De leukste fietsroutes in Haarlem
Reizen en uitjes

Leukste fietsroutes in Haarlem

Haarlem heeft een fantastische ligging en leent zich daarom uitstekend als uitvalsbasis voor prachtige fietstochten: kort, lang, door de natuur, langs het strand of in de stad. Je kunt zelfs naar Amsterdam of Hoorn fietsen! Kortom, spring op het zadel en verken dit mooie stukje Nederland! Wij hebben vast wat inspiratie voor je.

Je fietstocht voorbereiden…

Is het belangrijk dat je de fietstocht goed voorbereidt. Hier zijn een aantal handige tips:

  • Doe een goede check van je fiets. Is je fiets nog in goede staat of moet je misschien wel een nieuwe dames- of herenfiets kopen?
  • Plan tijdens je route ook genoeg tussenstops in. Je moet waarschijnlijk toch even wat eten, drinken of even toiletteren.
  • Let goed op het weer voordat je op pad gaat. Iedereen fietst toch liever met een zonnetje in de lucht en niet met donkere wolken.
  • Neem de juiste bagage mee. Zorg voor eten- en drinken en neem altijd een bandenplaksetje mee!

Fietsen naar Haarlem-Centrum

Misschien woon je al je hele leven in Haarlem en is alles in de stad erg vertrouwd voor je. Maar wij dagen je uit om nu eens als toerist rond te fietsen. Maak eens een tochtje langs de mooiste historische ‘must sees’ van de stad. Bezoek de St. Bavokerk en de Koepelkathedraal en pak een pint in de Jopenkerk, een bijzondere horecagelegenheid die kerk én brouwerij is. Daarna trek je verder en duik je het Frans Hals Museum en het Teylers Museum in. Die laatste is het oudste museum van ons land en alleen het gebouw is al de moeite waard om te zien. Eindig je dag in Molen de Adriaan. Op de eerste verdiepingen bekijk je een panorama, wandschilderingen en een expositie. Op de vierde verdieping geniet je van een schitterend uitzicht over de stad.

Check hier de 30 leukste budget uitjes in Haarlem

Naar het strand fietsen

En dan bedoelen we natuurlijk niet dat je lekker een dagje gaat zwemmen. Nee, je fietst naar de kust en daar ga je de Kennemerduinen in, een uitgestrekt duinengebied met bossen en meertjes en een rijke flora en fauna. Onderweg kun je uiteraard wel van de gelegenheid gebruik maken en een fijne strandtent opzoeken voor een verfrissend drankje of een warme chocolademelk.

Dagje Nationaal Park Zuid-Kennemerland

De duinen maken deel uit van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het is een uniek natuurgebied van zo’n 5 kilometer breed en omvat ook landgoederen en parken. Dat maakt het een zeer gevarieerd gebied met een grote variatie flora en fauna, zoals duineikbossen, boshellingen en open duinen, waar onder meer taxusbomen, fijnsparren.

duizendguldenkruid, gentianen en orchideeën groeien en waar Shetlandpony’s en Schotse Hooglanders grazen en talloze vogels en vleermuizen leven. Als je goed kijkt, kun je er ook vossen, reeën en konijnen spotten. Vergeet je verrekijker dus niet!

Rondje om Haarlem

Stippel een mooie route uit en maak een cirkelvormige tour om de stad. Je kunt deze route zo lang maken als je zelf wilt en het brengt je op de mooiste plekjes in de omgeving, zoals bijvoorbeeld het elegante Landgoed Elswout, waar je kunt afstappen en wandelen en/of picknicken.

Fiets naar Amsterdam en terug

Een dagje Amsterdam behoort ook tot de mogelijkheden. Rechtstreeks naar het centrum van de hoofdstad is ongeveer anderhalf uur fietsen. Maar je kunt er natuurlijk ook een mooie, langere tocht van maken. Bijvoorbeeld op de heenweg langs Badhoevedorp zodat je onderweg vliegtuigen kunt spotten, en de terugweg via een noordelijke route langs Spaarnwoude.

Je ziet dus, er is zoveel te zien in en om Haarlem. Stel zelf je route samen door eens online te zoeken (er zijn veel bestaande routes). Pomp je banden op, maak je lunchpakketje klaar en trek er op uit!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *