Zo maak je zelf een hoofdbord voor je bed
DIY

Zo maak je zelf een hoofdbord voor je bed

Heb jij ooit een bed gekocht zonder hoofdbord, maar is dit momenteel niet meer wat je wenst? Misschien vind je je slaapkamer wat kaal of stoor je je eraan dat je niet gemakkelijk tegen de muur aan kunt zitten zonder dat je de verf beschadigd. Allemaal redenen om heel snel een hoofdbord in huis te halen. Of, je kunt natuurlijk ook zelf een hoofdbord in elkaar knutselen. Dat kan namelijk heel gemakkelijk en je hebt hier niet heel veel materiaal voor nodig. We leggen het graag aan je uit!

Verzamel alle tools en materialen

Om te beginnen heb je een paar tools en materialen nodig. Denk aan een meetlint, een handtacker of lijmpistool, een houten bord of MDF-plaat, schuimrubber en een mooie stof die goed bij je bed past. Dit zijn de basis spullen die je nodig hebt, maar als je het hoofdbord een speciale afwerking wilt geven heb je wellicht meer nodig. Denk aan mooie knopen of speciaal draad om de stof nét wat extra’s te geven. Als je bepaald gereedschap niet in huis hebt, kun je gereedschap bij mastertools.nl bestellen. Dan heb je het waarschijnlijk de dag erna in huis, zodat je direct aan de slag kunt.

Uitmeten en selecteren

Nu is het tijd om alles goed op te meten. Wil je een hoofdbord wat groter is dan je bed, waardoor deze dus uitsteekt, of liever eentje precies op maat? Nadat je dit hebt besloten pak je er een meetlint bij en noteer je alle afmetingen. Dit is ook het moment om de vorm te kiezen, want je kunt natuurlijk alle kanten op als je het zelf maakt. Misschien wil je het liefst een vierkant hoofdbord, of juist eentje met een ovale vorm. Wellicht ben je heel creatief ingesteld en wil je met andere vormen aan de slag gaan. Hoe je het ook maakt, het wordt helemaal jouw project. Het hoeft dus niet standaard te zijn als dat niet bij je past.

Alles in elkaar

Als alles afgemeten is, kun je het hoofdbord op maat maken. Snijd het uit met een cirkelzaag en lijm hier het schuimrubber tegenaan. Vervolgens kun je jouw gekozen lap stof eroverheen trekken en vastzetten met de handtacker. In principe is jouw hoofdbord nu af, maar je kunt deze natuurlijk nog verder decoreren als je dat graag wilt. Maak er helemaal jouw project van, zodat het qua kleur en vorm perfect bij jouw slaapkamer past!

«

»