Bij jou in de keuken
Lifestyle

Bij jou in de keuken

Hoe is het daar? Heb jij alles wat jouw culinaire hartje begeert? Wanneer koken, bakken, braden en grillen jouw lust en je leven is, bereid je je daar grondig op voor.

En dat doe je niet alleen. Althans, misschien mag er niemand anders in jouw kookparadijs komen, maar je gaat het bereiden van jouw favoriete recepten natuurlijk niet met je blote handen staan doen. Sommige zaken misschien wel, zoals het wassen van sla in je gootsteen of het kneden van deeg. Maar zonder een fornuis, keukenmachine, beslagkom en ander keukengerei ben je natuurlijk helemaal nergens. En zoals je al hebt gemerkt, bovenstaand lijstje is klein. Het vormt slechts een kleine greep.

Natuurlijk weten wij niet precies wat jij allemaal al in huis hebt. Maar iedere keukenprinses weet dat een keuken nooit volledig compleet is. Je hebt altijd wel een bepaald artikel nodig om op een correcte wijze en vol toewijding met jouw hobby bezig te zijn.

Iets met meten, dat weten is

Eigenwijs zijn bewaar je maar voor later. Maar het is alsnog aan te raden, omdat je op die manier een gerecht helemaal eigen kunt maken. Eventueel krijg je de kans om binnen familie- en vriendenkring jouw naam eraan verbinden. Dan maak je het op gevoel en voeg je er je eigen twists aan toe. Maar zo ver is het nog niet.

Eerst moet je het specifieke recept namelijk goed onder de knie krijgen. Dus voeg je er precies zo veel thee- en eetlepels van de juiste ingrediënten toe als er beschreven staat. En voor andere juiste hoeveelheden gebruik je een maatbeker en/of een weegschaal. In andere woorden: leer van de beste(n) om hem, haar of hem op een unieke manier ruimschoots te overtreffen!

Klein maar fijn

Of hoe groot de stukken ook maar moeten zijn die je in jouw gerechten dient te verwerken. Denk erom, we zeiden het in de vorige alinea nog: werk je vanuit een recept, dan volg je dat nauwgezet totdat je precies weet wat je doet! Nu ben je met de grootte van de snippertjes en partjes misschien wel iets vrijer zolang je de juiste hoeveelheden gebruikt, maar toch.

Pas wel op met snijplanken. Zodra je er ééntje voor alle soorten ingrediënten gebruikt, springen er mogelijk bacteriën over die zich nestelen in de krassen. Dan kun je er beter meerdere hebben die je voor slechts één ingrediënt soort per stuk gebruikt.

De pan kan op het vuur

Maar wat voor een? Kookpannen zijn puur en alleen om dat te doen: koken. Die heb je wellicht eens in een setje van vier gekocht, samen met een koekenpan. Maar een grill-, wok-, braad- of hapjespan zijn weer andere verhalen. Die moet je los aankopen en kunnen flink duur uitvallen. De echte hobbyist of semi-professional heeft dat er wel voor over. En hetzelfde geldt natuurlijk voor ieder ander stuk keukengerei dat nog uit jouw verzameling mist!

Als afsluiter

Nog even een koffie of een slaapmutsje na? Gezellig! Veel beter dan je gasten naar huis te sturen direct na het dessert of zelf meteen naar bed te gaan. Maar sowieso, eerst moet die heerlijke maaltijd waar jij je ziel in hebt gelegd behoorlijk zakken. Misschien nog wel even besproken worden, zelfs.
Om het feestmaal helemaal compleet te maken kun je toastjes met smeersels, chocolaatjes, gebakjes of andere lekkernijen op een borrelplank serveren en rond laten gaan. Geslaagder kan je avond vervolgens niet worden!

«

»