Waar verheug jij je het meest op nu er een baby onderweg is
Baby Zwangerschap

Waar verheug jij je het meest op nu er een baby onderweg is?

Verwacht je een baby? Gefeliciteerd! Er staat je een spannende, maar bovenal bijzondere tijd te wachten. Eentje die direct nu al begint, want zo’n zwangerschap, een klein mensje in de maak, dat blijft bijzonder. Waar verheug jij je het meest op nu je zwanger bent?

Het verzinnen van de namen

Ben je al een tijdje bezig om zwanger te worden, of droom je er al jaren over, dan kun je deze stap misschien wel gaan overslaan. De kans is namelijk groot dat je dan al lang en breed ook over babynamen hebt nagedacht. Toch geldt voor de meeste mensen dat dit pas echt concreet wordt op het moment dat de zwangerschap er dan daadwerkelijk is. Eerder bedachte meisjesnamen zijn toch opeens niet meer zo leuk, of er blijken toch opeens nóg betere namen te zijn. Het verzinnen van de namen is vaak één van de eerste dingen waarmee wordt begonnen zodra een zwangerschap zich aandient. Op die manier heb je er een flink aantal maanden de tijd voor, en kun je rustig aan de naam van je kindje wennen nog voordat hij of zij geboren is.

Het inrichten van de babykamer

Ook het inrichten van de babykamer is iets waar veel mensen zich op verheugen. Misschien heb je al een goed beeld van wat je graag zou willen, maar het kan ook goed zo zijn dat je er nog helemaal blanco in staat. Kijk eens rond in winkels maar zeker ook op internet naar wat er allemaal nodig is, en vorm je op die manier een beeld van wat je graag zou willen. Wacht niet te lang, want zeker als er nog wat geklust moet worden kan een babykamer best wat tijd in beslag nemen. Denk daarbij ook aan de levertijden van de meubeltjes, die kunnen soms aan de lange kant zijn.

Kom maar door met die miniatuurkleertjes!

De eerste keer dat je kleertjes in je handen hebt die je baby zal gaan dragen is altijd ontroerend. Zo klein! Deze miniatuurkleertjes, die gaan straks om een miniatuurmensje passen. Het is bijna niet voor te stellen, en menig aanstaande ouder krijgt er een brok bij in de keel. Alle kleine kleertjes wassen en klaar leggen in de kast, is iets wat de komst van de baby opeens heel concreet maakt.

Een nieuw mensje

Waar de meeste mensen zich uiteraard het allermeest op verheugen, is natuurlijk de komst van de baby zelf. Zo’n bevalling is even doorzetten, daar verheugt vrijwel niemand zich op, maar het resultaat, dat is waar je het voor doet. Een klein, nieuw mensje. Klaar om jou te leren kennen, en andersom. Om langzaam op te groeien tot een groot mens, waarbij jij hem of haar mag begeleiden: daar kan niets tegenop.

«

»