Paasdoos Paasontbijt
DIY School

Project Paasdoos | De hel van het paasontbijt op de basisschool

Dacht je dat je na de kerst met het ontbijt / lunch / diner alle ellende voor de rest van het schooljaar wel had gehad, kwam daar ineens de hel van de paasdoos voor het paasontbijt op de basisschool. Een hele nieuwe laag aan ellende van knutselen, verzorgen en loederigheid steken dan ineens weer de kop op.

Het paasontbijt op de basisschool

Je zou denken dat het hartstikke gezellig is zo’n paasontbijt. Dat vond ik vroeger als kind ook maar tegenwoordig vind ik het als moeder een ware hel! Want ineens komen de verschillende moeders weer uit hun zeer georganiseerde knutselhoeken vandaan gekropen. Om jou vervolgens het gevoel te geven dat je met je 2 linkerhanden beter thuis had kunnen blijven.

De paasdoos

De hel van het paasontbijt begint dus met het invullen van de lootjes. Zodra je die aan ziet komen weet je dat het weer tijd is om een schoenendoos uit het stof te trekken. Een schoenendoos? Yup. Van die schoenendoos is het de bedoeling dat je daar een übercreatieve paascreatie maakt. Beetje Pinterestwaardigheid zou wel gewaardeerd worden. Zodra ik dat lootje zie begint mijn hart behoorlijk sneller te slaan. Die doos moet versierd worden en het liefste natuurlijk met Evi, is zo gezellig. Nou ik weet niet of jullie vaak knutselen met een kleuter van 5 maar uiteindelijk zit jij te knutselen en speelt die kleuter met Playmobil. Zit je dan met je goede gedrag.

Knutselen

Ik ben dus verre van een knutselmoeder. Tekenen en schilderen vind ik nog best leuk maar gaan we over op knutselen dan ben ik snel klaar. Inspiratie heb ik al zeker nooit en het geduld ontbreekt me meestal ook nog. Dat m’n kind dus na het tekenen van 5 paaseieren ook alweer klaar is helpt niet mee. Waar ik vorig jaar met Evi de paasdoos haf beplakt met papier maché en paasstickers bleek dat dit toch wel een beetje simpel was. Nu ging ik dus hardcore op zoek naar paasdozen op Pinterest. Ik zag op Instagram een paasdoos met een konijn (watjes) en die leek me ideaal. Maar helaas vond de kleuter die dus niet prachtig en kreeg ik de opdracht om op google naar een andere te zoeken. We kwamen uit bij Melanie van BMellow, één van mijn DIY helden. Want makkelijk en ziet er als een enorm knutselwerk uit.

Project Paasdoos

Boy was I wrong deze keer. Evi en ik hadden van de week de paasdoos al geschilderd toen we nog niet wisten wat we wilden maken maar wel alvast de schoenendoos een basis wilden geven. Die schoenendozen had ik na vorig jaar bewaard want toen moest ik toch wel moeite doen om zo’n schoenendoos te vinden. Ik mieter ze namelijk altijd direct weg of laat ze zelfs bij de schoenwinkel achter. Volgens Melanie zou dit project ongeveer een uur moeten duren. Maar als je dus zo’n knutselkneus bent als dochterlief en ik duurt dat dus wat langer. Minstens het dubbele langer 😉  Zo knipte ik de paaseitjes uit, kleurde Evi de paaseitjes, knipte ik het gras, speelde Evi op haar speelkamer, plakte ik het gras op de doos, at Evi een snoepje, was ik bezig met het konijntje en danste Evi op haar favoriete liedjes. Kwijlend tijdens het knutselen dacht ik aan wijn en chocolade en hoe hard ik die wel niet verdiende hierna.

Paasdoos Paasontbijt

De inhoud van de paasdoos voor het paasontbijt

Uiteindelijk was het eindelijk gelukt met die paasdoos en dan moet je hem nog vullen. Vergeet de wensenlijst niet die je kind op het lootje uit school heeft meegekregen. Nu dacht ik dus goed voorbereid te zijn en het eitje de avond van tevoren te koken. Vergat ik het kreng in de koelkast te leggen. Stond ik dus de volgende ochtend alsnog een eitje te koken want voedselvergiftiging leveren in een paasdoos gaat me net weer wat te ver. Maar het bolletje was ik uiteraard ook weer vergeten uit de vriezer te halen. Al zagend opengesneden en kunnen laten ontdooien, missie geslaagd dus. Voor de leuk had ik ook een half toiletrolletje in de washitape gerold en zat er dus een eierdopje in de paasdoos. Het resultaat vind ik nog best schattig geworden zelfs, Evi was er in ieder geval heel blij mee en haar klasgenootje reageerde ook enthousiast. Dat maakt het dan toch wel weer leuk 😉 Voor het stappenplan van deze paasdoos verwijs ik je naar BMellow

 

Kennen jullie ook de traditie van de paasdoos voor het paasontbijt?

 

Liefs Kimberly

 

Paasdoos Paasontbijt Pinterest

 

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

19 COMMENTS

 • Melanie

  Ik vind hem hardstike goed gelukt. Zo links zijn je handen dus niet. Ik heb in iedergeval smakkelijk gelachen om je gemopper tussendoor. You made my day

  • Kimberly
   AUTHOR

   hahahaha thanks! Je hulp werd heel erg gewaardeerd in ieder geval ?☺

 • Martine

  Nog nooit van gehoord, een paasdoos. Alsof jullie als ouders niet al genoeg te doen hebben. Is een bijdrage voor een paasontbijt niet gewoon leuk genoeg. Maar ik vind dat jullie een top paasdoos geproduceerd hebben!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Vind ik eigenlijk ook het beste, paar boterlammetjes en gaan met dat paasontbijt. ??

 • Nicole Orriëns

  Oh, ik voel helemaal met je mee! Zo’n paasontbijt heb ik gelukkig nooit gehad, maar ik werd altijd helemaal gek van het School Kerstdiner. Ik moest op een gegeven moment 40 culinaire hoogstandjes produceren. Wat een gedoe.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Is toch niet te doen! Heb je net kerst verwerkt en krijg je de Pasen weer.

 • Haha te grappig. Ik hoor er iedereen over. gelukkig hoeven wij ons hier niet aan te wagen o school, gheghe

  • Kimberly
   AUTHOR

   Heel jaloers op je nu. Ik haat knutselen echt, zeker als het voor een ander is.

 • Jamey

  Oh wauw, nee dat herken ik niet van vroeger.

 • Renata

  dat bestond bij ons niet vroeger een paasontbijt – op zich inderdaad wel leuk, maar niet evident als je niet creatief bent ?

 • Jeanine

  Mooi geworden hoor. Ik ben ook totaal geen knutselmama en blij dat dit op de basisschool van onze kinderen niet bestaat. Écht heel blij.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Dat kan ik me heel goed voorstellen ??

 • Charlotte

  Haha echt vreselijk dit!! Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik er echt nog nooit van had gehoord. Maar je hebt er echt iets moois van gemaakt!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Thanks! Geloof dat het vooral in het noorden is ?

 • Hippiemeisje

  Ik heb morgen, op Paasmaandag, voor de eerste keer in mijn leven een Paasontbijt, geen idee wat dat is, denk ik.

  Ook niet goed wat de bedoling is van deze doos, maar ik vind hem wel mooi!

 • MamaPlaneet

  Klinkt op zich leuk maar ook tijdrovend. Blij dat wij hier alleen een lijstjes hoefde in te vullen wie wat meeneemt die dag.

 • Stephanie

  Oei, er staat me nog wat te wachten over een paar jaar. Zweet breek me nu al uit.. Maar ik vind die paasdoos er wel superleuk uitzien, ga ik onthouden voor als het zover is.

 • Rory

  Mijn derde poging inmiddels (snik). Ik ken het fenomeen ‘paasdoos’ niet. Vroeger op school – ik zat op een katholieke school – hadden we wel de traditie om een Palmpaas-stok te maken (een kruis van hout met daarop een eendje of konijntje van brood en slingers met zachte snoepjes) en die te geven aan zieken en ouderen in het ziekenhuis.

 • esther perfors

  Heel leuk geworden!! Hier nu ook twee kindjes die het mogen maken. Bloem kan het zelf en vind het super om te doen. Jip heeft hulp van ons gekregen anders is het zo sneu voor het kindje die hem krijgt 😉

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *