Moeder en dochter Dr. Martens Pascal Virginia 1460
Beauty en mode Kids Fashion Moms Fashion

Dr. Martens Pascal voor moeder en dochter

Al jaren zijn Dr. Martens schoenen hartstikke populair en dat is natuurlijk niet voor niks. De schoenen zijn (na de pijnlijke inloopfase) praktisch onverwoestbaar en lopen geweldig! Nu mijn dochter wat ouder is en langer met haar schoenen doet vind ik het ook voor haar een goede investering om Dr. Martens voor haar te bestellen. Maar toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van Dr. Martens voor kinderen, welke dat zijn lees je in deze blog.

Inlopen Dr. Martens kinderen

Het inlopen van Dr. Martens is voor de meesten een pijnlijk proces. Dat is voor volwassen zo maar dus ook voor kinderen, het is dus belangrijk om deze inloopfase voor hen zo aangenaam mogelijk te maken, net zoals je dat voor jezelf zou doen. In mijn blog over het inlopen van je Dr. Martens heb ik 12 tips voor je verzameld die het zo gemakkelijk mogelijk voor jou en je kindje maken.

Deze Dr. Martens lopen het gemakkelijkste in

Maar naast de tips in de blog kun je er ook rekening mee houden dat de diverse Dr. Martens modellen uit verschillende soorten (vegan) leer zijn gemaakt. Het ene model loopt daardoor gemakkelijker uit dan de andere. Om die reden heb ik voor Evi en mijzelf de Dr. Martens Pascal Virginia (1460) besteld, dit model is namelijk van zachter leer gemaakt dan de reguliere Dr. Martens boots waardoor hij sneller en gemakkelijker inloopt. Ook kun je de zooltjes uit deze boots halen zodat je de schoenen nog gemakkelijker in kunt lopen, na een paar dagen doe je het zooltje er weer in en dan doet het laatste stuk inlopen minder pijn.

Welke maat bestellen?

Ik heb Evi haar Dr. Martens Pascal eerst meerdere keren thuis aan laten trekken voordat ze daadwerkelijk de deur uitging met haar schoenen en voor de zekerheid had ik de schoenen ruim besteld. Op het moment heeft ze maat 36 en die schoenmaat heeft ze al een tijdje, met het oog op de groeiende voeten dus een maat groter besteld. Zonder het zooltje in de boots heeft ze ook geen last van de rand bij de tong van de boots. Met dikke sokken aan ging het inlopen redelijk vlekkeloos voor haar.

Goed voetbed

Al sinds Evi zelfstandig kan lopen heeft zij in de winter leren laarzen en meestal stoere veterboots van leer. Ik vind het belangrijk dat ze een goed voetbed hebben en haar voeten warm houden in de winter, daarnaast passen ze overal bij en vind ik dit soort boots heel leuk staan bij haar. De schoenen van Dr. Martens staan bekend om hun goede voetbed en de steun die ze aan je voet geven. Heel fijn dus ook voor een kind die in de groei zit en haar moeder die gewoon graag er leuk uitziet terwijl ze comfortabele schoenen heeft.

Veterboots Dr. Martens Pascal voor moeder en dochter

En nu Evi in de Tina e.d. steeds meiden met Dr. Martens zag wilde zij dit model graag hebben en dat kwam goed uit want ik wilde ook graag nieuwe Dr. Martens. Uiteindelijk kregen we allebei een paar van Omoda zodat we de komende winter en waarschijnlijk ook de jaren erna veel kilometers kunnen gaan maken op deze toffe Dr. Martens Pascal Virginia (1460) boots. Vooralsnog kunnen we in ieder geval twinnen samen. En aangezien Evi en ik nog maar 2 schoenmaten van elkaar verwijderd zijn ben ik bang dat ik te zijner tijd mijn eigen boots kwijt ben aan mijn dochter 😉

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»