voordelen van koffie drinken
Lifestyle

Dit is waarom we zo van koffie houden

Wat is er nou lekkerder dan ’s ochtends opstaan en een kop koffie te drinken? In onze ogen niets. Het is jouw moment! En het mooie is zelfs dat koffie helemaal niet zo ongezond blijkt te zijn. Is dat even mooi meegenomen. In dit artikel vertellen we die redenen waarom we stiekem allemaal dol zijn op koffie én welke gezondheidsvoordelen eraan hangen.

De geur van koffie maakt iedereen blij

Zeg nou zelf, wie wordt er niet blij van de geur van vers gezette koffie? Precies.

Me-time met een kopje koffie

Het werd hierboven al even genoemd maar een kopje koffie kan echt even dat me-time momentje zijn tussen alle dagelijkse klussen door: werk, huishouden, klussen, kinderen. Niet voor niets is “koffiepauze” echt een ding geworden.

Experimenteren in de keuken met koffie

Koffie is niet alleen een heerlijk moment voor jezelf, maar je kunt er ook flink geïnspireerd van raken en andere dingen mee maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een espresso martini, cake of granola met espresso er doorheen, bijvoorbeeld.

Online meetings goed doorstaan met koffie

We kennen het allemaal wel: die lange, suffe online meetings. Niets beter dan een heerlijke kop koffie om je wakker te houden en om met een laatste cafeïne boost nog even je concentratie te verlengen.

Koffie is een alleskunner

Koffie is niet alleen een heerlijk drankje om te drinken. Het is ook gewoon echt een absolute alleskunner: je kunt het als mest voor je planten gebruiken, je huid ermee peelen en zelfs schoenen van maken. Het schijnt zelfs dat je als koffiedrinker een beter seksleven hebt!

Een gezond hart en vaten

Naast bovengenoemde voordelen zijn er ook fysieke voordelen. Eén daarvan is dat koffie de kans op hart- en vaatziekten verlaagt, het LDL-cholesterol verlaagd en daarnaast ook de kans op het overlijden aan een hartaanval verkleint. Met maximaal 4 kopjes per dag zit je helemaal snor en geniet je van deze bijkomende gezondheidsvoordelen.

Minder kans op kanker

Wist je dat koffie ook de kans op bepaalde typen kanker kan verlagen? Denk bijvoorbeeld aan darm- en leverkanker. Artsen beweren dat bij twee kopjes per dag je dit effect al kunt creëren.

Minder kans op Diabetes en Parkinson

Ook zou koffie de kans op Diabetes type 2 verlagen. Dit is een vorm van suikerziekte wat je kunt krijgen als je obesitas (overgewicht) hebt. Daarnaast -hoewel nog in een lopend onderzoek- zou koffie ook de kans op Parkinson kunnen verlagen.

Als je nu denkt: tijd om nieuwe koffie te bestellen, ga dan vooral even kijken bij de Koffiecentrale.nl. Van (gemalen) bonen tot moka en nespresso: er is een heel scala aan verschillende soorten koffie uit de hele wereld.

«

»