven.

 

Beschrijf in één woord wat familie voor jou betekent.

Samen.

 

Hoe vaak zie jij jouw familie?

Meestal wel met verjaardagen  en sommige ook tussendoor. In het verleden hadden we ook jaarlijks bij mijn opa op kerstavond een buffet met elkaar. Ontzettend leuk maar opa werd te oud om het te organiseren en daarna gebeurde er van alles waardoor het niet meer is opgepakt en dus ook niet meer plaatsvind. Eigenlijk best wel jammer. De laatste keer is inmiddels 3 jaar terug. Misschien volgend jaar weer oppakken?

 

Wat maakt jouw familie bijzonder?

Het is niet zo dat we elkaar plat appen of de deur plat lopen bij elkaar maar als we elkaar zien is het gewoon ook goed. Er zijn best veel dingen geweest de afgelopen jaren en ik merk dat er dan toch wel aandacht is voor de ander. Al is alleen maar bij de gezamelijke familiemomenten, iedereen is wel oprecht geïnteresseerd en ook de klote-onderwerpen worden besproken. Daarnaast word volgens mij wel van iedereen zijn eigenheid geaccepteerd en doet iedereen zijn eigen ding.

 

Wat is je verdrietigste familieherinnering?

Dat zijn toch wel de keren dat er iets ernstigs gebeurde in de familie. Dus dat mijn Oma/ Opa/ Oma/ oom overleden maar ook dat mijn oom van vaders kant een flinke hersenbloeding kreeg. Dit heeft veel effect op de familie gehad en is natuurlijk voor mijn 3 neven en tante enorm heftig geweest. En is dat nog steeds.

 

Wat is jouw mooiste familieherinnering?

Daar zijn er ook wel meerdere van. Ik kan me als klein meisje nog herinneren dat we vroeger met mijn moeders familie naar Center Parcs gingen en dat ik met mijn opa de eendjes brood ging geven. Later was het weekend met mijn familie van vaders kant i.v.m. de 80e verjaardag van mijn opa echt heel leuk. Dat is iets waar we nu nog steeds wel om kunnen gieren met elkaar.

Van de laatste jaren vond ik het moment dat we op kerstavond met onze Evi die toen 10 dagen was naar mijn opa gingen om Evi voor te stellen aan de familie. Dat was wel echt een moment voor de man en mij, maar omdat Evi de eerste achterkleindochter in de familie is, was het ook belangrijk voor de familie. Inmiddels zijn er nog 2 mooie achterkleindochters geboren en kan mijn opa zijn geluk niet op met die mooie meiden. Qua kleinkinderen heeft mijn opa ook eerst 3 meiden en daarna 4 jongens gekregen dus wie weet wat de toekomst ons met elkaar nog gaat brengen 😉

Maar ook de bruiloft van de man en mij heeft veel indruk gemaakt. Mijn achternicht die met de band optrad, de familie erbij en iedereen had plezier met elkaar. Dat was echt een gouden dag voor de man en mij.

En individueel vond ik de rode auto van mijn tante echt fantastisch, de logeerpartijen bij mijn andere tante (met de gekste kauwgom die ze meenam voor ons), de dromsolo’s van mijn oom, de fietstochten met mijn opa, de gekheid en ondernemingen met mijn andere opa, leren hartenjagen van mijn oma, de griesmeel en kippenpoten van mijn andere oma, de avondjes uit met mijn zus en nicht….. O en de liefde voor paarden die mijn nicht ooit op mij overbracht. Zij is nog steeds bezig met paardrijden, ik inmiddels al jaaaaaaaren niet meer. Maar het is wel de plek waar ik de meeste vriendinnen heb opgesnorkeld. Dus thanks nicht!

 

Wie uit de familie laat jou het meest lachen?

Tsja dat is toch echt mijn zus. Ik hou van haar maar ze is gewoon zo lekker ongeremd en ongenuanceerd af en toe. Daar kan ik zo van genieten! Maar ook gebruikt ze dus wel eens de verkeerde woorden zonder dat door te hebben (iets met creool i.p.v. aureool) en dan kan ik daar dus echt stuk om gaan.

 

Hebben jullie een geliefd familierecept?

Uhm nee volgens mij niet echt en anders hoor ik het graag!

 

Wat zou jij in 2017 het liefst met de familie willen doen?

Nou het opaatje wordt dus 90 jaar dus eigenlijk stem ik gewoon voor een nieuw weekend met elkaar de hort op. En ik zou uiteraard nog heel veel mooie momenten en misschien wel kleintjes verwelkomen. Lijkt me heerlijk!

 

Wat is jouw familiewens voor 2017?

Dat iedereen gezond blijft en weer wordt (mijn moeder), dat mijn neef en zijn vriendin een geniale trektocht in Azië hebben gehad, en dat er nog prachtige momenten gaan volgen.

 

Wat is voor jou nou echt familie?

 

Deze tag komt dus bij HareMaristeit en SOS Kinderdorpen vandaan. Als je deze tag overneemt, zou je dan dus Maris Maria Renne en SOS Kinderdorpen willen vermelden?

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *