10x mijn gedachten tijdens een playdate
Persoonlijk Recente berichten School

10 x mijn gedachten tijdens een playdate

Alle ouders kennen het wel, dat ene moment op het schoolplein wanneer jij je kind op komt halen. “Mag ik afspreken?!”. Ook ik ben geregeld een #tassenouder en kom met een extra kind thuis of kom met alleen maar een tas thuis. 10 x mijn gedachten tijdens een playdate, welke is herkenbaar voor jou?

Wat is een playdate?

De betekenis van een playdate is een afspraak tussen 2 kindjes om samen te spelen. Dat kan dus tussen ouders worden afgesproken maar is ook van toepassing op de speelafspraken na school. Afspreken met vriendjes en samen spelen is hartstikke goed voor de sociale ontwikkeling maar kan soms best wel frustrerend zijn. Kom je naar school gehaast en vertrek je vervolgens alleen naar huis met de rugtas van je kind, #tassenouder.

Afspreken – afspreken – afspreken

Aangezien Evi geen continuerooster heeft op school eet zij tussen de middag ook thuis, een extra gelegenheid dus (4x p.w.) om af te spreken. Een aantal keer kan zij niet afspreken i.v.m. gym en het tijdgebrek anders, maar ook 1x p.w. niet omdat ze naar de gastouder gaat. Er blijven dus nog 6 mogelijkheden over om af te spreken. Elke keer ga ik dus met samengeknepen billen naar school want het is nooit duidelijk wanneer mijn kind weer een playdate gepland heeft.

Lees ook: De basisschool overleven, hoe doe je dat?

Wat zijn mijn gedachten tijdens een playdate?

 • Heh shit had dat nou eerder gezegd, nu heb ik me gehaast. Dan had ik door kunnen werken / netflixen / rustig aan kunnen doen.
 • Oh nee niet dat kindje. Hoe ga ik hier nou onderuit komen?
 • Yes, lang leve de extra Netflix / werktijd! Toedaloe!
 • Uhmmmm het is wel al even stil, laat ik maar eens gaan kijken want dit vertrouw ik niet.
 • Oef nog 2 uur, 50 minuten, 20 minuten, nog maar 5 minuten….. Waar blijft die moeder nou toch?
 • Waarom heb ik nou toch zo lang afgesproken? Ik had echt beter moeten weten.
 • Jaaaahaaaaa ik snap dat je thuis je lievelingslimonade hebt. Hier hebben we die van mijn kind. Je hebt het hiermee te doen helaas en nee ik ga niet jouw lievelingslimonade kopen. Daar is je moeder voor.
 • Ze zijn wel heel lekker aan het spelen, dat is wel erg schattig. Waarom zag ik er nou zo tegenop?
 • Man man man hoe doen mensen met meerdere kinderen dat?!
 • Vriendjes maakt ze nu nog niet voor het leven toch? Even appen naar m’n vriendin, want ik moet even spuien hoor.
Zijn deze gedachten tijdens een playdate herkenbaar voor jou of is het bij jou 1 grote inloop?
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

4 COMMENTS

 • Lisette

  Haha ja zo heb ik soms 6 kids in huis… blijven ademen helpt goed. Net als oordoppen en wijn.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Hahahaha ja dat zijn de essentiële dingen

 • Wendy

  Haha ja! “Oh nee, niet dat kind” 😂🙈

 • Lilian

  Haha, herkenbaar hoor. Al heeft ze niet veel speeldates, want ze is graag op zichzelf én ze heeft een buurmeisje met wie ze zich prima kan vermaken. En ik spreek altijd alles van tevoren af, want als iemand vraagt: “Kan ze nu spelen”, zeg ik eigenlijk altijd nee. Omdat ik altijd een planning heb 😉

  Meestal waardeer ik haar overigens extra na een speeldate. Ze heeft één vriendinnetje die net zo lekker rustig is als zij en voor de rest zijn het allemaal wervelwinden (die ook gewoon schade aanrichten soms)

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *