Beebs and Moms Larissa Blogger
Column Moederschap

Twinning is winning, dezelfde outfit als je dochter

Twinning is winning. Vanaf het moment dat ik hoorde dat ik een dochter kreeg wist ik dat ik daar ook aan zou gaan doen. Fantastisch leek het me om in hetzelfde outfitje als mijn dochter te lopen, en dat gevoel bleek te kloppen.

Matchende outfits voor moeder en dochter

Nu Zannah klein is en haar eigen wil nog niet groot genoeg is om haar eigen kleding keuze duidelijk te maken is het natuurlijk makkelijk om haar kast te vullen met kleding naar mijn smaak. En dus lijkt haar garderobe in sommige opzichten erg op die van mij. Het gebeurt dan ook regelmatig dat ik Zannah het zelfde printje of kleurtje aantrek als wat ik die dag aan heb. Maar zo af en toe is het gewoon tijd voor een echte twinning is winning outfit, gewoon exact hetzelfde aanhebben. ANWB stelletje spelen met mijn meissie. Want eigenlijk is dat precies wat we doen, alleen klinkt twinning is winning minder suf dan ANWB stel.

Op mijn verjaardag vorig jaar kreeg ik van mijn zusje een panterprint grijs met zwarte broek en de mini versie ervan voor Zannah. En die hebben we vaak tegelijkertijd gedragen totdat Zannah eruit gegroeid was en onze twinning niet verder kwam dan de zelfde kleur of print.

Tip, lees ook: Zo moeder, zo dochter. Onze toffe nieuwe sneakers!

Matchende kleding voor het hele gezin

Maar niet alleen ik doe aan twinning met Zannah. Dennis is van de Nike Air Max en Zannah was nog niet geboren of hij had voor ons alledrie al dezelfde Nike Air Max schoenen gekocht. Een familygoal vond hij het zelf om met het gezin op dezelfde, zijn favoriete, schoenen te lopen. Tevens probeerde hij mij toen al ruim 9 jaar ook Nike Air Max aan te trekken, alleen waren het nooit schoenen die mijn eerste keuze hadden. Inmiddels komt het regelmatig voor dat we alledrie op onze Nikes lopen en snap ik zijn verslaving aan die schoenen ineens heel goed. Maar ook Dennis en Zannah zijn samen een ANWB stelletje zo af en toe. Zo hebben ze hetzelfde t-shirt met op die van Den ‘father of a prinsess’ , op die van Zannah staat dan ‘daughter of a King’, en ze hebben beide een petje met de tekst ‘legend’ en ‘little legend’. Dennis op een spijkerbroek en Zannah op een spijkerrokje, Nikes eronder en papa en dochter doen ook aan twinning.

Ooit krijgt ze haar eigen stijl

Heerlijk die momenten, vooral omdat er vast en zeker een tijd komt dat Zannah haar eigen stijl gaat ontdekken en echt niet meer wil dragen wat haar moeder ook draagt. Al lag mijn stijl altijd wel dicht bij die van mijn moeder, tuurlijk heb ik me als puber daar ook tegen afgezet, maar eenmaal ouder kwamen onze kleding stijlen weer dichter bij elkaar.

Zo dicht dat toen we eens een feestje hadden ik speciaal daarvoor een nieuw blousje kocht. Wit afgezet met zwart leer. In de blouse met een donkere skinny jeans en met zwarte laarzen met een hak kwam ik op het feestje aan. In de deuropening scande ik de kamer om te kijken wie er allemaal was en daar zat mam met een big smile op haar gezicht. Ze had mij al gezien. Daar zat ze, in exact hetzelfde bloesje, op een donkere skinny jeans en met laarzen met een hak. Niet met voorbedachte rade maar wel leuk zaten wij daar te twinnen. Het is jammer dat we dat nu niet met z’n drieën kunnen doen, want in ons geval had zeker ook tripling is winning geweest.

Twinning vind ik winning dus. Zo af en toe hebben Zannah en ik gewoon even zo’n outfit nodig. Even een ANWB stelletje vormen samen met mijn meissie. En na die panterprint broek is er nu een zwart met panterprint jurkje gekomen waarin we samen de rest van de zomer onveilig kunnen maken. Een outfit waarbij ik geniet van de mensen die naar ons kijken en die zeggen dat we er zo leuk uitzien samen. Maar waarin ik ook geniet van onze mini die zoals ik al eens schreef zo op haar vader lijkt, maar in dezelfde outfit als ik overduidelijk ook mijn mini is. Mijn meissie. Twinning is voor mij dus zo af en toe echt WINNING.

Lees hier alle blogs van Larissa

«

»