deze jassen onmisbaar in Nederland
Beauty en mode

Welke jassen zijn in Nederland onmisbaar?

Nederland is, als het om het weer gaat, best een bijzonder landje. Door onze ligging direct aan zee, hebben we een redelijk gematigd klimaat. De temperaturen die we in de winter mogen verwachten wijken niet extreem veel af van de temperaturen die in de zomer normaal zijn.

Waar landen die verder van de zee verwijderd liggen hele hete zomers en heel koude winters kunnen hebben, matigt de zee bij ons de temperaturen behoorlijk. Dat betekent echter nog niet dat je het hele jaar met dezelfde jas kan doen. Tussen zomer en winter ligt zo een temperatuurverschil van twintig graden, en soms zelfs wel meer, en dan hebben we ook nog eens regen en harde wind, waar je je ook maar beter op kunt kleden. Welke jassen zijn in ons land echt onmisbaar?

Er is altijd kans op regen

Ben je veel buiten, en heb je geen zin om altijd maar met een paraplu op stap te gaan? Dan kun je in ons land eigenlijk niet zonder een goede regenjas. Alhoewel een regenjas dames niet altijd echt aanspreekt, de jas heeft een nogal zweterig imago, is dat niet altijd terecht. Dankzij nieuwe technologie zijn er ook manieren om jassen waterdicht te maken, zonder ervoor te zorgen dat jij je vervolgens rot loopt te zweten. Bovendien gaan regenjassen er steeds beter uitzien, en lijken ze in niets meer in de ouderwetse exemplaren waarin je vroeger misschien op regenachtige dagen naar school fietste. Met een beetje zoeken vind je er vast en zeker eentje die je zo mooi vindt dat je hem ook op dagen waarop het droog blijft aan zou willen trekken.

Een jas voor in de zomer…

Naast een regenjas is een zomerjas ook geen overbodige luxe. Onze zomers worden steeds warmer, gemiddeld gezien, maar er zijn zo vanaf april, mei ook genoeg dagen waarop het toch wat fris kan zijn. Een goede dames zomerjas is vooral dun en valt leuk te combineren met je zomerkleding. Voor de echte zomer heb je aan een ongevoerd exemplaar meestal genoeg. Vind je de overstap van winterjas naar zomerjas te groot? Koop dan ook een tussenjas. Deze is vaak wel gevoerd en soms licht gewatteerd, en zit eigenlijk precies tussen zomer en winter in.

En eentje voor in de winter

Een winterjas, die kun je ook maar beter in huis hebben. Het hoeft echter geen exemplaar te zijn waarmee je ook op wintersport of poolexpeditie zou kunnen, onze winters zijn tenslotte aan de milde kant. Het is handiger om te kiezen voor een wat dunner exemplaar, dat ook nog eens waterafstotend is. Is het dan een paar dagen echt koud, kun je er altijd nog een sjaal en muts bij dragen; dan heb je het meestal warm genoeg.

«

»