Vier redenen waarom een vulpen onmisbaar is in ieder huishouden
Lifestyle

Vier redenen waarom een vulpen onmisbaar is in ieder huishouden

Als mensen horen dat je nog altijd met een vulpen schrijft, dan zijn de reacties meestal niet mis. “Schrijf je nog altijd met een vulpen? Dat deed je toch alleen op de basisschool? Hoe onhandig!” Bij zo’n reactie stribbel je misschien direct terug. Het blijft een ongeschreven wet dat een vulpen bij de basisschool hoort. Toch zijn er gelukkig ook nog genoeg liefhebbers van het handgeschreven schrift die zweren bij de vulpen. Zoals het hoort. Een vulpen kopen doe je namelijk voor jezelf. Het biedt ongelooflijk veel voordelen. En als je het ons vraagt is een vulpen onmisbaar in ieder huishouden. Daarom vind je hier vier redenen waarom een vulpen écht niet te missen is.

1. Duurzame pen

In bijna ieder huishouden vind je wel één of meerdere pennen. Lekker praktisch. Maar heb je jezelf wel eens afgevraagd hoeveel pennen uiteindelijk bij het grofvuil belanden? Simpelweg omdat ze niet lekker schrijven of het na enkele keren al niet meer doen? Hartstikke zonde natuurlijk. Want ongemerkt geef je heel veel geld uit aan het kopen van nieuwe pennen én creëer je ook nog eens veel te veel afval. Niet goed voor het milieu én de portemonnee dus. Daarom is het een kleine moeite om een vulpen aan te schaffen. Even een investering, maar hier heb je vervolgens wel een heel leven lang plezier van. Als de vulling op is, doe je er simpelweg een nieuwe in. Verder blijft de pen altijd mooi. Veel duurzamer dan een eenvoudige plastic balpen dus. En ook qua uitstraling een stuk aantrekkelijker. Het oog wil immers ook wat!

2. Stevig design

Ben jij iemand die altijd op de achterkant van haar pen aan het kauwen is? Een zenuwtic of gewoon omdat je niet weet hoe je daarmee moet stoppen? Of ben je de grootste kluns die ieder kliksysteem lijkt te breken of zelfs al eens een pen door midden heeft gebroken? Dan zal het stevige design van de vulpen solaas bieden. De pen blijft altijd mooi en is met geen mogelijkheid kapot te kauwen. Dat lukt zelfs jou niet.

3. Mooier handschrift

Het is niet voor niets dat kinderen op de basisschool met een vulpen leren schrijven. Dit is namelijk een heel andere techniek dan schrijven met een balpen. Je moet de juiste druk uitoefenen op het papier, soepeler schrijven en dat maakt ook een mooier handschrift. Door de jaren heen verlies je vaak die vaardigheden, waardoor je handschrift slordiger en soms zelfs bijna onleesbaar wordt. Door (opnieuw) met een vulpen te gaan schrijven, geniet je van een mooi handschrift en wordt het een stuk leuker om kaarten met een persoonlijk berichtje te voorzien.

4. Afwisselende kleuren

De meeste balpennen kunnen enkel in blauw schrijven. Jammer, want het is juist zo leuk om af te wisselen met verschillende kleuren. Dit is met een vulpen gelukkig wél mogelijk. Schrijf je vandaag met blauw of zwart? Of misschien zelfs een hele andere kleur? Aan jou de keus om jouw handgeschreven berichten nóg persoonlijker te maken.

«

»