Review huidverzorgingsproducten Drs Leenarts
Beauty en mode Reviews

Review | De huidverzorgings-producten van Drs. Leenarts

Jullie kennen misschien allemaal wel de huidverzorgingsproducten van Drs. Leenarts. Misschien ook niet. Ik licht een aantal nieuwe producten toe en laat ze zien. Maar ook laat ik je weten wat ik ervan vond nadat ik ze een tijdje heb gebruikt voor Evi en mijn eigen droge huid.

Drs. Leenarts Huidverzorging

Een tijdje geleden kreeg ik van Drs. Leenarts een fijne set opgestuurd met producten om te testen. Ideaal want het is soms best wel zoeken naar fijne producten i.v.m. mijn vochtarme en gevoelige huid. Zeker in de winter ben ik ook nog eens gevoelig voor eczeem. Ik was dus erg benieuwd of de producten van Drs. Leenarts mijn trekkerige huid wat rust konden gaan bieden. De verwachtingen waren hoog want Drs. Leenarts is zelf een dermatoloog in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

Lees ook: Boho Vegan Make-up Review

Huidverzorging Drs Leenarts

Droge Handen Crème

Ik hou zelf wel van een wat vettere crème die snel ingetrokken is. Ik heb zeker in de winter echt enorm droge handen en gedurende de dag smeer ik ze geregeld in. Overdags met een crème die snel intrekt en voordat ik ga slapen met een crème die echt wat vettig mag zijn. Dan hoeft het van mij niet gelijk ingetrokken te zijn maar vooral erg verzorgend zodat mijn handen er een boost van krijgen.

De Droge Handen Crème van Drs. Leenarts heb ik gebruikt voor de avond. Dat omdat de crème een beetje vettig is en niet gelijk intrekt, maar dat eigenlijk toch nog best snel doet. Al is dat niet snel genoeg om overdags tussendoor te gebruiken. Dan zit de crème aan je toetsenbord, telefoon en in je haar. Dat lijkt me niet lekker en zeker ook de baas zou dat niet optimaal vinden denk ik. De crème werkt wel echt heel fijn. Hij voelt stevig aan, smeert fijn uit, ruikt mild en verzorgd echt top. Het enige nadeel is dat het in een kleine tube zit en dat de tube inmiddels op is. Even janken hoor. Binnenkort een nieuwe kopen.

Huidverzorging Drs Leenarts

Herstellende Bodycrème

Mijn ellebogen, armen en ook mijn benen zijn standaard enorm droog. Mijn ellebogen zijn geregeld zelfs zo droog dat ik er jeukende en rode eczeem op krijg. Wanneer ik ze goed vet hou valt de schade te beperken gelukkig. Mijn armen en benen zijn echt ontzettend droog, scrubben en smeren is dan weer het credo. Deze bodycrème van Drs. Leenarts vond ik heel fijn smeren, ook trekt deze echt snel in. Waar ik het bij crème voor mijn handen geen probleem vind als het lang duurt voordat het intrekt vind ik dat wel een groot probleem bij bodycrème. Het liefste heb ik het binnen 2 seconden ingetrokken, anders zit mijn bed onder of plak ik vast aan mijn beddengoed.

Deze bodycrème trekt echt ontzettend snel in en verzorgd heel goed. Steeds wanneer mijn ellebogen beginnen te jeuken, smeer ik ze snel in en hup weg is de jeuk! Echt heel fijn. Ook mijn armen en zelfs mijn benen zijn wat minder droog. De jeuk is in ieder geval wel weg, top dus. Evi vind de bodycrème ook fijn en dus smeer ik haar geregeld na het douchen in, even vertroetelen. De bodycrème zit in een grote tube en ik vind tubes altijd al fijner werken dan uit een pot of een fles. Hygiënischer ook.

Huidverzorging Drs Leenarts

Beschermende Barrière Crème

De barrière crème heb ik bij Evi gebruikt. Als ze een rood plekje had op haar been, een jeukend plekje of bij een geïrriteerde huid smeerde ik haar in. Het is een kleine tube die je dus ook makkelijk mee kunt nemen. De structuur lijkt wat op zinkzalf maar het smeert soepeler uit en is ook makkelijker weg te halen. Evi zit tegenwoordig op zwemles en dat zorgt standaard voor een geïrriteerde huid. Wanneer ik die delen met een dun laagje van deze barrière crème insmeerde was de irritatie snel weer weg. Waar Evi zinkzalf vervelend vind omdat het zo rot smeert (het gevoel van het smeren vind ze vervelend) had ze dat nu niet. Ze vind het prima en geeft het zelfs aan wanneer ze een plekje ingesmeerd wil hebben. Heel fijn dus ook weer.

Huidverzorging Drs Leenarts

Lip Care van Drs. Leenarts

In de winter hebben Evi en ik ook altijd droge lippen. Voordat ik ga slapen gebruik ik dan altijd een laagje vaseline op mijn lippen, Evi ook geregeld trouwens. Voor overdag vind ik het fijn om een lippenbalsem te kunnen gebruiken. Deze lip care van Drs. Leenarts geeft een subtiele glans, voelt niet vettig en smeert makkelijk uit. Evi wil er zelf ook 1 voor in haar jaszak. Mooi toch?! Ook andere droge plekjes die ik ingesmeerd wilde hebben maar waarvoor ik even geen crème had op dat moment smeerde ik met deze lip care in. En ook daarop hielp deze verzorging!

Tubes Drs Leenarts

Gezichtsverzorging Drs. Leenarts

Sinds 2019 heeft Drs. Leenarts ook gezichtsverzorging in het assortiment. De dag & nachtcrème en de dagcrème met SPF 25 zitten in een tube met een pompje. Ik heb zelf de dag & nachtcrème gebruikt de laatste maanden. Mijn vochtarme huid heeft het vaak in de winter zwaar waardoor ik o.a. velletjes in mijn gezicht krijg. Nu kreeg ik afgelopen winter ook bultjes op mijn voorhoofd. Echter werd mijn huid een stuk zachter en gingen ook de klachten weg in mijn gezicht. Mijn huid voelde niet meer trekkerig en zag er verzorgd uit.

Doordat de gezichtsverzorging van Drs. Leenarts in een tube zit is het hygiënisch in gebruik. Doordat je de producten kunt pompen zijn ze ook nog eens zuinig in gebruik. Met 2 à 3 pompjes kon ik mijn hele gezicht en onder mijn kaaklijn insmeren.

Drs Leenarts dag & nachtcreme

Conclusie na het gebruik van de producten van Drs. Leenarts

Ik ben weer erg tevreden met deze huidverzorgingsproducten van Drs. Leenarts. De babydingen heb ik dus niet geprobeerd omdat ik die weggegeven heb voor de winactie maar ik hoor veel tevreden moeders erover. De producten van Drs. Leenarts worden inmiddels ook door meerdere kraamzorgorganisaties aangeraden. De producten zitten niet vol met allerlei schadelijke stoffen en dat merk je.

Ik gebruikte al een aantal producten en ga deze producten ook aan mijn rituelen toevoegen. Nu alleen nog een fijne gezichtscrème voor de moeders. Dag- nachtcrème o.i.d. voor de vochtarme huid, lijkt me heerlijk! O en Drs. Leenarts is inmiddels ook actief op YouTube waar je haar kunt volgen voor verschillende tips op het gebied van huidverzorging bij verschillende klachten. Fijn zo’n echte arts die advies geeft op zo’n manier. Zo zag ik laatst een filmpje over luizen en wat je eraan kunt doen. Handig.

Kende jij de producten van Drs. Leenarts al?

Dit artikel heeft in juni 2019 een update gehad.

Liefs, Kimberly

 

Pin deze review op Pinterest met deze afbeeldingen.

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

2 COMMENTS

 • Elly

  Hallo, ik zag dat drs leenarts ondertussen ook gezichtscreme heeft. Heb je die al uitgeprobeerd?ik kan nog geen reviews vinden

  • Kimberly
   AUTHOR

   Hi Elly, dat klopt. Het is pas net uit en ik ben nu 2 weken aan het smeren. Tot nog toe vind ik hem heel fijn. Een uitgebreide review gaat nog wel komen vermoed ik.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *