Je kleine slaapkamer groter laten lijken
Home en interieur Recente berichten

Zo laat je je kleine slaapkamer groter lijken

Een kleine slaapkamer? Er zijn meerdere mogelijkheden om deze groter te laten lijken. Maar deze betaalbare tips zijn natuurlijk ook toepasbaar op andere kleine kamers die je graag groter zou willen laten lijken.

Zo laat je je slaapkamer groter lijken

Komen de muren op je af in je veel te kleine slaapkamer? Wil je ook wel eens wakker worden met het gevoel van weelde, rust en ruimte? Keep on dreaming? Zeker niet! Zelfs de kleinste slaapkamer is gemakkelijk om te toveren tot een luxe ruimtelijke suite. Een kwestie van wakker worden en aan de slag.

Verven, zweven en spiegelen

Laat je slaapkamer groter lijken door te kiezen voor een licht kleurenpalet. Het lijkt een cliché, maar wit, in combinatie met een mooie pastelkleur hebben een groots en ruimtelijke effect. Hoe vaak zijn we niet toch geneigd te kiezen voor een donkere tint of dat ene leuke, drukke behangetje. Doe het niet in je kleine slaapkamer. Houd het bij lichte kleuren. En wanneer je toch de kwast in je handen hebt, vergeet ook niet je kozijnen te schilderen. Het raam is je belangrijkste lichtbron en verdient een mooie, frisse omlijsting.

Je slaapkamer optisch groter laten lijken kan door zoveel mogelijk je meubilair te laten ‘zweven’. Zorg dat je een kast, een bed en nachtkastjes uitzoekt waar je de vloer onder ziet doorlopen. Hoe meer vloer je ziet, hoe ruimtelijker het lijkt. Bovendien is het erg praktisch met stofzuigen van je nieuwe paradijsje. Verder kun je slim gebruik maken van de hoogte van je slaapkamer. Het liefst heb je zo weinig mogelijk spullen in je slaapkamer, zodat het niet te vol oogt. Heb je toch opbergruimte nodig, laat kasten en planken dan doorlopen tot het plafond. Je spullen staan niet in de weg en zoveel mogelijk uit het zicht.

Wat zeker niet mag ontbreken in je kleine slaapkamer: spiegels. Spiegels zijn je beste vriend in kleine ruimtes. Een mooie pas spiegel of een spiegelwand weerkaatst het licht en vergroot de ruimte enorm.

Meer licht, meer ruimte

Je kunt natuurlijk kiezen om daadwerkelijk meer ruimte te creëren in je slaapkamer. Voor slaapkamers met een schuin dak is dit gemakkelijker dan je denkt. Je maakt je bedompte zolder slaapkamer eenvoudig groter en lichter door een kunststof dakkapel te plaatsen. Het vergroot het aantal vierkante meters aanzienlijk en bovendien heb je weinig onderhoud aan een kunststof dakkapel. Wel geeft de overvloed aan licht dat opeens je slaapkamer binnenstroomt je een gevoel van lichtheid en luxe waar je al zo lang van had gedroomd. 

Laat je droom nu maar eens uitkomen en maak met deze tips van je kleine slaapkamer eenvoudig een riante suite.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *