met vertrouwen in je bikini of badpak deze zomer
Mindset Moms

Met zelfvertrouwen genieten in je bikini of badpak

Met het bikiniseizoen in aantocht komen er ook weer vele onzekerheden naar boven. Is je lichaam wel klaar voor een bikini of moet je eerst afvallen en veel sporten? Het is niet voor niets dat in de aanloop naar de zomer de programma’s voor een bikinibody grote zaken doen. En dat is zonde want jouw lichaam is altijd bikini proof! Met de tips in deze blog zal jij met meer zelfvertrouwen over het strand flaneren.

Onzekerheid over je bikini lichaam

Iedere vrouw heeft wel iets waar ze onzeker over is. Of het nou haar buik, borsten, billen of benen zijn. En zodra je moeder bent geworden komen daar waarschijnlijk nog losse huid en striae bij. Tel daar de mediaberichten bij die aangeven dat je nog van alles moet doen om bikini ready te zijn en de onzekerheid kan het zomaar overnemen van je. Dat is jammer want het is heerlijk om in het water te spelen met je kind(eren)! Ook de vitamine D is hartstikke goed voor je, het is dus fijn om in de zon buiten te zijn. Neem de volgende stappen en voel jezelf ook goed in je bikini en/of badpak!

1. Investeer in een goede bikini of badpak

De eerste stap is een hele belangrijke: investeer in een goede bikini of badpak. Het lijkt zo simpel maar wanneer jij een bikini of badpak aan hebt dat snijdt, niet lekker zit, of eigenlijk niet zo goed past, dan zal jij ook niet op je gemak zijn. Kleding doet veel met hoe jij je voelt, hetzelfde gaat op voor badmode. Een broekje die je steeds op moet hijsen zorgt er uiteindelijk voor dat je heel bewust zal gaan zijn van wat je aan hebt maar ook van je lichaam. Dat is zonde want er zijn prachtige bikini’s en badpakken (zoals deze voorbeelden bij LASCANA) voor jou te koop die geweldig zijn qua kwaliteit en pasvorm. Kies bijvoorbeeld voor een high waist bikinibroekje wanneer je onzeker bent over je buikje of wanneer je het vervelend vind om steeds je broekje omhoog te moeten trekken. Kijk dus goed naar waar jouw behoeftes liggen en investeer in jezelf.

2. Focus op wat je mooi vind

Ga zeker eens per dag goed voor de spiegel staan, begin in kleding als je het spannend vind, en benoem hardop wat jij mooi vind aan jezelf. Kijk dus naar de dingen die mooi zijn aan jezelf en geef deze (veel) meer aandacht dan aan de dingen waar je onzeker over bent of die je graag anders zou willen. Heb je bijvoorbeeld net als ik cellulitis? Probeer er minder waarde aan te geven want zo’n 90% van de vrouwelijke wereldbevolking heeft cellulitis. Geef dus meer aandacht aan de punten van jouw lichaam die je wel mooi vind. Doe je dit dagelijks, dan zal je merken dat je met deze oefening je mindset aanpast zodat je met meer zelfvertrouwen over het strand zal flaneren.

3. Stop met vergelijken!

Ja natuurlijk zullen er altijd vrouwen zijn die in jouw ogen het ideale lichaam hebben. Maar wanneer je hen vraagt of zij ergens onzeker over zijn, dan zullen er altijd dingen zijn die zij ook anders zouden willen zien. Stop dus met vergelijken en hou voor ogen dat iedereen wel iets heeft want jij bent prachtig zoals je bent! Laat los wat een ander al dan niet van je zou kunnen vinden, jij bent gewoon aan het genieten in jouw mooie bikini of badpak. Spelen met de kinderen op het strand, ontspannen in de zon, baantjes trekken in het zwembad. Het kan allemaal want jij geniet van het mooie weer.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»