onzeker door instagram, je bent goed zoals je bent
Column Mindset Persoonlijk

Scrollen met een rotgevoel op Instagram

Het was weer eens zover: ik was aan het scrollen op Instagram en er overviel me een verschrikkelijk gevoel. Het leek wel alsof iedereen het leuk en gezellig had, geen zorgen maar er ook nog eens geweldig uitzag. En dat terwijl ik net ongesteld was, van ellende maar in bed was gaan liggen en ondertussen prakte ik een reep chocolade naar binnen.

De niet zo echte wereld van Instagram

Natuurlijk vind ik Instagram geweldig, echt! Het brengt me ontzettend leuke contacten, fijne opdrachten en heb ondersteunt me als geen ander in mijn bedrijf. Mijn wereld werd een stuk groter nadat ik op Instagram actief werd en het heeft me geholpen aan de meest geweldige vriendschappen met vrouwen door heel Nederland. Maar deze wereld op Instagram is verder natuurlijk maar een schim van de echte wereld. Waar in het begin ook veel accounts de werkelijkheid lieten zien, is dat tegenwoordig toch steeds minder. En ik heb daar zelf ook schuld aan. De foto’s met meer interactie zijn toch de mooiere foto’s die ietwat gepolijst zijn. Maar ook laat ik niet het achterste van mijn tong zien op Instagram; mijn zorgen, mijn twijfels, persoonlijke dingen. Ik laat ze niet zien en weet dat anderen dat ook niet doen.

Slechte invloed Instagram op zelfbeeld

Toen ik zelf begon aan Instagram deed ik maar wat, ik postte vooral selfies en spontane foto’s. Tegenwoordig is dat wel anders. Mijn stories zijn nog steeds gewoon zoals ze zijn, maar mijn feed ziet er ook netjes uit. En dat terwijl ik er erg op let om ook daar gekke foto’s en minder gepolijst door het leven te gaan. In het echte leven lig ik namelijk geregeld met mijn onderkin lekker te scrollen in bed en dat doe ik zeker niet vol met make-up. Maar waar men in het verleden vooral dingen vroeg lijkt het nu wel ineens alsof iedereen een expert is en standaard iemand bij zich heeft om een spontane mooie foto te schieten. En dan kun je net als ik prima in je vel zitten en jezelf nagenoeg volledig accepteren, toch kan het op die momenten dat je net ongesteld bent ineens binnenkomen. Die anderen zijn veel knapper, slimmer, liever, grappiger en intelligenter dan jij.

Moet je voorstellen wat het met je kan doen wanneer je niet over een gezonde dosis aan zelfvertrouwen beschikt!

Hou eens op met jezelf te vergelijken met anderen

Dus komt er hier even een powerboost voor je ego en je zelfvertrouwen voor wanneer jij dat nodig hebt:

Queen! Ja jij, jij bent geweldig en fantastisch zoals je bent. Jij hebt je eigen geweldige afdruk op de wereld, je eigen bijdrage en ik zie dat jij je best doet! Je leeft je leven op jouw eigen manier en hoeft niet anderen naar het zin te maken. Je kan ook niet altijd maar iedereen overtroeven en dat hoeft ook niet. Dus queen, koningin van jouw leven, stop met het vergelijken van jezelf met anderen. Weg met Instagram voor nu en doe waar jij behoefte aan hebt! Vertroetel jezelf, geef jezelf een compliment en ROCK DEZE DAG. Of dat nou is vanuit je bed met een reep chocolade en Netflix of een dag vol effectieve dingen. Geef toe aan je eigen behoefte vandaag en weet dat jij GEWELDIG bent!

Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»