Dakkapel plaatsen kosten - waar moet je rekening mee houden - financiering en mogelijkheden
Home en interieur

Dakkapel plaatsen kosten

Sinds 2015 woon ik met mijn gezin in onze huidige woning. Sinds wij in dit huis wonen staat een dakkapel plaatsen op onze verlanglijst. De kosten van een dakkapel plaatsen zijn aanzienlijk maar kun je financieren én zorgen voor een verhoging van de waarde van je huis. Ik zet in deze blog alles voor je uiteen wat komt kijken bij een dakkapel plaatsen: kosten, mogelijkheden en de financiering.

Kosten dakkapel plaatsen

De kosten die komen kijken bij het plaatsen van een dakkapel zijn een grote investering. Daarom is het wel zo belangrijk om voor jouw huis alle mogelijkheden op een rij te zetten. Op deze manier weet jij waar je aan toe bent met het plaatsen van je dakkapel maar ook waar je financieel gezien aan toe bent. Er zijn ook veel verschillen tussen het zelf plaatsen van een dakkapel of het plaatsen door een vakman, op financieel vlak en qua tijdsinvestering.

Waarde van je huis verhogen

Door het verbouwen van jouw woning zal jij ervoor zorgen dat je huis in waarde toeneemt. Het is dus zeker heel wijs om aanpassingen in je woning aan te brengen voor de waardevermeerdering, zeker wanneer jij op den duur je woning zou willen gaan verkopen. Een dakkapel zal voor een verhoging van waarde van jouw huis zorgen, dat is zeker. Hoe dat komt? Doordat jouw woning meer vierkante meters zal bevatten. Daarbij krijg je meer bruikbare ruimte waardoor jouw woonplezier alleen maar toe kan nemen of die zich bij verkoop van de woning zal terugbetalen. Meer mogelijkheden voor het verhogen van de waarde van jouw woning vind je op de site van Bouwgarant.

Dakkapel plaatsen op zolder

Zolders zijn in vele oudere woningen vooral donker en niet echt snel als woonruimte te gebruiken. Door het plaatsen van een dakkapel op zolder zal je meer ruimte gaan krijgen en daarmee woonplezier. Belangrijk is wel om goed te informeren naar de regels die binnen jouw gemeente gelden. Het kan namelijk zomaar zijn dat jouw nieuwe dakkapel aan regels gebonden is. Zo hadden wij de wens om een dakkapel te laten plaatsen over de volledige breedte van onze zolder, dit is helaas door de geldende regels binnen de gemeente niet mogelijk.

Dakkapel plaatsen kosten - wat kost een dakkapel

Prijs van een dakkapel

Logischerwijs zitten er verschillen tussen de verschillende dakkapellen die er beschikbaar zijn. Vanaf ongeveer € 4000,00 kan je een kale dakkapel kopen. Maar bedenk van tevoren goed wat jij voor dakkapel zou willen hebben: de breedte, kleur, materialen, laten plaatsen, zelf plaatsen, huur hijskraan, afvoer van bouwmaterialen, een casco dakkapel of een afgewerkte of zelfs alleen de materialen voor een dakkapel. Al deze factoren zijn bepalend voor de prijs van jouw nieuwe dakkapel en het (laten) plaatsen daarvan.

Zelf een dakkapel plaatsen voor lagere kosten

Om de kosten te drukken van het plaatsen van een dakkapel kan je ervoor kiezen om zelf de afwerking of de plaatsing van de dakkapel te doen. Verdiep je uiteraard wel goed van tevoren in alle zaken die bij het plaatsen van een dakkapel komen kijken. Het lijkt me vanzelfsprekend dat wanneer je over 2 linkerhanden beschikt, het verstandiger en logischer is om een professional in te schakelen. Wanneer je dakkapel lekt en schade veroorzaakt, zal je jezelf voor het hoofd slaan wanneer je dit zelf veroorzaakt hebt in plaats van deze klus te hebben uitbesteed.

Kosten dakkapel met plaatsen

Bij het plaatsen van een dakkapel door een vakman ben je over het algemeen verzekerd voor schade door lekkage e.d. Maar ook heb je minder regelwerk omdat al het regelwerk door de vakman afgehandeld kan worden, vaak zelfs nog met korting. Voor het laten plaatsen door een vakman dien je dus wel meer geld uit te geven, maar weet je dat je dakkapel (compleet) afgewerkt zal zijn. Zelf vind ik het minder hoeven te afhandelen ook een groot pluspunt. Daarbij doet de vakman niet anders dan het plaatsen van dakkapellen en daardoor zal jouw dakkapel sneller klaar zijn voor gebruik dan wanneer je deze zelf plaatst.

Financiering van een dakkapel plaatsen

Je kunt overwegen om een lening af te sluiten voor jouw dakkapel wanneer je het geld niet voorhanden hebt. Door een persoonlijke lening af te sluiten kan jij maandelijks een bedrag voor je dakkapel afbetalen maar kun je wel al gebruik maken van de extra ruimte die je hebt verkregen. Wil jij geld lenen, zorg er dan altijd voor dat je een goede vergelijking maakt zodat je niet onnodig te veel rente betaalt.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»