Elektrische Bakfiets Dolly Review
Recente berichten Reviews

Op zoek naar een elektrische bakfiets? | Review Dolly Bakfiets

Nog niet eerder had ik met een bakfiets gefietst maar laatst mocht ik de elektrische bakfiets van Dolly uitproberen. Wat Evi en ik daarvan vonden en wat het verschil is met de oudere bakfietsen van Dolly lees je in deze review.

Voor het eerst op een bakfiets

Voor alles is een eerste keer. Zo ook voor het fietsen met een bakfiets. Doordat wij een gezin met 1 kind – en een auto hebben -zijn is die noodzaak er namelijk nooit zo geweest. Van Dolly -Bakfiets mocht ik een elektrische bakfiets van hen uitproberen voor een review en daar zei ik uiteraard geen nee tegen. Ik was namelijk wel erg benieuwd naar hoe dat zou fietsen in de praktijk.

Bakfiets Dolly Review
De elektrische bakfiets van Dolly die we mochten reviewen.

Ruime keuze om te personaliseren

Uiteraard heb ik eerst op de site gekeken van Dolly Bakfiets om te kijken naar de mogelijkheden. En die zijn ruim! Je kunt kiezen voor een elektrische fiets of niet maar ook uit 4 kleuren voor het frame van de fiets. De bak van de fiets is zelfs verkrijgbaar in 11 verschillende kleuren. Zo kun je altijd een bakfiets samenstellen die bij jouw smaak past.

Onze ervaring met de Dolly Elektrische bakfiets

Je kunt bij Dolly een afspraak maken voor een gratis proefrit. Ideaal want nu kwam het Demo-team bij ons voor de deur om de bakfiets te brengen maar ook om hem later weer op te komen halen. Ik hoefde dus nergens heen, kon in mijn eigen omgeving uitproberen en had dus kunnen testen of hij bijvoorbeeld in mijn schuur had gepast e.d. We fietsten een stuk door onze buurt en naar het meertje bij ons dorp. In de tussentijd kwamen we fietshekjes tegen waardoor ik even moest passen en meten.

Vooral doordat ik het niet gewend ben om te fietsen met een bakfiets merkte ik dat het wennen was voor Evi en mij. Het stukje balans houden ging heel makkelijk maar Evi had af en toe het idee dat ik een andere kant opging dan dat we moesten. Dat komt vooral doordat zij door de bak niet goed kon zien wat er met het voorwiel gebeurde en waar ik heen stuurde. Ze was wel heel blij dat ze eens kon zien waar we heen gingen, want normaal moet ze om mij heen kijken.

Elektrische Bakfiets Dolly Review
Samen kijken naar de regenboog.

Bijzonderheden van de elektrische bakfiets

 • Voorzien van veilige en krachtige schijfrem op het voorwiel
 • Felle verlichting welke via de accu gevoed wordt
 • Duidelijke display met 5 standen, aan-uit schakelaar voor de verlichting en knop voor de loopstand
 • Standaard als voorzien van de krachtige 450Wh accu
 • Schwalbe Plus anti-lek licht gewicht buitenbanden
 • Krachtige motor
 • Shimano 8 versnellingen
 • Krachtige 450Wh accu
 • voorzien van ART goedgekeurd ringslot
 • soepel en wendbaar in elke situatie
 • gratis bezorging, rijklaar bij jou thuis

Verandering t.o.v. het vorige model

De standaard van de nieuwe modellen is aangepast nadat Dolly Bakfietsen hoorden van hun klanten dat deze niet ideaal was. Nu is de standaard aangepast en ik vind hem heel fijn in het gebruik. Je duwt de bakfiets als ouder gemakkelijk van de standaard af en door de steun op de standaard kun je hem ook weer zonder moeite op de standaard zetten. Ik vond dit heel soepel werken in ieder geval maar ook Patrick vond dit makkelijk gaan.

Bakfiets Dolly Review
De nieuwe standaard

Conclusie

Het fietsen met de elektrische bakfiets van Dolly vond ik heel leuk. Het was jammer dat het regende en we dus niet naar het strand konden fietsen. Ik denk dat de bakfiets bij ons daar perfect voor zou zijn. Geen tassen meer aan mijn stuur maar gemakkelijk in de bak te zetten, schepjes erbij en gaan. Zeker de ondersteuning van de fiets vond ik heel fijn. Ik haalde de 25 km/pu met de bakfiets, Patrick moest dat natuurlijk overtreffen door bijna 30 km/ pu te halen.

Elektrische Bakfiets Dolly Review
Het display van de elektrische bakfiets

De bediening van de elektrische bakfiets vond ik echt makkelijk gaan. Links op het display kon ik instellen hoeveel ondersteuning ik nodig had, kon ik zien hoe hard we fietsten en hoeveel % de batterij nog had. De fiets heeft 8 versnellingen, stuurt soepel en ook de standaard vond ik makkelijk. Evi vond de bak fijn zitten en doordat je in de bak ook simpel een maxicosi kunt installeren is de bakfiets ideaal voor de gezinnen met kleine kindjes.

Elektrische Bakfiets Dolly Review
De ruime bakfiets biedt voldoende ruimte.

De elektrische bakfiets die wij hebben getest is te koop op de site van Dolly-Bakfiets.
* de elektrische bakfiets die wij hebben getest is aangepast en verbeterd. De specificaties in deze blog over de elektrische bakfiets zijn daardoor enigszins verouderd. (edit 2021)

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *