kokend water kraan waar moet je op letten
Home en interieur

Kokend water kraan | Hou hier rekening mee

Als theeliefhebber kijk ik altijd een beetje verlekkerd naar mensen met een heet water kraan. Het lijkt me namelijk ideaal om zo’n kraan in huis te hebben. Toch zijn er nog een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van zo’n kokend water kraan, ik zet deze punten uiteen in deze blog.

Direct heet water om te drinken

In het najaar en in de winter drink ik graag en vaak een kopje thee. Dit betekent dat ik geregeld de waterkoker aan moet zetten en moet wachten totdat ik mijn kop thee kan klaarmaken. Sinds wij een koophuis hebben verdiep ik mij geregeld in de aankoop van een kokend water kraan. Die heeft als groot voordeel dat je direct heet water kan pakken maar er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een kraan met kokend water wil gaan kopen.

Een kokend water kraan kopen

Al jaren kijk ik met een gezond stukje jaloezie naar de Quooker van mijn vriendin. Binnen no time heeft zij zonder moeite een paar koppen thee gevuld. Daarnaast scheelt het je een waterkoker op het aanrecht. Waar er best wel op design wordt gelet bij waterkokers zijn ze niet echt heel erg mooi én nemen ze hoe dan ook ruimte in beslag. Een Quooker kopen kun je gemakkelijk online, waar je ook om advies kunt vragen. Naast de Quooker kranen zijn er ook kokend water kranen van andere merken in allerlei prijsklassen met verschillende mogelijkheden. Het loont dus wel om goed te kijken naar wat bij jou past.

Check hier de mooiste keukentrends voor 2021

Besparen dankzij een kokend water kraan

Naast dat een kokend water kraan je tijd scheelt heeft de kraan ook het voordeel dat je er geld mee bespaart. Dankzij de warmte-isolatie bespaar je tot wel 50% energie in vergelijking met een gewone keukenboiler. Omdat je water afgepast gebruikt zal je besparen op je waterrekening, wel moet je er rekening mee houden dat de Quooker of kokend water kraan de hele dag aanstaat. Dit in tegenstelling tot de waterkoker of de fluitketel die je alleen aanzet zodra je deze nodig hebt. Heb je kokend water nodig voor het avondeten? Met een kraan die je direct kokend water geeft bespaard dat je bergen aan tijd.

Heb je een kokend water kraan? Dan kan het behoorlijk lonen om deze in ieder geval uit te zetten wanneer je langer dan een paar dagen weggaat.

Meer lezen over het besparen met een kokend water kraan?
Dat doe je hier

Maak ruimte voor een boiler

De boiler die hoort bij je heet water kraan heeft uiteraard ruimte nodig. Deze boiler plaats je direct bij de kraan, je kan hem dus niet op zolder zetten of in de kelder bijvoorbeeld. Om de boiler te kunnen plaatsen die bij je kroon hoort is het dus nodig dat je een keukenkastje “opoffert”. Deze ruimte moet je maar net hebben in je keuken en wanneer je deze ruimte niet kan opofferen zal zo’n kokend water kraan niet binnen je mogelijkheden liggen.

Het prijskaartje

Leveren bovenstaande punten geen problemen voor jou op bij de aanschaf van een kokend water kraan? Dan is er nog de laatste horde die je moet nemen: het prijskaartje. Het aanbod is ruim en de mogelijkheden van de kranen ook. Toch moet de kokend water kraan wel binnen je budget passen en dat zal niet voor iedereen gelden. De kranen zijn te koop vanaf zo’n € 1.000,00 en dat is wel een investering.

Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»