Je toilet met een klein budget renoveren
Home en interieur Lifestyle

Je toilet met een klein budget renoveren

Het toilet is één van die plekken in je huis die je redelijk gemakkelijk met een klein budget kunt renoveren en een hele andere uitstraling kunt geven. Ook weten hoe? Ik deel in deze blog een aantal tips met je voor jouw toilet make-over met een klein budget.

De wastafel

Heb je een wastafel in het toilet of wil je deze graag? Een wastafel is zeer praktisch in het gebruik, immers wast iedereen zijn handen na het toiletgebruik. Een verouderde wastafel oogt helaas snel lelijk, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je de huidige wastafel niet prettig vind in het gebruik. Een nieuwe wastafel kan al een enorme verandering geven aan je toilet en kun je zelf veranderen, zeker wanneer je een beetje handig bent. Kijk goed naar de ruimte die je hebt en welke wastafel het beste past in die ruimte zonder in de weg te zitten.

Wastafelkraan

Ter aanvulling op de wastafel is een nieuwe wastafelkraan één van die dingen die je veel gebruikt in het toilet maar die daar ook wel onder lijden. Een kraan waarvan de buitenkant bladdert of waarvan de greep los zit, dat staat niet mooi en is niet fijn in het gebruik. Let bij het uitkiezen van je nieuwe kraan wel op de ruimte die je hebt, het zou zonde zijn als je niet goed bij de greep komt of deze niet volledig kunt bewegen. Een kraan is ook door de minder handige klusser te vervangen.

Goedkoop tegels in het toilet opknappen

Zijn de tegels in het toilet niet jouw smaak of sterk verouderd? Dan kun je ervoor kiezen om je tegels te verven. Er is speciale tegelverf die je hiervoor kunt gebruiken en die je zelfs in de door jouw gekozen kleur kunt laten mengen. Liever niet verven omdat je jouw woning huurt maar wil je toch graag de tegels van het toilet opknappen? Dan kun je ervoor kiezen om folie te plakken, dit kun je namelijk mettertijd weer van de tegels afhalen door het te verwarmen met een föhn.

Accessoires in het toilet

Als laatste kun je heel ver komen met de accessoires die je gebruikt. Een plank waar je wat leuke dingen op kunt zetten, een andere (hang)lamp, een mooie spiegel, een (kunst) plantje, andere kleuren handdoekjes en misschien zelfs een andere toiletbril. Allerlei dingen die ervoor zorgen dat je gemakkelijk een hele andere uitstraling in jouw toilet krijgt, ook met een klein budget.

Liefs, Kimberly

Beeldmateriaal: Sanitairwinkel

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»