starten met yoga als moeder wat nodig
Lifestyle Mindset

Starten met yoga, wat heb je nodig?

Yoga is al jaren immens populair. Logisch ook want met yoga train je jouw spieren maar ook de geest. Naast de aandacht voor je lichaam en je houding is er veel aandacht voor mindset en ontspanning. Dat maakt het een ideale sport wanneer je ook meer aan je innerlijke sportiviteit wil werken. Maar wat heb je nu nodig om met yoga te starten? In deze blog lees je wat wel prettig is om te hebben als je wil gaan starten.

Benodigdheden voor yoga

Om te starten heb je niet veel nodig, gelukkig maar want daardoor kun je gemakkelijk beginnen met yoga. Je ziet vaak in de media vrouwen die volledig in yogakleding zijn gekleed. Dat hoeft dus niet want zolang jij kleding aan hebt waar jij je gemakkelijk in kunt bewegen en waar jij je prettig in voelt kan je al starten.

Wat wel belangrijk is om te hebben, dat is een goede yoga mat. Bestel je nieuwe yogamat online om gemakkelijk te kunnen vergelijken tussen de verschillende matten die beschikbaar zijn. Let vooral op de lengte, breedte en de dikte van de mat, zo bestel je de yogamat die ideaal is voor jou en die volledig voldoet aan jouw wensen.

Een goede houding tijdens de yoga

Wat wel erg belangrijk is wanneer je gaat beginnen met yoga is dat je houding goed is tijdens de oefeningen, zo kun je blessures voorkomen. Daarom kan het heel fijn zijn om op de sportschool of bij een yogastudio onder het oog van een deskundige instructeur/ instructrice yogalessen te volgen. Een andere mogelijkheid is om via YouTube of een app je yogaoefeningen te doen. Je kunt jezelf dan bijvoorbeeld filmen om terug te kunnen zien hoe je houding is. Ook kun je ervoor kiezen om de oefeningen voor een spiegel te doen, zodat je je houding goed in de gaten kunt houden.

Wanneer bepaalde houdingen lastig zijn om vol te houden kun je ervoor kiezen om een yogablok of een meditatiekussen aan te schaffen ter ondersteuning.

Yoga samen met je kind?

Vind je het leuk om samen met je kind yoga te doen of vind je het lastig om opvang voor je kindje te regelen? Hartstikke leuk juist om samen aan yoga te beginnen, want het valt heel goed te combineren! Op YouTube zijn verschillende oefeningen te vinden die specifiek voor moeder en kind zijn. Ook zijn er yogastudio’s die lessen aanbieden voor moeder en kind. Heel fijn want zo kun je samen aan de lenigheid van je lichaam werken én hebben jullie een kwalitatief moment met elkaar.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»