Gevelbekleding voor jouw gevel Deze keuzes heb je
Home en interieur

Gevelbekleding voor jouw gevel? Deze keuzes heb je

Denk jij ook dat gevelbekleding er alleen is voor bedrijven? Gevelbekleding kan op vele gebouwen worden aangebracht en zorgt voor een frisse uitstraling waarmee je jouw pand, uitbouw, opbouw of woning op onderhoudsarme wijze extra isoleert. Op een snelle en budgetvriendelijke duurzame manier zorg je er ook voor dat de oude gevel verborgen wordt. Er zijn verschillende opties voor gevelbekleding, ik licht er in deze blog een aantal uit.

Kunststof gevelbekleding

Duurzaam, onderhoudsarm en kleurvast, kunststof gevelbekleding heeft veel voordelen. Naast de duurzaamheid is kunststof bekleding voor de gevel in vele kleuren, afwerking, dessins en decors te koop. Zo zal er altijd wel iets zijn dat voldoet aan jouw wensen en eisen dat ook nog eens weer- en corrosiebestendig is. Daarnaast is kunststof gevelbekleding brandwerend en beschikbaar met extra isolatiemateriaal. Afhankelijk van de grootte van het pand kan de gevelbekleding in een dag geplaatst worden.

De gemiddelde levensverwachting van kunststof gevelbekleding is minstens 10 jaar. Je zal weinig onderhoud hebben aan deze bekleding én het is redelijk budgetvriendelijk!

Houten gevelbekleding

Ben jij op zoek naar een duurzame optie op natuurlijke basis voor jouw gevelbekleding? Houten bekleding voor jouw gevel geeft jouw pand of woning een prachtige uitstraling! Er zijn eindeloos veel keuzemogelijkheden, denk hierbij aan: het type hout, de profielen, of het hout gelakt of geolied is, horizontaal of verticaal aangebracht op de gevel.

Vooral thermisch gemodificeerd hout staat bekend om de goede isolerende eigenschappen. Het gebruik van gevelbekleding zal je dus ook zeker gaan opmerken aan je energierekening. De levensduur van de houten bekleding van je gevel is afhankelijk van de houtsoort, verdiep je hier dus wel van te voren goed in en laat je adviseren.

Metalen gevelplaten

Naast kunststof en houten gevelbekleding voor de gevels van je pand is er ook de mogelijkheid om metalen gevelplaten op de gevel te plaatsen. Deze platen worden gemaakt van een aluminium composiet en zijn lichtgewicht maar tegelijkertijd zeer sterk. Matte of glanzende decors, als paneel of cassettes, ook bij metalen bekleding is er voldoende keuze. De bekleding van aluminium en kunststof zijn de meest budgetvriendelijke opties van de vier opties uit dit artikel.

Stenen gevelplaten

Ben je op zoek naar de robuuste uitstraling van beton voor de gevel van jouw pand of woning? Dan zou een stenen gevelplaat goed bij jou kunnen passen. Dit materiaal heeft een levensverwachting van meer dan 50 jaar, is onderhoudsvrij en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, texturen en structuren.

Veel succes met het maken van jouw keuze en schroom vooral niet met het je laten adviseren door een expert!

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»