Rugtasjes voor kleuters
Reviews School

Back 2 school | Voorbereiden op het nieuwe schooljaar

Het is alweer begin augustus en dus begint het voorbereiden op de volgende stap van de basisschool alweer een klein beetje. Voor we het weten gaan de kinderen alweer back 2 school en begint het echt voorbereiden op het nieuwe schooljaar. Ik laat je weten hoe wij dat doen.

Het schooljaar is weer begonnen!

School is bij ons net 3 weken afgelopen maar bepaalde regio’s beginnen alweer bijna de scholen. En daarom dat ik nu (al) mijn tips deel. Evi is een vroege leerling aangezien zij in December is geboren. Daardoor vind ik het wel bijzonder dat zij nu al naar groep 3 gaat en wil ik het leuk voor haar maken. Zij is er vooral erg blij mee dat zij straks een vaste plek krijgt in de klas, dat scheelt haar in de ochtend steeds zoeken in de kring.

Classic gepersonaliseerde rugtas Bulbby voorbereiden op het nieuwe schooljaar Back 2 school

Nieuwe rugtas voor meisjes

Na anderhalf jaar kleuterschool was haar rugtas eerlijk gezegd wel wat toe aan vervanging. Bij Bullby mochten wij een nieuwe gepersonaliseerde rugtas uitkiezen en die kwam dus als geroepen! Omdat ik het belangrijk vind dat zich gehoord voelt heb ik samen met haar de rugtas uitgekozen en heeft zij zelf het plaatje en de tekst uitgekozen op de rugtas. Ook koos zij zelf voor een grote classic rugtas. Ik twijfelde eerlijk gezegd omdat deze me zo groot leek, ik heb zelfs eerst nog haar oude rugtas opgemeten voor de maten. Uiteindelijk viel het mee en wilde Evi zo ontzettend graag de grote rugtas omdat zij nu zelf ook groter is (mag best minder snel gaan trouwens). Ik gaf dus maar toe.

Classic gepersonaliseerde rugtas Bulbby voorbereiden op het nieuwe schooljaar Back 2 school

Voorbereiden op het nieuwe schooljaar doe je zo

Ik vind het dus erg belangrijk om Evi te betrekken en om het naar groep 3 gaan voor haar zo fijn mogelijk te maken door haar te voorbereiden op het nieuwe schooljaar. Zij gaf zelf al aan dat ze haar tas een beetje klein vond en dus was nu voor ons een nieuwe rugtas een mooie stap. Maar wat wij nog meer gaan doen zijn de volgende punten:;

  • Na terugkomst van vakantie gaan wij een aftelkalender maken
  • We gaan een aantal (2 of 3 x) naar school lopen om in het nieuwe lokaal te kijken. Vaak zijn de juffen en meesters de laatste week van de vakantie namelijk al bezig met het opbouwen van de lokalen.
  • Tijdens het boodschappen doen mag Evi zelf haar koekje voor tijdens het 10-uurtje uitkiezen. Dat mag ze sowieso altijd al maar toch.
  • Spelletjes doen met rekenen en schrijven.
  • Samen een blaadje met foto’s en verhalen maken over de vakantie wat Evi mee kan nemen om te laten zien.

Maak de voorbereiding op het nieuwe schooljaar vooral niet te groot

Maak het vooral niet groter dan het is. Zoals je kunt lezen in mijn tips zijn het de kleine dingen die het doen. Evi haar basisschool zit hier om de hoek en we spelen geregeld op het plein ervoor. Daardoor is langs gaan geen groot punt voor ons. Even gluren naar binnen of we al kunnen zien waar zij komt te zitten geeft Evi veel rust. Dat is de reden om te gluren. De nieuwe rugtas is natuurlijk heel bijzonder en tof, het zorgt er ook voor dat Evi wat extra zelfverzekerdheid heeft de eerste dag school. Heel fijn dus zo’n nieuwe rugtas.

Hoe bereid jij je kind voor op het nieuwe schooljaar?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Liked it? Pin het op Pinterest!

Back 2 school tips voorbereiden op nieuwe schooljaar classic rugtas Bulbby

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *