Je eigen kledingstijl vinden in een paar stappen
Lifestyle Moms Fashion

Je eigen kledingstijl ontdekken in een paar stappen

Volledig gelukkig zijn met de kleren in je kledingkast, een extra rondje draaien voor de spiegel en geen uren meer voor de kast staan op zoek naar een toffe outfit. Je eigen kledingstijl vinden, er is geen kant en klaar plan helaas. Maar het is wel mogelijk om je eigen kledingstijl te ontdekken gelukkig. Met deze stappen gaat het jou ook lukken!

Als vrouw je kledingstijl ontdekken

Zelf vond ik het een lastige klus om mijn eigen stijl in kleding te ontwikkelen. Lange tijd liet ik mijn stijl bepalen door wat hip was of waarvan ik dacht dat anderen dat wilden zien bij mij. De laatste jaren ben ik én minder gaan kopen én alleen kleding die mij ECHT gelukkig zou maken. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik gemakkelijk outfits uit de kast kan pakken die lekker zitten en die me gelukkig maken.

1. Kijk kritisch naar je aankopen

Voor het ontdekken van jouw eigen stijl op kledinggebied is het belangrijk om kritisch te kijken naar je meest recente aankopen. Hebben deze aankopen je ECHT gelukkig gemaakt of heb je ze gekocht uit hebberigheid? Heb je jouw nieuwe kleding al aangehad en welk gevoel gaf het je? Heb je jouw nieuwe kleding nog niet aangehad en had je twijfels maar heb je het toch gehouden? Dan is het waarschijnlijk toch niet het kledingstuk voor jou helaas.

2. Kijk goed naar je kledingkast

Loop je kledingkast eens grondig na: welke dingen maken je gelukkig en wat draag je daadwerkelijk? De dingen die je een jaar niet meer hebt gedragen zal je waarschijnlijk het komende jaar ook niet dragen. Berg ze op of doe ze weg, je kunt ervoor kiezen je kleding te doneren of het te verkopen. Hou de dingen over in je kledingkast die je graag draagt en kijk ernaar of je een lijn erin kunt ontdekken. Heeft de kleding die je geregeld draagt veel prints, bepaalde kleuren of een bepaalde stijl? Dan ben je al een heel eind op weg!

3. Laat je inspireren !

Inspiratie voor jouw eigen kledingstijl ligt overal voor het oprapen. Maak eens een moodboard aan op Pinterest, knip outfits uit bladen die je aanspreken, of doe online inspiratie op bij je favoriete fashion site. Ontdek je kledingstijl door te zoeken op bijvoorbeeld outfit of the day, outfit inspo of een kledingstuk dat je leuk vindt. Zo is outfit with flared pants ook een bron van inspiratie.

Naast het zelf ontdekken van je kledingstijl, kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een Zalon stylist in te schakelen. Dan zal (na het opstellen van een styleprofiel) een stylist voor jou aan de slag gaan met het uitkiezen van outfits die je thuis geleverd krijgt. Op deze manier ontdek je nieuwe stijlen en kleding die je misschien zelf niet gekocht zou hebben. Het is dus de ideale manier om je te laten inspireren.

4. Vraag je beste vriendinnen wat zij denken

Voel je je een durfal? Dan kan het erg leuk zijn om je vriendinnen met outfits te laten komen die zij geweldig voor jou zouden vinden. Dit zouden ze via Instagram kunnen doen, maar ook via Pinterest kan dit weer. Je hoeft natuurlijk niets hiermee maar waarschijnlijk komen ze met andere dingen dan die jij in je hoofd hebt.

Heeft jouw kind een eigen kledingstijl? Zo leer je deze te omarmen!

5. Welke kleding maakt jou echt gelukkig?

In welke outfits voel jij je nou echt helemaal jezelf en gelukkig? Probeer hier goed bij stil te staan wanneer jij je aangekleed hebt. Heb je gedurende de dag toch wat irritatie bij een outfit of twijfels? Dan is het toch niet DE outfit voor jou helaas. Juist de outfits waar jij je de hele dag goed in voelt zijn de outfits die volledig jouw stijl zijn, die bij jou passen en die jouw persoonlijkheid uitdragen.

Veel succes met het vinden van jouw kledingstijl!

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»