Voornemen toen ik moeder werd
Moms

De (rare) voornemens die ik had toen ik moeder werd

Hormonen doen rare dingen met je en die gevoelens die je erbij krijgt als je moeder wordt? De idioterie krijgt je dan gewoon te pakken, of was dat alleen bij mij? Maar goed, in het kader van geen schaamte zal ik jullie laten weten welke dingen ik me voornam toen ik moeder werd en welke er van zijn uitgekomen.

Tsja eerlijk gezegd kon ik er weinig aan doen, het was maar goed dat de man me heeft geremd in een aantal dingen. Een aantal andere dingen zijn goed gekomen en weer een aantal dingen blijven een work-in-progress. Ben je er klaar voor? Hier komen ze.

 

Tweetalig opvoeden

Ja tweetalig opvoeden was het grote plan. Nederlands en Engels. Zijn wij zelf tweetalig? Nee. Ik had het idee dat het wijs was voor haar toekomst. Hoe ik dat voor me zag? Eigenlijk geen idee, de man is eigenlijk helemaal niet zo goed in Engels. En tsja dat doe ik dus ook niet dagelijks. Ik geef toe dat ik daar toch niet helemaal over nagedacht had. Maar ik wilde dat dus heel graag en de man remde dat af. Moest er hard om lachen zelfs. Ik werd er pissig om. Toen in ieder geval, nu moet ik er eigenlijk wel om lachen. Dora heeft trouwens een deel van de Engelse opvoeding op zich genomen, samen met Boots. Thank you Dora and Boots.

 

Geen suiker

Ik zou geen suiker meer gebruiken of in ieder geval zo min mogelijk. Deze suikerverslaafde hield dat uiteraard niet vol maar Evi heeft weinig suikers gehad de eerste anderhalf jaar. Maar ook Evi is een kindje en ze houdt van snoepjes. Directe quote dus hè. Ik probeer het voor Evi wel zo min mogelijk te houden met drinken e.d. maar snoepjes zijn niet uit den boze. Zelf hang ik geregeld met een zak snoep op de bank, in de auto of waar dan ook. Wel probeer ik dat uit het zicht van Evi te doen, dat lukt beter nu ze naar school gaat. Maar…. Zelf ga ik toch ook maar weer proberen om minder snoep naar binnen te werken. Toch ook wel beter voor mijzelf.

 

Minder e-nummers

Het is lastig om helemaal geen e-nummers binnen te krijgen. Het lukt ons wel goed trouwens en veel dingen maak ik tegenwoordig anders. Pakjes zijn uit de kasten gezet en dat sinds mijn zwangerschap. Zelf vind ik het ook veel lekkerder zonder de pakjes omdat het eten minder zout is. Laatst at ik op mijn werk weer uit een pakje en ik kon er niet van genieten omdat het zo zout was. Jammer. En laten we voorop zetten dat ik niemand veroordeel als een ander wel pakjes gebruikt, lekker zelf weten! Zelf gebruik ik nog wel zakjes voor de jus en kaassaus. Pure luiheid. Sorry, not sorry. O en ik drink geen fles cola-light per dag meer. Ik drink helemaal geen cola meer, pure overwinning dat snap je!

 

Zen-kalmte

Ik zou immer zen zijn, de kalmte itself. Maar ok, ik ben dus echt nooit de immer zen en kalmte itself. Ik doe dus wel enorm mijn best om rustig te blijven en weet mezelf nu uit de situatie te halen wanneer dat nodig is. Ook thuis dus. Want ondanks dat ik tot de maan en de sterren, en weer terug van mijn kleine liefde hou… Soms haalt ze gewoon de woede in mij omhoog. En ik die in haar, ere wie ere toekomt. Maar door even uit de situatie te stappen en afstand te nemen blijft het behoorlijk gezellig in ons huis. En de ene keer lukt het me beter dan de andere keer maar goed, ik doe mijn best in ieder geval. Wel staat hier centraal in huis m.b.t. boos zijn dat het mag maar dat je het uitpraat.

 

TV/ Tablet

Nooit maar dan ook nooit zou Evi dus uren tv kijken of met een tablet spelen of zou ik ze gebruiken om haar bezig te houden. Maar ja, dat gaf ik tegen een maand of 9 op toen ik moest koken en continue een kleintje aan mijn been had hangen. En ja inmiddels kijkt ze ook wel een film op de tv. Of 2. Who cares?! Eromheen doen we leuke dingen, tekenen we, lezen we bergen aan boekjes, dansen we op verschillende cd’s, spelen we in de speeltuin. Doen we gewoon. Iedereen doet het anders, prima toch.

 

Groente en fruit

Wij zouden dus als een malle groenten en fruit gaan eten. Dit not happen. Iets met een peuter die alles weigerde zodra ze 2 werd. We blijven het proberen en 2 jaar later zijn er weer dingen die nu gegeten worden maar toch. Weer een droom die naar de ellende ging.

 

Afvallen en sporten

Crash en burn. Weer iets dat niet lukte. Er is wel wat af sinds ik geen cola meer drink en minder e-nummers gebruik maar toch. Misschien dat nu Evi naar school gaat dat het me gaat lukken om weer te sporten. Ik vind het alleen gewoon echt niet leuk. Zo ontzettend jammer maar ok. Ik wil wel graag het goede voorbeeld geven en dus wil ik wel meer gaan doen met sporten. Al ben ik er nog niet over uit wat ik dan wil gaan doen. Het sporten blijft dus voorlopig nog een voornemen.

 

Had jij ook een (raar) voornemen toen je moeder werd?

Uitgelichte foto: Pexels.com

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

9 COMMENTS

 • Dewi

  Tja.. vrij herkenbaar ja..;) voor van de suikers. Mijn kinderen zou ik nooit snoep of suiker geven. Ik hoor het mij nog zeggen 😉

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Hahaha helaas werkt het toch zo

 • Rosita

  Ik wilde mijn kind ook tweetalig opvoeden. Hindoestaans en Nederlands. Maar ja zelf spreek ik nauwelijks Hindoestaans. Ik versta het wel in grote lijnen. Dus dat is er niet van gekomen. Later leerde hij wel wat Engels van Dora. En nu krijgt hij dat op school.

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Hahaha herkenbaar dus die tweetaligheid? Dora is vreselijk maar toch werkt het.

 • Channa

  Geen suiker, niet zoveel tv, etc. Allemaal herkenbaar. Zijn nog steeds punten waar ik op probeer te letten, maar wel iets minder dan voorheen.

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Op een gegeven moment laat je het toch een beetje los denk ik. Maar die hormonen hè????

 • Jeanine

  Whaha heerlijk herkenbaar. Ik maak ook altijd zoveel plannen die achteraf niet blijken te werken. (al ben ik sinds vandaag weer een stuk minder suiker gaan eten, benieuwd voor hoelang)

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Volgens mij neem ik me dat iedere week weer voor. Slecht ook. Ik ben trots op je in ieder geval!

 • nicole orriens

  LOL. Vooral die van dat tweetalig opvoeden vind ik kostelijk, aangezien jullie dus allebei Nederlands sprekend. Heel herkenbaar ook die ideeën : ) Leuk dat je dit deelt.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *