groeien als ondernemer
Blogs voor bloggers Ondernemen Persoonlijk

Mezelf ontwikkelen tot een betere ondernemer

Iedereen die ouder wordt, een ondernemer is of bezig is met persoonlijke groei zal het herkennen: groeipijnen. Dat ene moment waarop je je afvraagt waar je mee bezig bent en wat je nu toch moet gaan doen. Dat moment kwam bij mij een paar maanden terug, ik neem je mee naar dat moment en laat je weten wat ik eraan ga doen!

Ondernemen is een lastige klus

In 2018 startte ik met mijn bedrijf en de plannen die ik toentertijd had heb ik al flink bijgeschaafd in die bijna 3 jaar. Zo startte ik met coaching voor vrouwen die hun baby verloren waren tijdens of vlak na de bevalling. Een pittige doelgroep en een confronterende taak. Ik deed het met bergen liefde maar merkte dat het onderhouden van deze coaching op een gegeven moment voor tegenzin begon te zorgen. Met moeite kreeg ik posts op Instagram en Facebook, ondertussen begon de blog flink te groeien.

Met gevoel ondernemen

Ik merkte dat ik niet gelukkig meer werd van wat ik deed en schakelde een coach in. Deze coach leerde mij om te ondernemen met mijn gevoel. Hierdoor volgde ik mijn eigen weg veel beter en herken ik ook de tegenzin een stuk beter. Zo kan ik sneller ingrijpen wanneer ik merk dat ik niet gelukkig word van een bepaalde richting en kan bijsturen. Maar ook leerde ik dat ik de kern van mijn bedrijf ben, die twee aparte accounts en twee aparte sites waren helemaal niet nodig. Mijn doelgroep veranderde en mijn twee bedrijven smolten samen.

Groeipijnen als ondernemer

Sindsdien is mijn bedrijf alleen nog maar verder gegroeid. Inmiddels is er een heel waardevol e-book, een fantastische cursus voor moeders die op zoek zijn naar meer zelfvertrouwen en ook de blog is flink gegroeid. Deze groei vind ik werkelijk fantastisch en het maakt me enorm gelukkig!

Maar ondertussen merk ik dat er wat groeipijnen ontstaan: lanceringen die ik deed deden het minder goed dan dat ik hoopte, ik worstel met de basis en vind het ondernemen lastiger dan ik dacht. Ik blijf maar zelf rommelen om dingen goed te krijgen, heb een berg ballen om omhoog te houden en dat gaat uiteraard niet. Ondernemen is geweldig maar houdt ook in dat je dingen moet doen waar je misschien weinig kaas van hebt gegeten. Op een gegeven moment merkte ik dat ik veel werkontwijkend gedrag had, van alles als stom labelde en niet heel erg gelukkig meer werd van het aanmodderen. Met dat gevoel en die resultaten moest ik dus echt wat gaan doen.

Aan de slag met een business coach

Met het gevoelsmatig ondernemen zit het wel goed, ik ben alleen verre van goed in het zakelijke gedeelte dat komt kijken bij het ondernemen. Ja natuurlijk ben ik daar wel in gegroeid, maar ik weet zeker dat er nog veel meer uit mij te halen is en uit mijn bedrijf. Daarom ga ik aan de slag met een business coach. En dat is er gewoon eentje die Nederlands praat in plaats van continue Engelse termen rond te gooien. Op deze manier ga ik de basis van mijn bedrijf eens heel goed doorlichten en stevig neerzetten zodat ik de komende jaren door kan knallen met mijn bedrijf.

Hier vind je de site van Marije de Haas

Geen losse flodders meer

Geen losse flodders meer maar ECHT goed leren hoe ik een salesfunnel neer moet zetten. Leren hoe ik mijn marketing dusdanig kan plannen dat ik ook resultaten ermee boek. Maar ook weer eens goed kijken naar mijn bedrijf en doelgroep, want ook die moet bijgesteld worden. Dat is het fijne aan een eigen onderneming: ik kan mijn bedrijf met mij laten meegroeien en hoef niet van locatie te veranderen omdat mijn werk niet meer helemaal bij mij past. En nou had ik natuurlijk ook met allemaal collega’s op afstand kunnen overleggen om daarna nog maanden door te rommelen. Maar laat ik daar nou geen zin meer in hebben!

Groeien als ondernemer

Ik heb er dus zin in om de komende 12 weken aan de slag te gaan en ben benieuwd naar hoe mijn bedrijf er dan uit ziet. Weet in ieder geval dat jij als ondernemer echt om hulp en ondersteuning mag vragen, dat dit geen afgang is maar juist een erkenning van je hulpvraag! Investeer in het oplossen van jouw pijnpunten, ik weet zeker dat je het er volledig uit zal gaan halen.

Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»