Zelfzorgvrijdag Lisanne
Mindset

De zelfzorg van Lisanne | #zelfzorgvrijdag

Iedere vrijdag delen moeders op Beebs and Moms hun zelfzorg ter inspiratie voor andere moeders. Hoe houden zij tijd over voor zichzelf terwijl ze werken, moeder zijn en hun huishouden onderhouden? Deze keer neemt Lisanne je mee in haar zelfzorg en wensen.

Zelfzorg als moeder, juist dan!

Goed voor jezelf zorgen is voor velen een lastige klus, want we worden al snel in beslag genomen door de dagelijkse rompslomp. Iedere vrijdag roep ik daarom vrouwen op om tijd voor zichzelf in te plannen. Met de #zelfzorgvrijdag delen zij op Instagram hun momentje van zelfzorg. Dat momentje hoeft niet alleen op de vrijdag te zijn maar kan ook heel goed op een andere dag. De #zelfzorgvrijdag is vooral een reminder dat jij recht hebt op een moment voor jezelf en dat jij dat moment ook daadwerkelijk in je agenda zet.

De #zelfzorgvrijdag van Lisanne

Wie ben je, vertel eens iets over jezelf.

Ik ben Lisanne (37) getrouwd met Daniël en samen hebben we drie kinderen. Noraya 11, Joaz 9 en Bodi 4. Wij zijn vier jaar geleden van Sneek naar Texel verhuisd en hebben ondertussen ons huis volledig verbouwd. 

Hoewel ik mijzelf nog altijd thuisblijfmoeder noem klopt dat niet meer helemaal, want samen met broer en zussen heb ik de groepsaccommodatie www.hoeve-elba.nl vorig jaar overgenomen van mijn ouders. Ook heb ik een mama lifestyle-blog, www.daanliesenkids.nl en een youtube-kanaal waarin ik het leven van ons gezin film. Sinds kort ben ik bezig om een webshop (winkeltjevanlies) op te zetten waar ik kaarten en posters ga verkopen. 

Hoe vaak neem jij per week een moment voor jezelf en wat doe je dan?

Dat verschilt per week. Nu de jongste 4 is en ook naar school gaat heb ik wat vaker een moment voor mijzelf. Soms neemt Daniël de kinderen ergens mee naar toe. Dat vinden de kinderen superleuk, want hij bedenkt allemaal leuke, wilde spelletjes. Als hij op pad is heb ik thuis even een momentje voor mezelf, dan ga ik bloggen, wat lezen, een serie kijken of ik doe even helemaal niks.

Waar laad jij nou echt van op?

Ik laad op in de natuur. Ik vind het heerlijk om in het bos en op het strand te wandelen. Texel heeft veel mooie plekjes en daar kan ik echt van genieten. 

Wat is je lievelingseten?

Carpaccio. Heerlijk als salade, maar ook op een broodje. 

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

Mijn ogen, maar dat is een beetje cliché hè?! Mijn benen vind ik ook mooi en ze worden altijd lekker snel bruin.

Wat vind jij het leukste aan jezelf?

Mijn optimisme. Ik kan echt wel ergens van balen, maar als ik ergens van baal is dat altijd maar voor even. Ik kan makkelijk de knop omzetten en denken laten we er maar het beste van maken. 

Lisanne zelfzorg

Waar verwen jij jezelf nou echt mee?

Ik vind het heerlijk om uitgebreid in bad te gaan. Helemaal in de winter als het koud is en dan een warm bad, heerlijk. In de zomer vind ik het heerlijk om met een boek in de hangmat te liggen.

Welk nummer is jouw favoriete powersong?

Die zal waarschijnlijk bij het grote publiek wat minder bekend zijn, maar ik hou erg van Opwekkingsnummers. Mooie teksten en lekker meezingen.

Noem eens iets dat jij graag zou willen leren!

Ik zou graag goed willen leren fotograferen. Foto’s maken vind ik leuk om te doen en dat doe ik dan ook vaak. Ik heb best een goede camera, maar mijn camera heb ik bijna altijd op de automatische stand staan, omdat ik niet zo goed weet hoe het werkt, zonde eigenlijk. Het lijkt mij leuk om echt mooie foto’s te kunnen maken en het optimale uit de camera te halen. Misschien dat ik ooit nog eens een cursus ga doen.

Wat wil je dit jaar graag eens doen?

Ik zou graag een paar nachtjes samen met Daan naar een Hotel gaan. We zijn begin dit jaar voor het eerst sinds de geboorte van Bodi samen een nachtje weggeweest. Dat zou ik graag nog eens doen, maar dan twee nachtjes.

Jouw eigen #zelfzorgvrijdag delen?

Vind jij het leuk om mee te doen met de #zelfzorgvrijdag en jouw fijne dingen te delen? Stuur me een mailtje, dan zorg ik ervoor dat jij de vragenlijst ontvangt.

Tips voor meer zelfliefde? Je vind ze hier!

Lees ook de #zelfzorgvrijdag van andere moeders

De zelfzorgvrijdag van Jamie
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Joyfromjoyce
De zelfzorgvrijdag van Suzanne
De zelfzorgvrijdag van Brenda
De zelfzorgvrijdag van Bregje
De zelfzorgvrijdag van Daisy
De zelfzorgvrijdag van Anouk
De zelfzorgvrijdag van Joyce | Indyspiratie
De zelfzorgvrijdag van een pleegmoeder
De zelfzorgvrijdag van Roxanne
De zelfzorgvrijdag van Kirsten
De zelfzorgvrijdag van Charlotte
De zelfzorgvrijdag van Judith
De zelfzorgvrijdag van Jannelies
De zelfzorgvrijdag van Cynthia

«

»