investeren in crypto voor beginners
Lifestyle Tips

Investeren in crypto, waarom zou je dat doen?

De rentes op (spaar)rekeningen zijn ongekend laag en steeds meer mensen zoeken daarom naar manieren om toch hun spaargeld te vermeerderen. Zeker nu we het afgelopen anderhalf jaar minder uit eten konden en met vakantie, investeren steeds meer mensen in cryptomunten. In deze blog leg ik je uit waarom ook jij zou moeten investeren in crypto en hoe je dat het beste kunt doen als beginner.

Hoe begin je met crypto?

Je bent geïnteresseerd in crypto en dan? Het is belangrijk om jezelf eerst te verdiepen in de cryptowereld en om niet klakkeloos te gaan investeren. Om de cryptowereld goed te begrijpen is het belangrijk om wat kennis van de techwereld te hebben, maar ook als leek kun je prima uit de voeten als jij je houdt aan een paar belangrijke punten:

Jezelf verdiepen in de wereld van cryptomunten

Investeren in cryptomunten kan eigenlijk op twee manieren: korte termijn investeringen (day traden) en voor de langere termijn. Het day traden is echt iets voor de gevorderde handelaren en in deze blog zal ik me vooral richten op de lange termijn investeringen.

Er zijn tal van cryptomunten om in te investeren, maar voordat je daadwerkelijk een munt uitkiest om in te investeren is het belangrijk om eerst de techniek erachter de begrijpen. Iedere munt kun je zien als een technologisch project waarbij je je eerst verdiept in het project voordat je daadwerkelijk de munt aanschaft. Je moet namelijk voor jezelf bepalen of je desbetreffende munt een veelbelovend project is en of het je vertrouwen geeft. Je kunt het vergelijken met een investering in een beurs gerelateerd bedrijf: bied het bedrijf je vertrouwen en heeft het potentie om te groeien, dan is het je investering waard. Net zoals bij bedrijven hebben de cryptomunten vaak ook hun eigen websites waar zij de nodige informatie omtrent hun technologie verschaffen.

Daadwerkelijk crypto kopen

Je hebt je verdiept in de crypto en dan komt het moment dat je daadwerkelijk cryptomunten gaat aanschaffen. Er zijn gelukkig ook een aantal Nederlandse websites zoals waar je dit kunt doen. De twee bekendste websites op het moment zijn Bitvavo en Litebit. Het gebruik van deze Nederlandse websites heeft een aantal voordelen zoals kunnen betalen met iDeal, de valuta staat gewoon in Euro aangegeven dus je hoeft niet om te rekenen vanaf Dollar e.d. Ook is de interface heel overzichtelijk en simpel gehouden waardoor het ideaal is voor mensen die net zijn begonnen met investeren. Deze websites bieden ook een geavanceerde interface, maar dat is meer de voor de ervaren crypto handelaar.

Cryptomunten gekocht en dan?

Nu heb je crypto gekocht en wat staat je nu te wachten? Vooral wachten. Cryptomunten zijn erg volatiel, oftewel erg beweeglijk en onstabiel. De waarde van je munten zal dus geregeld wisselen, raak dus niet in paniek als er een dip is maar doorsta deze dip. Dat noemen ze in de cryptowereld ook wel HODL; Hold On for Dear Life. Heb het vertrouwen dat de technologie je investering weer meer waarde zal geven. Voel je je heel dapper en ondernemend? Dan kun je kijken of je eventuele winst van je ene munt weer investeert in een volgende munt wanneer daar de prijs lager van is. Zo verspreid je jouw investeringkansen. Het beste dat je eigenlijk kunt doen is investeren in één of een aantal munten, daar voorlopig weer vanaf blijven met het vertrouwen dat één van jouw munten zal doorbreken en winstgevend zal worden.

Let op: investeer niet met geld dat je niet kunt missen.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»