Suzanne- Blogger Beebs and Moms
Column

En ineens was het klaar!

Sinds mijn burn-out in 2020 slik ik antidepressiva. Ik deed dat met frisse tegenzin. Ik hoefde toch geen tabletten te slikken om mij beter te voelen? Ik had dat niet nodig. Deze gedachten had ik altijd. De dokter legde mij uit: “Als je ziek bent, neem je tabletten om ervan te komen of om een extra stofje te geven en beter te worden. Waarom zou jij dat niet kunnen doen? Daar zat wat in. We zijn bijna 2 jaar verder en ik vertel je waar ik nu sta.

Ik wilde het weer zelf doen

Ruim een week geleden kwam ik er net iets te laat achter dat ik mijn pil opnieuw moest bestellen. Ik deed zoals gewoonlijk via de portal, maar dat ging niet goed. Daardoor stopte ik onbewust met mijn antidepressiva. Geen zorgen ik had ondertussen al contact gezocht met mijn dokter. Daarnaast slikte ik geen hoge dosis voor mijn angsten. Ergens wilde ik eerder er vanaf. Het gaat goed met wat obstakels. Toch wilde ik het weer zelf doen. Zonder dat extra stofje. 

De laatste keer dat ik stopte en afbouwde ging het niet lekker. Vrij snel ging ik weer terug naar mijn huidige dosis. Het was te vroeg. Nu voelde het anders. Ik werd begeleid door mijn dokter en gesteund door de mensen op mij heen. Ik moest doorzetten van mezelf. Daardoor zag ik ook in dat ik heel sterk ben. En echt enorm gegroeid. Het heeft een paar dagen wat pijn, moeite en tranen gekost. Maar hallo, hier is Suus!

Ik heb echt een paar vervelende dagen achter de rug, maar de laatste 3 zijn zo fijn. Het voelt alsof er weer een verbeterde versie van mezelf staat. Ik heb mij misselijk, duizelig en ontzettend emotioneel breekbaar gevoeld. Toch merk ik nu al dat het een hele goede keuze is geweest. Ben ik er nu vanaf? Ja voor nu wel. Wat de toekomst mij brengt weet ik niet. Voor nu is het fijn en ben ik blij met deze keuze. En weet je wat daar de voornaamste reden van is. Het is mijn keuze. Ik maakte hem zelf. Misschien onbewust, maar ik deed het.

Ik ben trots op mezelf. Op de enorme mooie stappen die ik heb gezet. Momenteel ben ik bezig met mijn gezondheid. Gezonder eten, veel water drinken, meer bewegen en bewuster alles doen. Het gaat in eerste instantie om wat kilo’s kwijt te raken, maar het voornaamste doel is mij beter voelen in het lijf waar ik in woon. Mij gezonder en fitter voelen. Zeker voor mezelf, maar absoluut ook voor mijn gezin. Tot die tijd? Accepteer ik wie ik nu ben, wie ik geworden ben, want hallo wat een sterke en krachtige vrouw ben ik geworden!

Heb jij ook zoiets herkenbaars meegemaakt? Of wil je er even over babbelen? Dat kan onder deze post. Maar neem gerust ook een kijken op www.instagram.com/liefs-suuss.nl.

Voor nu een fijne dag en alvast een fijn weekend.

Liefs Suuss

Lees hier alle blogs van Suus

«

»