Je schoenen onderhouden in de herfst en winter doe je zo
Tips

Je schoenen mooi houden in de winter

Regen, kou, weer en wind. Tijdens de herfst en de winter hebben je schoenen behoorlijk wat te ondergaan. Het is dan belangrijk om je schoenen goed te onderhouden zodat je schoenen langer mooi blijven en langer dan één seizoen meegaan. Met de 7 tips in deze blog zal dat zeker goedkomen!

7 tips voor het onderhouden van je schoenen in de herfst en winter

In de winter draag je toch al snel warmere schoenen van leer. Leer en suède schoenen zijn fijn voor de koudere seizoenen maar helaas zijn je schoenen wel vatbaar voor de weerselementen. Met de tips in deze blog voor het onderhouden van je schoenen zal jij je sneakers, boots en schoenen langer mooi houden, zelfs in de herfst en winter. Ben je nog op zoek naar mooie schoenen voor het komende seizoen? Laat je dan inspireren door de prachtige boots van tamaris en de prachtige river woods schoenen.

1. Behandel je schoenen tegen regen en vuil

Uiteraard wil je snel je nieuwe schoenen aantrekken nadat je ze hebt gekocht. Maar voordat je je schoenen aantrekt voor de eerste keer is het belangrijk om je schoenen goed te behandelen tegen regen en vuil. Spray ze in met een speciale impregneerspray die je onder andere bij de schoenmaken of schoenwinkel koopt en spray ze zeker eens per maand nog eens in.

2. Verwijder droog vuil

Zijn je schoenen vies geworden? Borstel dan eerst het droge vuil van je schoenen voordat je andere vlekken gaat behandelen. Anders loop je risico dat je het droge vuil in het leer of de stof werkt en dat zou zonde zijn.
Klittenband die niet meer goed sluit kun je helpen door het klittenband te borstelen zodat eventueel vuil verwijderd wordt. Je zal merken dat het klittenband hierna weer veel beter sluit.

3. Droog je schoenen niet op de verwarming

Zodra je schoenen nat zijn geworden lijkt het misschien een heel logisch idee om je schoenen naast de verwarming of daarop te zetten. Doe dit juist niet! Doordat je schoenen dan te snel kunnen drogen loop je het risico dat het leer scheurt of uitdroogt en misschien zelfs krimpt! Wil je jouw schoenen sneller helpen drogen? Doe er dan droge proppen papier in, de proppen zullen vocht absorberen waardoor je schoenen sneller drogen.

tips voor het onderhouden van je schoenen in de herfst en winter

4. Watervlekken verwijderen van je schoenen

In de herfst en in de winter is er veel regen in Nederland. Daar kunnen we snel over uit zijn maar je schoenen lopen daardoor wel veel kans op beschadiging door watervlekken. Gelukkig is er een redelijk gemakkelijke manier om deze watervlekken te behandelen. Smeer de vlekken in met vaseline en wrijf de vaseline uit met een stoffen doek om de watervlekken uit je schoenen te verwijderen.

5. Maak veters en ritsen los voor je je schoenen aan- of uittrekt

Lekker je schoenen uittrekken terwijl de veters nog half vast zitten door met je andere voet op de achterkant druk uit te oefenen? Doe het niet, al is het nog zo gemakkelijk. Op die manier beschadig je namelijk de verstevigde achterkant van je schoenen maar ook de rest van de schoenen. Maak ritsen en veters goed los zodat je er weinig moeite voor hoeft te doen om je schoenen los te maken. Ritsen laat je gemakkelijker open en dicht gaan door ze in te wrijven met kaarsvet.

Dr. Martens schoenen met zo min mogelijk pijn inlopen? Dat doe je zo!

6. Laat je schoenen rusten

Je schoenen laten rusten? Ja, je schoenen zullen ook tussendoor moeten luchten zodat het materiaal van je schoenen kan rusten. Wissel dus geregeld af tussen je schoenen zodat je de levensduur van je schoenen verlengt. Prop hierom dus ook niet je schoenen in een kast maar berg ze dusdanig op dat ze wel de ruimte hebben om te luchten.

7. Vermijd de wasmachine met je sneakers

Als je sneakers vies zijn geworden kan je geneigd zijn om ze in de wasmachine te stoppen. Doe dit niet want hierdoor kan de pasvorm anders worden of de stof beschadigen. Was je sneakers op een handwas, zo worden je schoenen toch schoon en fris maar beschadig je ze niet. Wil je ze wel per se in de wasmachine doen? Haal je veters uit je schoenen, stop je sneakers in een kussensloop of iets dergelijks en was niet warmer dan 30 graden.

Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 5 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.