Eerste salaris
Tuesdays Teatopics

Tuesdays Teatopics #14: Wat kocht ik van mijn eerste salaris?

Deze dinsdag een vraag waar ik echt heeeeeel hard over na moest denken. Dat komt vooral doordat ik nu BIJNA 32 ben. 32 JA! En het is dus al een tijdje geleden dat ik mijn eerste baantje had en dus mijn eerste salaris kreeg.

Deze keer is de vraag:

Wat kocht je van je eerste salaris?

Lang geleden

Zoals ik dus al schreef, het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn eerste baantje had en dus salaris kreeg. Ik was een paardenmeisje, en op de manege waar ik reed stond een paardje waar ik een klik mee had. Dat paardje, ok paard, mocht ik dus bijrijden. Dan betaal je de eigenaar dus voor een aantal vaste dagen om het paard te verzorgen  en te rijden. Daar help je de eigenaar ook mee maar ok. Later hebben mijn ouders het paard gekocht omdat de oude eigenaresse het paard te koop zette. Van mijn ouders moest ik wat bijdragen en zo kwam ik aan mijn baantjes.

Welke baantjes?

Ik moest van mijn ouders al snel een baantje hebben en ben eerst op mijn 13e begonnen met een folderwijk. Maar  ik was daar dus niet voor weggelegd en dat is echt bij een blauwe maandag gebleven. Daarna kon ik schoonmaken in een café (in de weekenden en vakanties) via iemand van de manege. Dat heb ik best wel een tijdje gedaan, al snel 1.5 jaar en misschien wel 2 jaar. Daarna ging het café over naar een andere eigenaar en die liet zijn moeder schoonmaken. Daarna ging ik auto’s wassen op zaterdagochtend bij de autodealer om de hoek en ondertussen hielp ik voor korting op mijn stalkosten op de manege.

Eerste salaris?

Door het paard dat ik tot een groot deel van mijn 16e heb gehad ging dus veel van mijn salaris daaraan op. Eerlijk gezegd volgens mij alles. Toen mijn paard op mijn 16e overleed ging ik bij H&M werken. En dat is mijn eerste bewuste salaris dat ik me nog goed kan herinneren. Ik heb dat hele salaris volledig uitgegeven aan kleding, schoenen, stappen etc etc. Uiteraard was ik erg verdrietig om mijn paard maar ik was wel heel erg blij dat ik mijn verdiende geld een keer aan mijzelf kon uitgeven. Ook niet zo heel gek toch?

Waar gaf jij je eerste salaris aan uit?

Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

2 COMMENTS

 • Avatar
  MamaIssues

  Wat leuk zeg dat je mee hebt betaald aan je eerste paardje 🙂
  Ik heb met mijn eerste salaris (overigens al mijn salaris gespaard) een vakantie naar Turkije geboekt met vrienden
  Mijn eerste vakantie alleen!! Super gaaf en super trots dat ik de hele vakantie zelf kon betalen 😀
  Alweer heeeeeel wat jaren geleden hihi ik was net 16

  • Avatar
   beebsandmoms
   AUTHOR

   Was vooral ook moeten hoor ???? iets met verantwoordelijkheid leren kennen en dragen…. ????

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × twee =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.