Column Moederschap Peuter en Kleuter

Het beste vriendje van mijn dochter

Beste vrienden, we hebben er allemaal wel één of meerdere. Zo iemand met wie je overal naar toe wilt en alles wilt delen. Iemand met wie, waar je ook bent, de dag sowieso een leuke dag wordt.

Het dierenvriendje van Zannah

Zannah heeft er ook zo één. En geen mini mensje zoals zei zelf is. Maar een vogel, genaamd Zazu. Nadat ruim een jaar geleden haar konijnenbroer Teun is overleden, twijfelde ik al lange tijd aan een nieuw vriendje in huis. Ik ben van mening dat opgroeien met een huisdier voor elk kind heel goed is en Zannah is een echte dierenvriend dus voor haar leek het me helemaal fantastisch. Voor haar verjaardag kreeg ze vissen. Maar zowel Zannah, als haar vissen Dottie en El Snorro, en ik bleken geen goeie combi met de vissen en al snel verruilden ze hun kom voor een plekje ergens in de vissenhemel. Dat we geen goede  combi waren bleek dus wederzijds.

Geen vissen dus. Een nieuw konijntje leek me fantastisch, maar het verdriet wat ik zou hebben als die gehaald zou worden door de konijnenhemel hield me tot nog toe tegen. En toen kwam Zazu op ons pad.
Een klein papagaaitje van 2 jaar oud. En bij de eerste blik die Zazu en Zannah wisselden bleek dat het tussen hun wel goed zat.

Ondanks dat Zazu en ik erg aan elkaar moeten wennen, zijn Zazu en Zannah beste vrienden geworden. En wat ik in het begin al zei, beste vrienden gaan overal mee naar toe, en dus ging Zazu afgelopen weekend mee naar het strand. En trots dat Zannah was! Daar liep ze dan, op één van haar favoriete plekjes met haar allerbeste beste vriendje op haar schouder. Bij iedereen die naar haar keek riep ze: WAHOEEEEEEE PAPAHAAAAAAAI. Iedereen mocht weten dat Zazu mee was.

Het maakte zeker voor Zannah die dag denk ik alles leuker. Samen lopen op het strand, samen schelpen zoeken, samen hun weerspiegeling bekijken in het zeewater, samen naar het circus en zelfs samen patatjes eten. Zannah en Zazu zijn echte Best Friends Forever.

Lees hier alle blogs van Larissa

«

»