cadeau-na-zwangerschapsverlies
Recente berichten Zwangerschapsverlies

Een cadeau na zwangerschapsverlies?

Nadat een vrouw haar kindje heeft verloren tijdens de zwangerschap is het lastig om haar iets te geven. Wat kun je geven na de geboorte of met de eerste “verjaardag”, wat is passend en sla je de plank niet helemaal mis? Je wil het graag goed doen maar weet niet zo goed wat je kunt doen. Ik heb 5 tips die je als cadeau na zwangerschapsverlies kunt geven.

Een cadeau geven na een overleden kind?

Een cadeau geven na de geboorte van een overleden kind ( stilgeboren kind of miskraam ) is een confronterende zaak. De moeder zit vol verdriet en rouw, jij wil haar ( en haar partner) laten weten dat jij aan hen denkt. Misschien is het wel je zus of je beste vriendin die net haar kindje heeft verloren waardoor je iets extra’s wilt doen. Het is lastig om iets te bedenken, zeker wanneer je zelf geen ervaring hebt met zwangerschapsverlies.

Een kraamcadeau na de geboorte van een overleden kind luistert best wel nauw maar ook een cadeautje voor de eerste verjaardag van het stilgeboren kind is moeilijk. Waar kies je voor want je wil de ouders niet tegen het zere been stoten, met deze cadeaus laat jij zeker zien dat jij aan hen denkt.

1. Een mooi blijvend sieraad

Ouders geven eigenlijk altijd wel een naam aan hun stilgeboren kindje of hebben een symbool dat hen aan hun kindje doet denken. Een armbandje voor de moeder of oorbellen met initialen of met een symbool zal heel erg gewaardeerd worden. Dat hoeft niet per se van goud of zilver te zijn maar zo’n trekkoord- armbandje met naam/ symbool zijn. Een (voorlopig) blijvend sieraad is voor de moeder meestal een heel fijn cadeau na zwangerschapsverlies zodat zij iets fysieks bij zich kan dragen.

2. Aandacht en liefde

Deze klinkt misschien wat gek maar met aandacht en liefde ben je de moeder (ouders) enorm tot steun. Jij bied hen je luisterende oor en een schouder. Daar kan niks tegenop want na een verlies helpt het om je verhaal te delen en het verlies lichter te maken. Dat is ook zo bij een zwangerschapsverlies.

3. Een beautybehandeling

De aandacht en verzorging die bij een beautybehandeling komt kijken is heel prettig. Even gewoonweg zijn en niets moeten kan heel fijn zijn. Het is een uitgave die niet iedereen voor zichzelf doet maar die heel prettig is om te krijgen. Denk hierbij aan een massage, een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste, een pedicure of een dagje sauna bijvoorbeeld.

4. Een gezonde en lekkere maaltijd

Dit is altijd een goed idee, ook bij een reguliere kraamperiode. Maar zeker ook na een overleden kindje of op de geboortedag van het overleden kindje is het fijn wanneer je als moeder niet hoeft te denken aan het eten. Uit eten gaan lijkt dan vaak ongepast. Maar een gezonde maaltijd die zij niet zelf heeft hoeven te bereiden scheelt alweer enorm in de inspanning voor die rotdag.

5. Bloemen of planten

Zelf hou ik enorm van bloemen en planten maar bloemen vergaan en dan heb je ineens niets meer staan. Een plantje lijkt misschien wat minder maar deze blijven een stuk langer staan dan een bos bloemen. Zorg er dan wel voor dat er een potje bij zit zodat de moeder (of partner) daar niet voor naar de winkel moet.

Er zijn hele leuke planten te koop en hebben de ouders van het overleden kindje een tuin? Dan kan het een goed idee zijn om een vlinderplant te geven. Daar zijn er verschillende van en de vlinders die langskomen kunnen heel fijn zijn voor de ouders ( veel ouders spreken over vlinderkindjes red.) .

Op weg geholpen?

Hopelijk heb ik je met deze tips voor een cadeau na zwangerschapsverlies op weg geholpen in je zoektocht. Mocht je nog naar andere dingen op zoek zijn, dan heb ik eventueel ook nog een aantal tips voor je waarmee je als ouder je stilgeboren kindje kunt herdenken.

Meer weten over mijn diensten als Coach Zwangerschapsverlies, kijk dan vooral verder op de site of stuur me een berichtje. Dan beantwoord ik je vragen zo snel mogelijk.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *