decoratie veranda
Home en interieur

Zo richt je jouw veranda mooi in!

Wanneer je een tuin hebt kan het fijn zijn om een tuinoverkapping of veranda te maken. Zo heb je namelijk een heerlijke plek om buiten te zitten wanneer het bijvoorbeeld regent maar de temperatuur aangenaam is. Met de tips in deze blog richt jij jouw tuinoverkapping of veranda mooi in.

Wat is het verschil tussen een tuinoverkapping of veranda?

Eerlijk gezegd? Er zijn geen verschillen tussen deze twee. Tuinoverkapping, veranda, overkapping, terrasoverkapping, het zijn allemaal synoniemen voor hetzelfde bouwwerk in jouw tuin. Zodra je veranda dichtgemaakt wordt aan de zijkanten, zodat hij volledig af te sluiten is, spreek je over een tuinkamer.

Waarom ik dan toch de termen tuinoverkapping en veranda naast elkaar heb gezet in deze vergelijking? Omdat veel mensen de verschillende synoniemen apart gebruiken alsof het over 2 verschillende producten gaat. Dat is dus niet zo. Waar ik dus in deze blog vooral over een veranda schrijf, bedoel ik ook de synoniemen.

Voorbeeld van een tuinkamer, de ruimte is volledig af te sluiten. Afbeelding afkomstig van Verasol.

Hoe kun je een veranda plaatsen?

Er zijn twee manieren om een veranda te plaatsen in je tuin. Zo kun je jouw veranda vrijstaand plaatsen of aan je huis/ aan een muur. Er zijn verschillende materialen om een veranda van te maken. Denk bijvoorbeeld aan een veranda van hout of een aluminium veranda.

  • Vrijstaand = los in de tuin zonder het product aan je huis / schuur of schutting te monteren.
  • Aan huis/muur: het product wordt bevestigd aan een bestaande (degelijke) muur.

Een veranda is fijn om in je tuin te hebben want je kunt op deze manier een plek realiseren waar je beschermd bent tegen de zon maar waar je ook nog kunt zitten wanneer het regent. Door een veranda te plaatsen vergroot jij je woonruimte. Daarom is het wel zo prettig om de veranda leuk aan te kleden en in te richten, zo vergroot je ook nog eens je woongenot.

inrichting tuinkamer en veranda
Afbeelding afkomstig van Verasol.

Tips voor de inrichting van jouw veranda

Er zijn veel mogelijkheden om je veranda gezellig te maken. Zo kan je bijvoorbeeld jouw veranda mooi aankleden met:

  • Led-lampjes: er zijn heel veel verschillende soorten led-lampjes te koop tegenwoordig. Heb je geen stroom bij je veranda? Dan zou je gebruik kunnen maken van solarverlichting.
  • Vlaggenlijn: een toffe vlag van katoenen stroken of met pompoms, er is heel veel mogelijk om extra sfeer te geven aan je veranda. Met een vlaggenlijn in Ibiza-style kleed je jouw tuin heel sfeervol aan.
  • Een fijne loungeset: als je dan een fijne plek hebt om in de tuin te zitten dan is het wel zo prettig om ook lekker te kunnen zitten. Een loungeset is ideaal om op te relaxen en met een tafel die je in hoogte kunt verstellen kun je ook ontspannen eten onder jouw veranda.
  • Planten: wat is een tuin zonder planten? Maak toffe hoeken met je planten door verschillende planten en potten te gebruiken. Door middel van een plantentafel zorg je er ook nog eens voor dat het geheel wat speelser wordt.
  • Heater: in de avonden of nazomer kan het best koud worden. Denk dan eens aan een heater om je veranda te verwarmen. Met een heater kan jij nog langer gebruik maken van jouw veranda.
  • Een buitenkleed: kleed jouw veranda extra aan door middel van een mooi buitenkleed. Zo geef je jouw veranda net dat beetje extra huiselijke gevoel.
  • Accessoires: als kers op de taart kan je accessoires gebruiken om jouw veranda te decoreren. Kussens op de loungeset, buitenposters met toffe quotes, kaarsjes en misschien zelfs een buitenkeuken. Voor je het weet is jouw veranda zo’n lekkere plek dat je amper nog in huis te vinden bent 😉
Sfeer maken in jouw veranda doe je o.a. door middel van lampjes en een vlaggenlijn.
decoratie veranda
Creëer onder jouw overkapping een walhalla met een loungeset, toffe kussens, planten en een een fijne plek om te zitten.
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + zeventien =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.