kunstgras of echt gras, de voor- en nadelen van beide
Home en interieur

Kies jij voor kunstgras of echt gras in je tuin?

Lekker spelen of zonnebaden op een grasmat of een gazon in de tuin? Naast dat een grasmat mooi staat in je achtertuin zijn er ook allerlei andere voordelen aan verbonden. Wat is nou fijner in de tuin: kunstgras of echt gras? Ik verzamelde de voor- en nadelen voor je.

Echt gras of kunstgras, wat zijn de voordelen en nadelen?

Beide hebben hun voor- en nadelen. Het is aan jou om deze tegen elkaar af te wegen en een keuze te maken die bij jou, jouw achtertuin en het gebruik van de grasmat past.

Echt gras voordelen

De heerlijke geur van versgemaaid gras, een zachte bodem, natuurlijke uitstraling en goedkoop in de aanschaf. Echt gras is een aanwinst in je tuin, ziet er mooi uit en is goed voor de natuur. Je kunt kiezen uit graszoden of graszaden en er zijn veel verschillende soort gras. Gras is ideaal om op te spelen en ook huisdieren genieten ervan. Een tentje opzetten in de zomer kan gemakkelijk en je kunt ervoor kiezen om eventueel een droogmolen te plaatsen in het gras.

Echt gras nadelen

Het onderhoud van echt gras kan een tijdrovende klus zijn: zaaien, bemesten, maaien, sproeien en ga zo maar door. Het gras kan uitdrogen, kale plekken krijgen of doodgaan. Heb je last van allergieën? Ook dat kan een groot nadeel zijn met echt gras. Je moet voor jezelf nagaan of de moeite van het onderhoud evenredig is met de oppervlakte die je nodig hebt aan gras in de tuin. Een klein stukje gras van bijvoorbeeld 4 M² heeft dan wel heel veel onderhoud nodig voor de oppervlakte, inclusief de ruimte voor een grasmaaier e.d.

Kunstgras voordelen

Steeds vaker wordt er kunstgras in achtertuinen gebruikt. Dat is best logisch wanneer je aan de voordelen denkt: kunstgras is onderhoudsarm, ziet er altijd mooi groen uit en is ook ideaal voor mensen met allergieën zoals hooikoorts. Met kunstgras heb je wel de lusten maar niet de lasten van een stuk gras in je achtertuin. Ook zorgt kunstgras voor een vermindering van onkruid in je achtertuin en een gemakkelijke manier van afwatering.

Tip: 10 x waarom kunstgras ideaal is in de achtertuin

Kunstgras nadelen

Bij kunstgras is het belangrijk dat je kiest voor een goede kwaliteit kunstgras, anders ziet het stuk gras er nep uit. Kunstgras is stugger en zeker wanneer de kwaliteit minder is kan het niet zo prettig zijn om op te liggen of zitten. Heb je kinderen? Dan is het ook voor hen prettig om een goede kwaliteit kunstgras in de tuin te leggen dat mee veert e.d. omdat zij zich anders pijn kunnen doen bij het spelen. Daarnaast is kunstgras duurder in aanschaf dan echt gras en ook moet je bij de kwaliteit opletten waar het kunstgras uit bestaat i.v.m. schadelijke stoffen.

Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + zestien =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.