Vier originele manieren om je tafel te dekken!
Home en interieur Lifestyle

Vier originele manieren om je tafel te dekken!

Hoe leuk is het om lekker uitgebreid te koken voor vrienden of familie – of, waarom ook niet, lekker voor jezelf? Zeker in de huidige corona-tijd, waarbij de horeca gesloten is, kan het extra fijn zijn om thuis eens lekker uit te pakken. Eten gaat natuurlijk door de maag, maar omdat het oog ook wat wil, presenteren we je drie originele manieren om je tafel te dekken. Lees gauw verder en maak van je tafel een feestje!

Voeg bloemen toe aan je tafel

Zet eens verse bloemen op tafel! Dit geeft aan dat je aandacht hebt besteed aan de aankleding van je tafel. Dit hoeft overigens helemaal niet duur te zijn. Een paar kleine bloemetjes in een vaasje of kleine dennentakjes naast je bord kan al een groot verschil maken. Ook kan slechts één item al voldoende zijn om je eettafel een opvallende uitstraling te geven. Een mooie grote vaas met een paar losse takken geeft al een warme uitstraling.

Zorg voor gezellige verlichting

Verlichting doet veel met de sfeer op tafel. Een gezellige sfeer kun je bijvoorbeeld creëren door een paar kaarsen aan te zetten. Ook op tafeltjes of plankjes die rondom je eettafel staan, kun je kaarsjes zetten. Met een fijn muziekje op de achtergrond, kan je avond vervolgens niet meer stuk!

Foto’s bij de eettafel

Wat ook gezellig staat, zijn foto’s bij de eettafel. Als je eettafel tegen een muur staat, kun je bijvoorbeeld aan die muur verschillende fotolijsten hangen waarin je foto’s plaatst van gezellige of dierbare momenten. Ook kun je mooie prints in de lijsten hangen. Op die manier is het altijd een feestje om aan tafel te zitten!

Tafelkleed & andere accessoires

Een tafelkleed op tafel staat altijd goed. Kies een kleur die jij mooi vindt en waar jij blij van wordt. Het voordeel hiervan is dat je tafel zelf minder snel vies of beschadigd raakt, mocht er iets omvallen of geknoeid worden. Als je bijpassende accessoires aanschaft in dezelfde kleuren als het kleed, krijg je een mooi effect.

Last but not least: servies

Veel mensen hebben mooi of luxe servies in huis, dat ze alleen uit de kast halen bij een speciale gelegenheid, zoals met de feestdagen. Maar waarom zou je dat niet vaker doen? Hoe heerlijk is het om elke keer als je aan tafel gaat kunt genieten van je mooie servies. Bodum heeft bijvoorbeeld een groot assortiment aan glazen, bijvoorbeeld dubbelwandige varianten en bekers in verschillende materialen en kleuren. Ook  waterkokers, theepotten en theeglazen zitten in het assortiment. En wanneer je kiest voor het servies van Villeroy en Boch, heb je de keuze uit allerlei verschillende stijlen: van vierkante borden tot servies met een printje. Het grootste voordeel van een mooi gedekte tafel is dat je eten er hierdoor nóg lekkerder uit. Je gasten zullen hierdoor extra genieten van je maaltijd. En jijzelf natuurlijk hopelijk ook!

Hopelijk heb je door deze tips inspiratie opgedaan voor het dekken van je tafel. We wensen je veel smakelijke maaltijden toe! Geniet ervan!

«

»