Basisschool app lockdown thuis school
School

Einde van dit bijzondere jaar is in zicht

Het jaar is alweer bijna klaar! En wat voor jaar. Een heel bijzonder jaar…op z’n minst. Scholen hebben het nodige te verduren gehad en nu, op het nippertje van 2020, moeten zij weer de deuren sluiten. De eerste helft van het schooljaar is achter de rug. De tweede helft begint met onderwijs op afstand. En dat is natuurlijk best weer even schakelen.

De laatste maand van het jaar

December; we zijn toch best weer snel in de laatste maand van het jaar aanbeland. De start van dit jaar lijkt nog niet eens zo lang geleden toch? In maart veranderde er veel toen Nederland in een intelligente lockdown ging. Scholen gingen toen voor het eerst dicht, om in mei weer voorzichtig open te gaan. En nu dus december… Normaal gesproken wordt deze maand, op de meeste basisscholen, uitbundig gevierd. Met rond 5 december een bezoek van Sint en zijn pieten en voordat de kerstvakantie begint een kerstviering. Dit jaar ging dat even allemaal anders. De sluiting van alle scholen per 16 december kwam voor veel basisscholen toch als een verrassing. Na de kerstvakantie zullen leerlingen 2 weken digitaal onderwijs volgen. Wellicht even een uitdaging, maar inmiddels wel een uitdaging waar scholen ervaring mee hebben.

Contact via de app van de basisschool

Natuurlijk is het belangrijk voor scholen om contact te blijven houden met ouders en leerlingen. Om zo goed mogelijk onderwijs te kunnen bieden. Met hulp van ouders. In contact blijven met elkaar kan tegenwoordig gelukkig op verschillende manieren. Via mail, maar ook via een speciale basisschool app zoals die van Social Schools bijvoorbeeld. Deze app, en andere apps, maken laagdrempelige communicatie tussen school en ouders mogelijk. En dat is juist nu fijn. In de app kunnen onder andere berichten, met foto’s en filmpjes, geplaatst worden. Voor een hele groep, maar ook privéberichten tussen de leraar en ouders bijvoorbeeld. Deze platformen bieden een veilige omgeving voor informatie en communicatie en zijn AVG-proof. Veel scholen maken al gebruik van een school app en deze app zal de eerste periode na de kerstvakantie vaak gebruikt gaan worden.

Terugkijken met gemengde gevoelens

Dit jaar is er één om met gemengde gevoelens op terug te kijken. Door ouders, leerlingen en leraren. Maar wel met respect voor iedereen. En hoewel januari 2021 niet helemaal ideaal begint, staan er nog 11 nieuwe maanden op het programma. Laten we dus vooral positief kijken naar het nieuwe jaar. Een jaar waarin school, ouders en leerlingen fijn contact met elkaar kunnen hebben. Door een gesprekje op het schoolplein of een leuk kort bericht in de app.

«

»