Koningsdag tag
Tags

Wat doe ik op Koningsdag? | De Koningsdag Tag

We gaan weer meer naar de zomerse dagen en dus komt ook Koningsdag eraan. Inclusief Koningsspelen, kermissen en vrijmarkten. Wat ik nou zo leuk vind aan Koningsdag en wat wie die dag doen lees je in deze blog – De Koningsdag Tag.

De Koningsdag Tag

Door Nathalie van Volgmama.nl die de Koningsdag tag bedacht werd ik getagd om ook de vragen te beantwoorden. Kijk je snel verder voor mijn antwoorden?

De Vragen

Wat is je allerleukste herinnering aan Koningsdag?

Ik heb wel veel herinneringen aan Koningsdag, vooral toen het nog Koninginnedag was. Toen ging ik met vriendinnen de hort op en later bleef ik in Haarlem om daar de boel op stelten te zetten. Dan at ik wat bij mijn schoonvader die toen nog een restaurant had. Sinds ik moeder ben gaan we niet meer de stad in maar gaan we de kermis af. Afhankelijk van het weer gaan we met vrienden nog wat drinken en/of eten. Heerlijk!

Wat vind je zo leuk aan Koningsdag?

Op Koningsdag is iedereen eensgezind en vind ik het heerlijk om te struinen op de vrijmarkt. Gezellig met vrienden en onze kleintjes, heel fijn!

Kleed jij jezelf of je kinderen in het oranje of rood-wit-blauw op Koningsdag?

Yep wij gaan wel in het oranje. Eventueel nog een accessoire hier en daar. Wij houden het trouwens wel bij een shirt in het oranje. We gaan niet fullblown oranje.

Doet de school of opvang van je kinderen mee aan de koningsspelen?

Jazeker en dus genieten we dit jaar voor de 2e keer mee van de bombarie rondom de Koningsspelen. Aangezien Evi nog in groep 2 zit is het wel minder groots opgezet dan voor de groepen 4-5-6-7-8. De groepen 1-2-3 hebben een eigen invulling en doen hun eigen activiteiten inclusief dansen op het nieuwe nummer van Kinderen voor Kinderen. Dit jaar doen ze ook mee aan het Koningsspelen ontbijt en gaan daarna aan de activiteiten beginnen.

Verkopen of kopen op de vrijmarkt?

Wij zeggen weleens tegen elkaar dat we makkelijk 3 kleedjes kunnen vullen op de vrijmarkt maar het is toch steeds rotweer met Koningsdag de laatste jaren. Daarom trekt het ons nog niet om dat te doen en hebben we ons voorgenomen om pas op de vrijmarkt te gaan staan wanneer Evi daar interesse in toont. Kopen doen we ook niet vaak, al lopen we er wel overheen. Al heb ik weleens een speelgoed loophond gekocht voor Evi en zie ik die nog steeds geregeld tijdens het spelen naar voren komen.

Oranjebitter of een oranje tompouce?

Zoals jullie misschien wel weten hou ik wel van een borreltje hier en daar maar oranjebitter vind ik echt niet te doen. Bah! Tompucen daarentegen vind ik heeeeeeeerlijk! Maar goed, dit jaar ben ik weer eens aan de lijn dus ik schat in dat ook de tompouchen niet in huis zullen komen.

Lees ook: De Alcoholtag

Hoe zou jij de dag invullen als het regent op Koningsdag?

Tsja volgens mij regent het de laatste jaren sowieso met Koningsdag. Ik vind het altijd wel geinig om te kijken naar de tocht van het Koningshuis door de stad op tv. Daarna gaan we dus meestal de hort op, maar wel alleen als het droog is. Tot nog toe werkt dat prima.

Het leukste oud Hollands spelletje?

Spijkerpoepen rules toch?! Goed voor je beenspieren ook en met een borrel op wat lastiger om te doen 😉

Koop jij een staatslot voor de Koningsdag trekking?

Nope, volgens mij heb je meer kans om door een aambeeld om het leven te komen dan dat je de loterij wint. Best jammer want ik zou zo’n winnend lot best kunnen gebruiken.

Lees ook: Maakt geld gelukkig?

Wat zou je doen als je voor 1 dag koning of koningin mocht zijn?

Ja uiteraard zou ik mijn billen laten verplaatsen door de Gouden Koets. Daarna zou ik me laten aankleden en stylen door een grote Nederlandse ontwerper, mooi op de foto gaan en een groot bal houden met een berg aan heerlijk eten. Patrick en Evi zou ik uitroepen tot hele belangrijke mensen en misschien zou ik een kroon o.i.d. verstoppen zodat we die later konden verkopen 😉

Wat doe jij met Koningsdag?

En doe je een beetje hetzelfde als ik met Koningsdag of heb je hele andere plannen? Ik ben benieuwd naar de antwoorden van Arno van Blogpapa.nl

Liefs Kimberly

 

Koningsdag tag

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

2 COMMENTS

 • Blogpapa

  Hoi Kimberly!

  Bedankt voor het taggen 🙂 Mijn Koningsdag-tag staat nu ook online!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Super! Kom ik straks bij je lezen.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *