Oma's Woeste Waslijn! Spel en spelregels
Reviews Speelgoed Winacties

Oma’s Woeste Waslijn! Review + spelregels

Een spel waarin je oma en haar ondergoed rond mag slingeren én waarbij de kans bestaat dat oma in haar ondergoed komt te staan? Dat klinkt toch hilarisch?! Oma’s Woeste Waslijn! was 1 van de winnaars in de categorie Kinderspel van het Jaar bij de speelgoedverkiezing Speelgoed van het Jaar. Super natuurlijk, in deze review lees je meer over het spel en ik mag 2 keer een volger van Beebs and Moms gelukkig maken met hun eigen exemplaar. Lees dus snel verder voor de voorwaarden.

Over het spel

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en je kunt het spelen met 2 tot 4 spelers. Oma’s Woeste Waslijn! werkt op drie AA batterijen die niet zijn inbegrepen. Een potje duurt ongeveer 20 minuten.

Spelregels Oma’s Woeste Waslijn!

 • Zet de schakelaar onderop de basis aan. Elke speler kiest 4 stuks wasgoed in één kleur. De jongste speler mag beginnen. Gooi de dobbelsteen en volg de instructies op de dobbelsteen:
 • Zon: hang 1 stuk van het wasgoed aan de waslijn. Als je het wasgoed hebt opgehangen is de volgende speler aan de beurt.
 • Witte wolk: de zon is achter de wolken verdwenen. Sla een beurt over. Je mag dus geen wasgoed ophangen maar moet de dobbelsteen meteen aan de volgende speler doorgeven.
 • Regenwolk: het lijkt erop dat het gaat regenen. Haal 1 stuk van jouw wasgoed van de waslijn. Daarna is je beurt voorbij en mag de volgende speler met de dobbelsteen gooien. Heb je nog geen wasgoed aan de waslijn hangen? Dan gaat de beurt automatisch door naar de volgende speler.
 • Tornado: o nee, het begint te waaien! Druk nu één keer op de knop aan de zijkant van de groene basis. Kijk hoe oma ronddraait in de wind. Meestal valt het wel mee met de wind en dan mag je een stuk wasgoed aan de waslijn hangen. Daarna is de volgende speler aan de beurt.
 • Maar wat nou als de wind hard waait? Dan zal oma lachend samen met haar wasgoed door de lucht worden geslingerd, er is zelfs kans dat ze in haar ondergoed komt te staan! De speler die de tornado heeft veroorzaakt, moet oma opnieuw aankleden, al het wasgoed van zichzelf weer oprapen en bij zich houden tot de volgende beurt. De andere spelers mogen hun eigen gevallen wasgoed weer ophangen aan de waslijn. Hierna is de volgende speler aan de beurt.
 • De winnaar is de eerste speler die alle vier stuks van het wasgoed in zijn of haar kleur aan de waslijn heeft opgehangen.

Check ook de reviews van de spellen: in een Handomdraai en Wijsneus het spel

Kinderspel van het jaar 2021

Oma’s Woeste Waslijn is in 2021 tot Kinderspel van het jaar gekroond (samen met Keer op Keer Kids en Apple Twist).

Dit zei de jury over het spel:

Oma’s woeste waslijn is een hilarisch spel voor jonge kinderen. De spelers moeten proberen om als eerste al hun kledingstukken aan de waslijn te hangen. Een speciale dobbelsteen laat zien wat een kind moet doen: een kledingstuk erbij hangen, een beurt overslaan of juist een kledingstuk van de waslijn halen. Als de dobbelsteen aangeeft dat het hard waait, dan wordt een knop ingedrukt en gaat de waslijn heel hard rondjes draaien, waarbij oma – aan de waslijn hangend – meedraait. Als ze heel hard gaat kan bovendien haar jurk weg waaien, waardoor oma in haar ondergoed aan de waslijn hangt. Dat zorgt voor veel lol bij de spelers. Het spel vraagt weinig speciale vaardigheden en is vooral spannend (wanneer gaat het hard waaien?) en grappig.

Review spel Oma’s Woeste Waslijn!

Ik kan niet anders dan het eens zijn met de jury van Speelgoed van het Jaar. Oma’s Woeste Waslijn! is hartstikke leuk om te spelen en Evi vond het komisch om te spelen. Let wel op bij het in elkaar zetten van het speelgoed dat je de waslijn goed in elkaar klikt, de eerste keer bij het in elkaar zetten begreep ik niet dat de waslijn steeds in elkaar zakte. Eerst de waslijn en de standaard in elkaar klikken voordat je het op de basis klikt is de juiste manier. Na het spelen moet je het spel weer uit elkaar halen om het in de doos te kunnen opbergen, anders past het er niet in. Dit klusje vergt wel de ondersteuning van een volwassene, er is wel wat kracht voor nodig.

Maak twee keer kans op Oma’s Woeste Waslijn!

Van Megableu mag ik 2 spellen van Oma’s Woeste Waslijn! weggeven aan de lezers van Beebs and Moms. Super natuurlijk want dit spel is een heel leuk cadeau voor in de decembermaand. Wat je daarvoor moet doen? Check de voorwaarden:

 • Like Beebs and Moms op Facebook.
 • Tag iemand anders in het originele bericht en/of deel het bericht op Facebook.
 • Laat een reactie achter onder het originele bericht op Facebook dat je meedoet. Doe je dit niet, dan kan ik niet in contact met je komen.
 • Je kan meedoen met deze winactie tot en met 10 november 2021 . Op 11 november 2021 maak ik de winnaar bekend op Beebs and Moms en via de sociale kanalen.

Niet gewonnen? Hou de Winactie-pagina in de gaten.

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»