spiegelkast badkamer
Home en interieur

Het gemak van een spiegelkast in de badkamer

Onmisbaar in de badkamer is toch wel een spiegel. Zelf heb ik ontzettend veel gemak dankzij de spiegelkast in onze badkamer. In deze blog lees je van alles over de voordelen van een spiegelkast.

De praktische spiegelkast

Een badkamer zonder spiegel is natuurlijk ondenkbaar. Boven de wastafel zorgt de spiegel dat we moeiteloos de make-up kunnen aanbrengen en de ochtendbaard veilig weg kunnen scheren. Een spiegel heeft meer mogelijkheden. Het is een ideale opbergruimte.

Lees ook: inspiratie voor je badkamer

Spiegelkast in de badkamer

De tijd van een klein en simpel metalen medicijnkastje met een spiegeldeur is verleden tijd. Thans zijn er slimme spiegelkasten in veel breedte- en dieptematen verkrijgbaar. Fraai is als de breedte van de kast afgestemd wordt op de breedte van de wastafel of -meubel. De meest ideale diepte is 20 cm. Zo kun je de meest dagelijkse toiletartikelen netjes opbergen.

Verlichting boven de wastafel

Met goed licht is het prettig jezelf verzorgen. De meeste spiegelkasten zijn dan ook voorzien van verlichting. Het is een keuze om de verlichting boven of langs de kast te nemen. Verlichting met een sensor zorgt voor automatisch licht als je voor de wastafel gaat staan. Handig is om extra stopcontacten te integreren en mogelijk binnenverlichting. Kies voor de energiezuinige en duurzame ledverlichting. Met een dimmer kun je de juiste sterkte zelf bepalen.

Spiegel met ingebouwde verwaming

Een spiegelkast badkamer met ingebouwde verwarming voorkomt condens. Het zorgt ervoor dat na het douchen de spiegel helder blijft. De techniek houdt hiermee niet op. Er zijn spiegelkasten met ingebouwde digitale klok en radio of bluetooth. Ook wat betreft de inrichting zijn er diverse opties. Een aparte medicijn binnenkastje, aparte vergrootspiegels en een magneetbalk met relingsysteem bijvoorbeeld.

Lees hier alles over een kindvriendelijke badkamer

Inbouw spiegelkast

Erg fraai zijn de in de muur geïntegreerde spiegelkasten. De behuizing wordt vrijwel vlak in de muur ingebouwd. Zo past de spiegelkast harmonisch bij de badkamerinrichting en biedt een royale, elegant verborgen opbergruimte. De spiegelkast is voorzien van led-lichtelementen die zorgen voor een optimale verlichting. Voor de individuele lichtstemming kan het licht in drie helderheidsstanden en temperaturen worden gedimd.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *