Mijn 3 favoriete kapsels voor meisjes
Beauty en mode School

3 x Makkelijke meisjeskapsels voor naar school

Als je een dochter met lange haren hebt is het soms best lastig om te bedenken wat je nog meer kunt doen i.p.v. de paardenstaart. Ik vind het daarom heerlijk om ideeën voor meisjeskapsels op te doen. Wel vind ik het belangrijk dat de kapsels makkelijk uit te voeren zijn want zo lang blijft mijn dochter niet zitten. Om het voor jullie wat makkelijker te maken deel ik met jullie mijn 3 favorieten makkelijke meisjeskapsel. Allemaal binnen 10 minuten te doen en met wat oefening binnen 5 minuten, gegarandeerd.

Makkelijke meisjeskapsels

Zelf vind ik het leuk om in het weekend wat meer met de haren van Evi te doen, of ze juist los te laten. Op school wil ik graag dat ze haar haren vast heeft en het liefste natuurlijk ook dat het me weinig tijd kost om haar haren klaar te maken voor school. Ik ben verre van op mijn best in de ochtend namelijk en inspiratie voor makkelijke meisjeskapsels is altijd ideaal lijkt me.

De staartvlecht

Dit kapsel is een upgrade van de paardenstaart. Want elke dag een simpele paardenstaart gaat ook maar vervelen op een gegeven moment denk ik. Wel vind ik een staart bij meisjes het makkelijkste om te doen maar op deze manier heb je toch net een andere look.

Wat heb je nodig?

 • Borstel
 • 2 elastiekjes
 • Grote (haar)strik

Wat moet je doen?

Borstel de haren goed door, maak een hoge staart en maak deze vast. Daarna maak je in de staart een vlecht en maak je deze vast met het tweede elastiekje. Om het wat af te maken doe je er een grote haarstrik in. Deze zijn in heel veel kleuren online te koop maar ook bijvoorbeeld bij AliExpress.

Makkelijke meisjeskapsels Makkelijke meisjeskapsels

Het vlechtje met een staart

Dit makkelijke vlechtkapsel lijkt misschien wat minder makkelijk om te maken maar is het niet zolang je kan vlechten. Ook deze versie is een upgrade van de paardenstaart. Het geeft net een ander effect en als ik dit bij Evi heb gemaakt krijg ik vaak complimenten over hoe haar haren zitten.

Wat heb je nodig:

 • Haarborstel
 • Elastiekje
 • Klein doorzichtig haarelastiekje bijv. van Zenner.

Wat moet je doen?

Borstel de haren goed door –  zet je kind voor de tv o.i.d. – en begin met invlechten net boven het linkeroor. Pak steeds alleen een plukje aan de voorkant en niet aan de achterkant. Ga zo door met vlechten tot boven het rechteroor, maak dan de vlecht een stukje af en maak de vlecht vast met het kleine haarelastiekje. De rest van het haar pak je vast om een staart te maken en het vlechtje neem je hierin mee. Maak deze staart vast met een elastiekje en klaar. Lijkt lastig maar is het absoluut niet, zelf heb ik dit vlechtwerk en de staart in minder dan 3 minuten klaar.

Makkelijke meisjeskapsels Makkelijke meisjeskapsels

De knot

De knot bij meisjes vind ik toch altijd netjes staan maar ook heel meisjesachtig. Zeker op deze manier vind ik hem erg leuk en ideaal want hij is snel klaar maar geeft een heel leuk effect.

Wat heb je nodig?

 • Haarborstel
 • Haardonut – klein of middel formaat in de kleur van je dochters haren –
 • 2 elastiekjes
 • Doorzichtig klein elastiekje
 • Schuifspeldjes
 • Strik of Haarband

Wat moet je doen?

Borstel de haren goed door en maak met 1 elastiekje de haren vast in een hoge staart. Doe de donut om de staart die je gemaakt heb en verdeel de staart in 2 delen. Verdeel het haar over de donut zodat je deze niet meer ziet en zet het haar vast met nog een elastiekje. Afhankelijk van de grootte van het elastiekje en de hoeveelheid haar is het misschien niet eens nodig om het elastiekje 2 x om de knot heen te doen. Bij ons is dat vaak niet eens mogelijk. Trek het laatste beetje haar bij elkaar en maak een vlechtje die je vastzet met een doorzichtig elastiekje. Zet dit vlechtje dan vervolgens vast met een schuifspeldje en maak het vlechtje voor de zekerheid met nog 2 schuifspeldjes vast op verschillende plekken. Doe een grote strik boven de knot, maak af met een haarband of draaidiamantjes o.i.d.

knot makkelijk meisjeskapsel knot makkelijk meisjeskapsel

knot makkelijk meisjeskapsel

Kleine tip

Met haaraccessoires maak je een ietwat saai kapsel al snel leuker. Zelf gebruik ik sinds ik bij een workshop allerlei producten kreeg van Zenner deze graag. De grote strikken hebben we al jaren en gebruiken we veel. Evi vind ze erg tof en een accessoire maakt het echt af. Een gewone staart krijgt dan toch meer uitstraling.

Kroontje makkelijke meisjeskapsels Haarlijn Serenity Zenner

Welke meisjeskapsels vind jouw dochter het leukste?

Liefs Kimberly

Liked it? Pin het op Pinterest!

kapsels voor meisjes mijn 3 favorieten

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

13 COMMENTS

 • Valérie

  Ik kan al niet wachten tot mijn dochtertje haar haar lang genoeg is om dit ook allemaal te doen!!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Heerlijk hoor! Zeker nu ze niet meer alleen maar krijst zodra ik naar haar haren wijs 😉

 • Malou Rouwhof-Beld

  Ik vind de staartvlecht zo leuk, maar Nomi’s haar is er helaas nog net iets te kort voor…

  • Kimberly
   AUTHOR

   Geduld is dan een schone zaak hè 😉 Ik keek Evi’s haar zowat uit d’r hoofd toen het nog kort was….

 • Nicole Orriëns

  Mooi zeg! Ik kwam meestal niet verder dan een soort palmboompje op het hoofd helaas.

 • Super leuk! ik kan echt niet wachten tot Milou wat langer haar heeft en ik hier ook van die mooie vlechten mee kan maken. Ik zal dit bericht dan ook even doorsturen naar mijn man 😉
  Echt prachtig haar heeft Evi!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Ah dat is lief! Ze heeft inderdaad wel lang en veel haar gelukkig.

 • Melanie

  Leuk. Vooral de tweede. Mijn dochter haar haar laten we nu pas echt groeien. Maar het is zo zacht dat niks goed blijft zitten.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Blijven volhouden ?

 • Prachtige creaties! ik kan niet wachten tot het fijne, piekhaar van mijn meisje langer is en ook ingevlochten kan worden, leuk, leuk!

 • Leuke kapsels! Mijn dochter heeft het haar nog niet zo lang. Wij houden het voorlopig nog even bij knipjes of een haarbandje.

 • Rachel

  wauw, wat mooi allemaal. Ik dacht ik neem eens een kijkje, zodat ik eindelijk dat haar van mijn drukke nichtjes aan kan pakken. Helaas hebben ze bij lange na nog niet zulke mooie lokken als jouw dochter, maar een kleine donut ga ik zeker een keer uitproberen.

  • Kimberly
   AUTHOR

   De rest deed ik ook al toen E nog korter haar had, kan eigenlijk wel zodra er een staartje in kan. ? laat je weten of het gelukt is?

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *