De laatste loodjes - Toe aan vakantie
Column School

De laatste loodjes wegen het zwaarst, wij zijn toe aan vakantie!

Als je Beebs and Moms volgt op Social Media dan heb je er al iets van meegekregen. Wij zijn echt klaar met school en wij zijn toe aan vakantie. Met wij bedoel ik vooral mijn kind en daardoor ben ik dus ook echt toe aan vakantie. Er lijkt ook maar geen einde te komen aan het schooljaar. Is het volgende voor jou een beetje herkenbaar?

Toe aan vakantie!

Ik heb het idee dat er echt geen einde komt aan dit schooljaar. Zoals altijd zijn we in het Noorden als laatste aan de beurt maar het duurt ein-de-loos. Driftbuien, korte lontjes, behoefte aan tv en weinig andere dingen. Zo zien onze dagen er momenteel een beetje uit. Op social media zie ik andere moeders ook smeken om het einde van het schooljaar. Iedereen lijkt toe aan vakantie.

Laatste loodjes

Die wegen echt het zwaarste. Maar het lijkt wel alsof ze ook extra vol geramd worden met extra activiteiten. Overal moet afscheid van worden genomen en moeten feestjes voor worden gevierd. Ouders rammen nog even de partijtjes voor hun bloedjes eruit en ook de dansschool gooide er nog een optreden tegenaan. Een weekend zonder activiteit lijkt wel eeuwen geleden. Sterker nog, volgens mij was die ergens in regenachtig februari.

Ik wil vakantie!

Enigszins uitslapen en niet gelijk uit bed moeten maar loom wakker worden in je bed. Knuffelend met mijn kind wakker worden dus. Ik heb niet de ijdele hoop dat zij ineens gaat uitslapen tot een uur of 10 – maar even serieus, hoe ideaal zou dat zijn?! – maar langer dan dat schoolritme van nu moet toch wel te realiseren zijn. Uurtje of 8 is hopelijk wel echt haalbaar. Toch?! Lekker niets moeten en hoeven maar gewoon kijken naar waar de wind je heen brengt, ik vind het heerlijk. Wel moet ik daardoor nu extra hard werken want dan kan ik in de vakantie wat rustiger aan doen.

Lees ook: Vakantie als ZZP’er

Neeeheee Mam

In de tussentijd ga ik nog een week op mijn tandvlees het Neeeeeheeee maaaahaaaammmmm trotseren. Dat ik weinig goed kan doen en dat alles te veel is omdat er verder al zo aan haar wordt getrokken. Zodanig dat ik het moet ontgelden, het is niet anders, het is ook ok dat ze bij mij de mogelijkheid voelt om zichzelf zo te kunnen zijn. Het is prima, want voor ik het weet lig ik met mijn billen in Italië en kan het echte genieten weer beginnen.

Ben jij ook de seconden tot de vakantie aan het aftellen?

Liefs Kimberly

Liked it? Pin het op Pinterest!

De laatste loodjes - Toe aan vakantie

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

2 COMMENTS

 • Wendy

  Aaah, het is ook wat voor die kids. Vijf dagen in de week aan het ‘werk’. Ik zou ook toe zijn aan vakantie. Succes nog even met de laatste loodjes.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Dank je Wel!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *