kijken bij mijn slapende kindje
Column Persoonlijk

Kijken bij mijn slapende kindje

Iedere dag sluit ik af door te gaan kijken bij Evi terwijl ze ligt te slapen. Zonder dat te doen slaap ik zelf onrustig, het voelt niet compleet zonder. Ik neem je mee in hoe ik dat iedere avond doe en wat er dan door me heen gaat.

Kijk je daar eens liggen…

Ik kan er niets aan doen, iedere dag moet ik even bij je kijken voordat ik zelf ga slapen. Mijn dag voelt niet compleet zonder te zien hoe je in je bed ligt te dromen, je handjes om je woeffie geklemd. De ene dag is alleen de aanblik van jou genoeg, de andere keer kom ik bij je zitten. Dan luister ik naar je ademhaling, kijk ik naar je prachtige lange wimpers en probeer ik me voor te stellen waar je over droomt.

Al sinds dat je bent geboren doe ik dit, het geeft me een gevoel van thuiskomen. Even kijken of je lekker ligt en je misschien nog even instoppen. Toen ik nog avonddiensten werkte was het kijken naar jou een momentje van samenzijn. Zo voelt het nog steeds, alleen weet jij niet dat ik het doe of dat ik er ben. Dat is ok. Ik kijk naar je en denk terug aan die tijd dat je nog sliep met je duim in je mond, de tijd dat ik gretig gebruik maakte van het momentje om je luier te verschonen en om vooral nog even met je te knuffelen.

Bij jou kom ik thuis, bij jou is mijn thuis. Dat is het geweest sinds je met je geboorte van ons een gezin maakte. Ik kijk naar je lippen waar af en toe de lucht doorheen gaat, ik zie hoe je ligt en de tranen zwellen op in mijn ogen. De liefde neemt me over, want ik voel zo ontzettend veel liefde voor je. Ik hoop maar dat ik je voor altijd en eeuwig vast kan gaan houden, dat ik jou ook altijd dat gevoel van thuiskomen kan geven. Dat je altijd zal weten dat je veilig en welkom bent bij me, wat er ook gebeurt. Je draait je om en slaakt een diepe zucht, voor mij het moment om uit mijn gedachtestroom te komen en op te staan. Ik druk zachtjes een kus op je voorhoofd, trek de deken wat meer over je heen en veeg je haren uit je gezicht. Zachtjes loop ik naar de deur en vlak voordat ik de deur dichtdoe werp ik nog snel een laatste blik op je. Jij hebt je deken alweer wat van je afgeschud en ik? Ik pink een traan uit mijn ooghoek om vervolgens zelf ook in slaap te vallen.

Liefs, Kimberly

Lees ook de brieven aan Evi:
Brief aan Evi 5 jaar
Brief aan Evi 6 jaar
Brief aan Evi 7 jaar

Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *