Kruidnoten, Sint, schoen zetten
Opvoeding

Afspraken schoen zetten Sint?

Zoals bij alles in Nederland is er ook weer veel te doen over de cadeauperiode van Sinterklaas. Zo zag ik op Social Media ook allerlei discussies over het schoen zetten. Doe je dat elke dag of niet en wat geeft de Sint zoal in dat schoentje? Wat vind jij daarvan?

Sinterklaas

Die oude kindervriend is er zo’n 2,5 week! 17 nachten lang en dan als afsluiter op 5 december met pakjesavond brengt de beste man cadeaus en lekkers. Wij hebben onze eigen wijze om deze periode aan te pakken en vol bewondering bekeek ik de laatste tijd de verschillende discussies die op Social Media rondgingen.

Lees ook: Tips voor de Sinterklaas, welk speelgoed staat op ons wenslijstje?

Schoencadeaus

17 nachten lang een schoentje zetten en deze vullen? Sommige Sinterklazen doen het, deze Sint niet. Zelf vind ik het te veel worden, zeker omdat wij ook cadeaus doen met kerst en Evi jarig is half december. In de vorige jaren kon ik Evi nog misleiden door gewoonweg een aantal keer dezelfde chocolademunten o.i.d. in haar schoentje te doen. Ze had het toch niet in de gaten. Maar goed, ze is nu bijna 5 en ik ben bang dat ik er nu niet meer mee weg kom. En ja noem me maar een loedermoeder, ik heb er ook gewoon geen zin in om 17 cadeautjes en lekkers x 3 te kopen. Daarnaast, zoals ik al zei krijgt Evi met pakjesavond/ haar verjaardag/ kerst ook al (grotere) cadeaus. Verwennerij genoeg dus in mijn ogen.

Verwend?

Op Instagram zag ik foto’s voorbij komen van megagrote cadeaus en vervolgens ontstonden daar allerlei discussies over op Twitter. Laat ik voorop zetten dat iedereen het lekker zelf moet weten wat zij hun kind geven. Ik kan niet kijken in de portemonnees van anderen en zij niet in die van mij. Sinterklaas moet dus zelf bepalen wat hij de kinderen geeft denk ik. Zelf zat ik wel een aantal keer met verbazing te kijken naar die grote cadeaus op de foto’s en voelde ik me een scrooge met de kleine cadeautjes voor in de schoenen.

Lees ook: Evi’s wishlist voor haar verjaardag.

In de schoen?

Veel Sinterklazen hanteren de regel dat het cadeautje in de schoen moet passen. Deze Sinterklaas doet dat sowieso niet, een fatsoenlijke reep chocolade past namelijk al niet in mijn schoen. En hallo, chocolade is leven hoor. Ik vind het leuk om kleine cadeaus af te wisselen met wat grotere cadeaus met een max. van € 15. Dat is dan echt iets waar ze iets aan heeft of wat ze heel graag wil hebben. En nee, dat is dus niet iedere keer maar wel 1 x. Andere keren krijgt ze dus gewoon wat pepernoten of iets anders kleins in haar schoen.

Schoen zetten

Daarnaast hebben wij inmiddels wel afgesproken dat Evi een mooie tekening maakt voor de Sint/ Piet en dat we er iets lekker voor Amerigo bij doen. Uiteraard bleek weer eens dat de Sint zoals het hoort leuke dingen voor Evi gekocht maar dat hij zichzelf was vergeten. En dus moest hij vervolgens de reep chocolade waar de Sint zo’n zin in had inpakken. Best wel balen op de zondagavond, dat kan deze Sint wel vertellen.

Lees ook: De leukste liedjes voor Pakjesavond.

Wat doen jullie met de Sint?

N.a.v. de discussies vraag ik me af: Zetten jullie kinderen elke avond de schoen of slaan jullie ook dagen over, en wat geven jullie de kinderen in de schoen? Laten jullie het me weten in de reacties?

 

Liefs Kimberly

 

 

 

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

7 COMMENTS

 • Kris (deflopvader)

  Onze oudste leerde hier vandaag dat de sint soms NIET komt, anders is het élke dag chocolade als ontbijt, maar ze blijft de schoen zetten hoor want soms komt ie WEL… en geschenken krijgen ze hier in belgië pas de ochtend van 6/12 ????

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Oh dat scheelt dan wel weer. De 6e moeten ze hier gewoon naar school dus helaas geen optie.

 • Marieke

  Hier mogen ze hun schoentje drie keer zetten. Afgelopen zaterdag, aankomende zaterdag en volgende week vrijdag. Zaterdag vieren we pakjesmiddag bij Oma, want dat heeft Sint zo geregeld met mij 😉
  En verder vind ik het ook prima. Luca is ook half december jarig en met kerst hebben we idd ook nog wat cadeautjes.
  Marieke onlangs geplaatst…Visite, visite wat zullen we genieten – weekendoverzicht #43My Profile

 • Hahaha die Sint lijkt wel op mij. Volgens mij had hij voor hier chocoladeletters gekocht, maar die zaten niet in de schoentjes ????
  1x per week mag het hier. Denk ik. ????

 • Annabel de Ruiter

  Bij ons mag ze de zaterdag van de intocht haar eerste schoentje zetten. De andere Woensdagen en zaterdagen heeft ze dit ook mogen doen. Afgelopen zaterdag was de laatste keer ivm aftellen voor pakjesavond morgen. Gemiddeld zat daar een cadeautje van rond de €6 in met wat chocolade munten. Soms was het bedrag iets meer of iets minder. Het zijn dan ook alleen spulletjes waar ze echt iets aan heeft. De lost kitties was hier het favoriete schoencadeau haha en de Chocola 😉

 • Irene

  Hier zeker niet iedere dag. Alleen op vrijdag en zaterdag en nog 1x tussendoor. Hier cadeautjes onder de 10 euro. Al kregen ze nu ook allebei een boek en die waren iet duurder. Maar goed, boeken zijn leerzaam 😉 verder ook chocoladeletters, chocoladesinterklaasje dn dat soort dingen. Ook een potje slijm van nog geen €4 haha in de zak zitten 5 cadeaus per kind en die zijn wel wat duurder. Hebben een paar jaar geleden besloten dat we liever een paar goede cadeaus geven dan zakken vol met prut 😉

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.