Een warme sfeer in je woonkamer creëren
Home en interieur Lifestyle

Een warme sfeer in je woonkamer creëren

Wil jij ook een warme sfeer in je woonkamer creëren? Dat kan makkelijker dan dat je misschien nu denkt. Met de tips in deze blog krijg jij het ook voor elkaar!

Warme kleuren op de muur

Met kleuren krijg je heel veel gedaan. Vaak hebben woningen in Nederland één of meerdere witte muren omdat dit zo ruimtelijk oogt. Daarbij is het natuurlijk ook heel veilig. Een andere lichte maar warme neutrale kleur zorgt nog steeds voor een ruimtelijke woonkamer maar biedt het direct ook een warmere sfeer. Denk bij warme kleuren aan beige-, bruin- of grijstinten. Een warm kleurenpalet is uitnodigend en maakt jouw woonkamer gezellig. Mix en match deze tinten vooral ook met elkaar voor een aangename sfeer.

Vloerkleden voor meer sfeer

Met een vloerkleed in de woonkamer ontstaat al snel een warmere sfeer in huis. Daarnaast kun je eilandjes creëren waarmee je delen in je woonkamer kunt afbakenen maar zorgt het ook voor een eenheid tussen je meubels en het kleurenpalet dat je hebt gebruikt. Gebruik dan wel een vloerkleed in een tint uit het kleurenpalet, anders is die eenheid moeilijk te krijgen. Daarnaast isoleert een vloerkleed, werkt het geluiddempend en voelt het heerlijk zacht aan je voeten. Webkarpet.nl heeft een uitgebreid aanbod aan vloerkleden.

Materialen voor een warm interieur

Met glimmende, glanzende en koele materialen zal je niet snel een warme sfeer voor elkaar krijgen. Gebruik daarom verschillende materialen zoals wol, textiel, hout en bamboe. Kussens, plaids, een vloerkleed, planten, bloemen en kandelaars zorgen voor een warme aankleding in het interieur van je woonkamer. Harmonie krijg je door je kleurenpalet aan te houden en een accentkleur door de woonkamer terug te laten komen.

Sfeerverlichting

Felle lichten of te weinig verlichting is in geen enkele woning en voor geen enkele sfeer ideaal. Zorg er daarom voor dat er op verschillende plekken in de woonkamer (dimbare) warme lichtpunten zijn. Denk hierbij aan een mooie lamp boven de eettafel, een wandlamp bij de bank en een tafellamp bij de tv-kast.
Door op diverse plekken voor warme dimbare lichtpunten te zorgen creëer je gezelligheid zonder op zichtbaarheid toe te hoeven geven.

Laat perfectie los

En als laatste is het belangrijk om voor ogen te houden dat jouw persoonlijkheid ervoor zorgt dat er een warmere sfeer in huis is. Jouw persoonlijke touch zal juist je interieur compleet en af maken. Het hoeft niet perfect en je woning hoeft er niet uit te zien alsof het rechtstreeks uit een woonmagazine vandaan komt. Jijzelf bent de perfecte aanvulling voor een warme sfeer in je woonkamer!

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»